Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΩΡΩΠΟΥ

Ο άνθρωπος κέρδισε τον πολιτικό!

Η συγκινησιακή φόρτιση του νέου δημάρχου Ωρωπού Γιάννη Οικονομάκου, ήταν αυτή που έκλεψε και την παράσταση από την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, που έγινε χθες στο κλειστό γήπεδο των Νέων Παλατίων.
Ο νέος δήμαρχος, κάνοντας μια αναφορά στην προσωπική του διαδρομή, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ένα ανθρώπινο συναίσθημα λέγοντας: «Εδώ ανδρώθηκα, εδώ δούλεψα και έκανα προκοπή, εδώ καταξιώθηκα σαν άνθρωπος και σαν επιστήμονας. Εδώ είναι το σπίτι μου, εδώ είναι η πατρίδα των παιδιών μου και πέτυχα όλα αυτά, χάρη την αμοιβαία μας εκτίμηση, στην αμφίδρομη σχέση μας. Τώρα έφτασε η ώρα να ανταποδώσω σε όλους σας όσα μου δώσατε απλόχερα. Και είναι πολλά περισσότερα, από όσα ονειρεύτηκε εκείνος ο δωδεκάχρονος πιτσιρικάς που έφτασε φοβισμένος στην Αθήνα, για να κυνηγήσει το όνειρό του...».
Ήταν η ώρα που βγήκε όλη η αγωνία ενός ανθρώπου, που προσπάθησε και πέτυχε το στόχο του. Ήταν η ώρα του ανθρώπου Οικονομάκου και όχι η ώρα του πολιτικού.

Στην ώρα του πολιτικού, ζήτησε από τους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους, να παραμείνουν «καλά παιδιά»! Τώρα -κατά τον κ. Οικονομάκο- πρέπει να αποδείξουν ότι είναι «καλά παιδιά» και στα τέσσερα χρόνια που θα έρθουν και όχι στις ομιλίες που έκαναν! Ζήτησε να λειτουργήσουν στη βάση αρχών και αξιών.
Κάλεσε να μείνουν όλοι ενωμένοι όπως ήταν σήμερα, για να δώσουν τέλος σε όλα όσα τόσο καιρό πλήγωσαν την πολιτική ζωή του τόπου... «Για να ανάψουμε το φάρο της ελπίδας που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο» είπε, για να συνεχίσει: «Ανάμεσα στις προκλήσεις που έχουμε απέναντί μας, ίσως κάποιες να είναι καινούργιες. Ανάμεσα στα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα μας, ίσως κάποια να είναι καινούργια. Όμως οι αξίες με τις οποίες πορευόμαστε, σκληρή δουλειά, εντιμότητα, δικαιοσύνη, είναι πολύ παλιές, είναι αληθινές... Ζητώ απ’ όλους σας τη συνεργασία. Δεν έχουμε περιθώρια για μικροπολιτικές διαφορές. Δεν έχουμε περιθώρια για αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση... Δεν πρέπει να κάνουμε πάλι τα ίδια λάθη... Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα... Είμαστε όλοι απέναντι στη διαφθορά, στην ανομία, στην απάθεια, απέναντι στο γκρίζο. Αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών...».
Η ομιλία του Γιάννη Οικονομάκου, ήταν ουσιαστικά μια πρόσκληση για συναίνεση όλων των πολιτικών ομάδων του νέου δήμου Ωρωπού, μια συνέχεια της συναίνεσης, που για να ακριβολογούμε, του έδωσε και τη θέση για την οποία ορκίστηκε. Ήταν όμως και μια μεγάλη αντίφαση, σε ό,τι «επέτρεψε» να γίνει προεκλογικά από ανθρώπους της ομάδας του, τα οποία, σαφέστατα, είναι ταυτόσημα με το «γκρίζο» το οποίο σήμερα αποστρέφεται και καταδικάζει! 
Σίγουρα η σκληρή δουλειά, η εντιμότητα, η δικαιοσύνη είναι πολύ παλιές, είναι αληθινές αξίες, αλλά η λάσπη λόγο και έργο είναι της ίδιας ηλικίας και ήταν και αυτό ένα όπλο στην προεκλογική του φαρέτρα, το οποίο άφησε να χρησιμοποιηθεί μαζικά! Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τα «καλά παιδιά» στην πράξη.
Κατά τα άλλα, ήταν μια σωστά οργανωμένη εκδήλωση, με καλά κρυμμένες και τις απογοητεύσεις αρκετών από τους εκλεγμένους, οι οποίοι ορκίστηκαν με τους χαρούμενους και τους... «απορημένους» -ως όφειλαν βέβαια-, παρουσία έντεκα(!) ιερέων, ανθρώπων του Ελληνικού κοινοβουλίου και πολλών δημοτών του διευρυμένου δήμου.
Ευχή όλων των πολιτών είναι, ο Γιάννης Οικονομάκος να πάει καλά το δήμο, να μην του γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά συγχρόνως και να προστατεύσει ο ίδιος την κοινωνική ηθική, την πολιτική δεοντολογία και τα ατομικά αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε πολίτη, που τόσο πλήγωσαν και πληγώνουν «δικοί» του άνθρωποι, ένα μικρό μέρος από τη μεγάλη ομάδα του.
Το ίδιο βέβαια πρέπει να κάνουν και ορισμένοι από άλλες δημοτικές ομάδες, που «βολεύτηκαν» κάτω από τέτοιες «στέγες»!

Καλή επιτυχία.






1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΥ>ΑΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.