Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

«Εν κρυπτώ και παραβύστω» το Γ.Π.Σ του π. δήμου Ωρωπίων!


Σήμερα έγινε η πρώτη(!) συζήτηση-ενημέρωση των δημοτών, για το μείζον θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, του π. δήμου Ωρωπίων, από την Ομοσπονδία συλλόγων Ωρωπού, στα γραφεία του συλλόγου Αγ. Κωνσταντίνου.
Το πρώτο συμπέρασμα είναι, πως, το... «προδοτικό» διαδίκτυο, έκανε ζημιά σε όσους ήθελαν το θέμα να περάσει, όσο το δυνατόν, στα... μουλωχτά!
Στην εισαγωγή του θέματος, που έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγόπουλος, αναφέρθηκε η λανθασμένη απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η μελέτη να δοθεί στον Οργανισμό της Αθήνας (βλέπε video).
Από τον Μάϊο του 2010 έχει εγκριθεί το Α’ στάδιο της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του πρώην δήμου Ωρωπίων, συμπεριλαμβανομένου και του Συκαμίνου και αυτό δεν έχει κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα στους δημότες, ώστε  να γνωρίσουν τις προτάσεις του Οργανισμού της Αθήνας για το που θα γίνει τι, για να μπορούν να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και ενστάσεις. Έφτασε μάλιστα στο έσχατο σημείο το μείζον αυτό θέμα, να βρεθεί μέσα στο διαδίκτυο και από εκεί να το πάρει και η Ομοσπονδία συλλόγων Ωρωπού -όπως άλλωστε και η εφημερίδα μας που το είχε χθες θέμα της-, η οποία Ομοσπονδία προς τιμή της, το έφερε σήμερα για μια πρώτη συζήτηση ενώπιων των μελών της, στην οποία αρχικά παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος.
Στην εισαγωγή του θέματος, που έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγόπουλος, αναφέρθηκε κατά πρώτον, η λανθασμένη απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η μελέτη να δοθεί στον Οργανισμό της Αθήνας. Επίσης, καταγγέλθηκε η πολιτική που ακολούθησε αυτή, για την μη συμμετοχή των δημοτών στην πρώτη και πολύ καθοριστική αυτή φάση (βλέπε video).
Ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, φάνηκε πως δεν ήταν ενημερωμένος για τον συγκεκριμένο Γ.Π.Σ., σε αντίθεση με την ενημέρωσή του για άλλα Γ.Π.Σ., όπως για παράδειγμα αυτόν του Πολυδενδρίου τον οποίον και ανέφερε. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Πως είναι δυνατόν να μη γνωρίζει για τον Γ.Π.Σ. της κοιλάδας Ωρωπού -όπως ονομάστηκε-, όταν ήταν και μέσα στα δημοτικά συμβούλια της π. δημοτικής αρχής, όταν γινόταν λόγος περί του θέματος και σήμερα έχει ως υπεύθυνο αντιδήμαρχο τον Βαγγέλη Ηλιάσκο, ο οποίος ζητούσε συνεχώς την ενημέρωσή τους ως αντιπολίτευση; Όταν λοιπόν ανέλαβαν το δήμο -ουσιαστικά από τον Νοέμβριο του 2010-, έπρεπε αυτός να έλθει στο φως και στη γνώση των δημοτών μετά από τρεις περίπου μήνες και μάλιστα από την εφημερίδα μας και την Ομοσπονδία συλλόγων σήμερα, μέσω του διαδικτύου και δυο μήνες μόλις πριν την έγκρισή του από την εκτελεστική επιτροπή; Γιατί ανέφερε άνθρωπος που και σήμερα βρίσκεται στα διοικητικά του δήμου, πως το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ;
 
Όλα λοιπόν φαίνονται πως γίνονταν «εν κρυπτώ και παραβύστω» όπως τόνισε ιδιαίτερα ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Αθανασόπουλος, αναφέροντας παράλληλα τις διαδικασίες που ακολούθησε άλλος δήμος για την ίδια περίπτωση και είχαν δει έγκαιρα το φως της δημοσιότητας και μέσα από δημοτικά συμβούλια. Το γιατί δεν έγινε το αυτονόητο και για την κοιλάδα Ωρωπού, είναι ένα εύλογο ερώτημα, με εύκολες όμως απαντήσεις! Αυτές θα δοθούν από μόνες τους, όταν όλη η Α’ φάση και οι προτάσεις του Γ.Π.Σ. έλθουν στη γνώση όλων των δημοτών του π. δήμου Ωρωπίων.
Ο Ανδρέας Μπαλόκας -ο μόνος από τους δημοτικούς συμβούλους της π. δημοτικής αρχής που ήταν σήμερα στη συζήτηση- απευθυνόμενος προς τον νυν δήμαρχο είπε: «Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον της περιοχής. Δεν μπορούμε εμείς σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε de facto γεγονότα που έχουν δρομολογήσει κάποιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.