Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

«ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ» στην πορεία του Ιστολογίου μας

(Για να μην ξεχνάμε τι λέμε, στην ανάρτηση αυτή θα υπάρχει όλη η αρθρογραφία του «maximipoli.blogspot.com»)

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ «ΛΥΚΟΣ»...

Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ωρωπού και σοβαρός άνθρωπος -που μπορείς όμως να του χρεώσεις μια απειρία στην επικοινωνία του-, είπε χθες στην οικονομική επιτροπή προς τον δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο, το... «δεν ξέρω μήπως αν αυτό όλο είναι εσκεμμένο... να γυρίσεις όλη την αντιπολίτευση εναντίον σου... και αν αποτύχει το έργο σου, να κατηγορήσεις εμάς πως δεν σε βοηθάμε...»! Πόσο εύκολο είναι να λέγεται και πόσο δύσκολα μπορεί να ερμηνευτεί... Γιατί είναι μια υπόθεση, που την κάνει ένας άνθρωπος, που έχει καταθέσει από την πρώτη Κυριακή τη στήριξή του στο σημερινό δήμαρχο και την έχει δείξει και μέσα από τις εργασίες του δημοτικού συμβουλίου. Για να λέει λοιπόν κάτι τόσο σοβαρό, θα πει πως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, του έχουν γεννηθεί και πολλά άλλα ερωτηματικά. Τα ερωτηματικά που ξεπερνούν τις πολιτικές «τρίπλες» του δημάρχου στις συνεδριάσεις, «αδειάζοντας» κατά έναν τρόπο τους συνεργάτες του με τη δήθεν συναίνεση και την... «υπακοή» στην αντιπολίτευση, όταν το λάθος της διοίκησής του είναι τόσο... κραυγαλέο, που να του προκαλεί άτακτη φυγή!
Υπάρχει όμως και ένα άλλο ερώτημα που θα έπρεπε να τον απασχολήσει. Πόσες φορές ακόμη ο «βοσκός» θα φωνάξει «λύκος», μέχρι να μην τον πιστεύει πια κανένας;

Tον εκθέτουν και εκτίθεται...

Υπάρχουν άνθρωποι μέσα σ’ αυτή τη δημοτική αρχή, που θέλουν να προσφέρουν. Θέλουν να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών τους. Αλλά δεν μπορούν... γιατί οι «απαιτήσεις» άλλων δεν τους το επιτρέπει... Ή δεν τους δίνεται η δυνατότητα... για τον ίδιο λόγο.
Και γιατί;
Γιατί πιστεύουν σε μια ομαδική προσπάθεια, σε ένα καλό για τον τόπο. Αυτή είναι η... «αμαρτία» τους!
Και ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, τί κάνει;
Ο άνθρωπος που πολεμούσε επί οκτώ χρόνια, αυτά που γίνονται σήμερα επί των ημερών του;
Τίποτα! Μπλεγμένος μέσα στη δίνη των κάθε είδους «απαιτήσεων», τον εκθέτουν και εκτίθεται... και έτσι «σημαδεύει» την πορεία του στο δήμο.

ΟΙ «ΕΥΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ»...

Είχαμε γράψει σε θέμα μας, πως μια επισκευή απαιτεί απαντήσεις και αναφερόμαστε σε καθάρισμα γεώτρησης ιδιώτη στις Αφίδναις, δαπάνης 5.000 ευρώ που θα τα πληρώσει ο δήμος!
Λάβαμε ένα σχόλιο-μήνυμα, το οποίο λέει: «Μήπως αυτός ο ιδιώτης έχει παραχωρήσει την γεώτρηση για να έχει νερό στις Αφίδνες; Έλεος κύριοι. Πόσα χρόνια η πρώην κοινότητα Αφιδνών παίρνει νερό από αυτή την γεώτρηση;».
Δεν μπορούμε φυσικά να κακίσουμε τον αποστολέα, ο οποίος -όπως και αρκετοί άλλοι- εδώ βλέπει να αμφισβητούμε την πρόθεση της δημοτικής αρχής, σε μια ευγενική χειρονομία προσφοράς, ενός ιδιώτη.
Όμως, στην ίδια χώρα ζούμε και γνωρίζουμε όλες αυτές οι «ευγενικές προσφορές», ποιο δρόμο συνήθως παίρνουν... Αλλά, ακόμη και αν πάρουν τον... «καλό», επιτρέπεται για μια δημοτική αρχή που σέβεται τους δημότες της, το σοβαρότερο ίσως κοινωνικό αγαθό που τους παρέχει, να το εξαρτά από τις διαθέσεις ενός ιδιώτη;
Αυτός είναι άλλωστε και ένας πολύ σοβαρός, υπαρκτός λόγος, που όλες οι εξουσίες στην Ελλάδα... άλλα υπόσχονται και άλλα πράττουν! Γιατί, πάντα και παντού, υπάρχουν οι «ευγενικές προσφορές»... που γεννούν και καταστροφικές «υποχρεώσεις»!

Επιτροπή των... ανατροπών!

Η οικονομική επιτροπή σήμερα, ήταν των... ανατροπών. Και είναι καλό για τον τόπο να υπάρχει κατανόηση των προβλημάτων, ομοψυχία και ομοφωνία στις αποφάσεις. Αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο μέσα στην κοινωνία μας. Αλλά, όταν υπάρχει και ο αλληλοσεβασμός. Σεβασμός για τη θέση του καθενός. Και από τη δημοτική αρχή, που εκλέχθηκε να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο έργο, αλλά από την αντιπολίτευση που ορίστηκε από τους πολίτες να ελέγχει. Γίνεται όμως αυτό; Ιδού το ερώτημα. Δυστυχώς, έχουμε μια δημοτική αρχή βουτηγμένη στην αλαζονεία και μια αντιπολίτευση που αρκείται σε ένα πλημμελή έλεγχο βιτρίνας και ρουτίνας και «μετράει» τους πολιτικούς συσχετισμούς για τις επόμενες εκλογές. Τί σημαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει ο πρέπων σεβασμός προς τον δημότη και θα περάσουν άλλα τρία χρόνια, χρόνια των λίγων, των ελάχιστων, των βολεμένων απ’ αυτή την κατάσταση. Χρόνια των απευθείας αναθέσεων.

Με το ΦΕΚ στη... μασχάλη!

Ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, είπε στο δημοτικό συμβούλιο, πως τον... ανάγκασαν -για να στηρίξει την άρνησή του σε απρόσκοπτη ενημέρωση των μελών της αντιπολίτευσης στις πράξεις της διοίκησής του- να ρωτήσει αν αυτή η θέση του καλύπτεται από το γράμμα του νόμου!
Πήρε μια άποψη λοιπόν ενός νομικού περί τα αυτοδιοικητικά και την έφερε στο συμβούλιο, αισθανόμενος δικαιωμένος!
Δεν έχουν λοιπόν τώρα οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τίποτε άλλο να κάνουν, από το να κατεβαίνουν στις συνεδριάσεις με το φεκ του «Καλλικράτη» στη μασχάλη και να αποφασίζουν σύμφωνα με αυτά που αυτό ορίζει! Μέχρι τώρα δεν το έχουν κάνει! Τότε να δούμε πόσα από τα θέματα θα είναι... αιωρούμενα, ακόμη και από την παρουσία τους και μόνο, στην πρόσκληση της συνεδρίασης.
Γνωστός βλέπετε ο δρόμος του... «λάθος διατύπωση»!!!
Εξάλλου, οφείλουν να και υποδείξουν στο δήμαρχο, πως τον χρόνο που μπορεί να καταναλώνει -χωρίς να χρειάζεται- για τα αυτονόητα της δημοκρατικής διαδικασίας, της δεοντολογίας και της διαφάνειας, καλό θα ήταν, να τον διέθετε στον έλεγχο των πράξεων ανθρώπων, που ο ίδιος επέλεξε να διοικούν και αυτοί... τον εκθέτουν!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ... ΚΑΝΑΠΕ!

«Γιατί να υπάρχει ένα μέσο ενημέρωσης των πολιτών του Ωρωπού, που να καταγράφει τις... αστοχίες ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, της δημοτικής αρχής;
Κάτι πρέπει να κάνουμε;».
Κάπως έτσι θα σκέφτηκε το επικοινωνιακό τμήμα του δήμου και μας... απέκλεισε από την ενημέρωση που σπανίως κάνει και όποτε κάνει... εκτίθεται, αλλά παραταύτα... χρυσοπληρώνεται!
Άκρως δημοκρατικό και... διαφανές!
Δεν έλαβε υπόψη του όμως, πως εμείς δεν τους περιμένουμε στον... καναπέ!


Είναι αυτός μονόδρομος..;;;

«...Κόβουν την απόδειξη από κάπου αλλού και την συμπληρώνουν...»! Αυτή είναι μια πολιτικά αποδεκτή θέση και πράξη από τον ίδιο το δήμαρχο και έχει σχέση με την παγία προκαταβολή που δίνει η δημοτική αρχή στους προέδρους των κοινοτήτων. Πιστεύει μάλιστα πως αυτή η διαδικασία -την οποία φυσικά δεν προβλέπει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός- είναι... μονόδρομος!!! Με δεδομένο μάλιστα πως η παγία αυτή ανανεώνεται μόλις εξαντληθεί... και χωρίς άλλη έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο ή την οικονομική επιτροπή, είναι το λιγότερο απαράδεκτη και σαν άποψη και μάλιστα από στόμα δημάρχου, πρεσβευτή υποτίθεται της νομιμότητας, της διαφάνειας και των ίσων ευκαιριών για τους συνδημότες του.

Αυτά ΕΝΤΟΛΕΣ παίρνουν...

Ο Κάλαμος μήπως τελικά είναι το... κακό παιδί για τον κύριο δήμαρχο ή μήπως την κοινότητα αυτή την έχει βάλει στο... δοκιμαστικό του σωλήνα, για να δει αντιδράσεις από μια πιθανή δράση της δημοτικής του αστυνομίας στους επαγγελματίες όλου του δήμου; Πρέπει όμως να αντιληφθεί, πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάει αστυνομικός σε μια «πλατεία» αγανακτισμένων και να δίνει κλήσεις για... «έργω εξύβριση»! Πρέπει να αντιληφθεί, πως στη «δημοτική» του αστυνομία... κάτι δεν έχει ξεκινήσει σωστά! Ίσως δεν της «επέτρεψε» ο δήμαρχος να τύχει του ανάλογου σεβασμού -που θα έπρεπε να είναι άλλωστε και το βασικό της όπλο- από τους δημότες της πόλης. Όχι βέβαια πως τα παιδιά που την στελεχώνουν κάνουν κάτι στραβά... Αυτά ΕΝΤΟΛΕΣ παίρνουν.

ΚΑΛΑΜΟΣ... με ευθύνη δημάρχου!

Κάλαμος... Μια δύσκολη ιστορία για το δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο και για τους περισσότερους -εκτός Καλάμου- συμβούλους του! Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, είναι το πρώτο τους θέμα, όσον αφορά βέβαια την ενότητα της δημοτικής τους ομάδας. Ο δήμαρχος είναι καθηλωμένος από τις υποχρεώσεις, τις υποχωρήσεις και τις επιλογές του και παραμένει θεατής, περιμένοντας απλά, καρτερικά, το... μοιραίο! Και δεν έχει αντιληφθεί πως η μεγάλη ευθύνη είναι μόνο δική του! Όταν ο ίδιος δεν προστάτεψε τον οφειλόμενο σεβασμό στη θεσμική του θέση, ποιος άραγε του φταίει; Όταν ξαφνικά ο Κάλαμος βρέθηκε χωρίς αποδεκτό «οδηγό», από το σύνολο των πολιτών και από την πρώτη μέρα «έλαμψε» ο ρεβανσισμός στην πόλη και ο ίδιος αυτό φάνηκε να το... απολαμβάνει, ποιος του φταίει; Οι Καλαμιώτες, τίποτα παραπάνω δεν είναι, από άνθρωποι με φιλότιμο, πείσμα και αφοσίωση στις αξίες τους. Αυτές σήμερα προσπαθούν να προστατέψουν και δυστυχώς ο δήμαρχος είναι ανήμπορος να τους βοηθήσει!


Έχει νόημα το οποιοδήποτε πολιτικό κέρδος, όταν υπάρξει... χάος;

Ως πότε η αντιπολίτευση θα κλείνει τα μάτια στον έλεγχο των αποφάσεων και πράξεων της δημοτικής αρχής, που είναι άλλωστε και η αρμοδιότητα που της έδωσαν οι πολίτες; Πόσος είναι ο χρόνος ανοχής που της έχει δώσει, όταν γύρω της βλέπει τα αποτελέσματα μιας αλαζονικής πολιτικής και λειτουργίας που βλάπτει τον Ωρωπό; Θα είναι άλλο λάθος, να δυναμώσει τις ανούσιες κορώνες που βγάζει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, επιχειρώντας να κάνει τις συνεδριάσεις εκρηκτικές και πολύωρες, προς εντυπωσιασμό και μόνο, των παρευρισκόμενων δημοτών και μετά ΤΙΠΟΤΑ και... εν αναμονή του επόμενου συμβουλίου, για να δούμε μια πάλι από τα ίδια!
Η σωρεία απευθείας αναθέσεων, με όλα τα ερωτηματικά που κουβαλούν μαζί τους, οι αποφάσεις που οι ίδιοι έχουν καταγγείλει ότι ελέγχονται για τη νομιμότητά τους, η αντιδεοντολογική συμπεριφορά της διοίκησης, δεν είναι ικανές αιτίες, ώστε, να «οδηγήσουν» τις πράξεις της δημοτικής αρχής, στο δρόμο του γενικού συμφέροντος του τόπου και μόνο; Σε ένα δρόμο νοικοκυριού και ανάπτυξης ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που υπάρχουν; Ακόμη και με τη δική τους βοήθεια! Όταν βέβαια η δημοτική αρχή, σταματήσει να σκέφτεται και να πράττει αλαζονικά και να «πετάει» συχνά-πυκνά την ψεύτικη πρόσκληση για συνεργασία, που στην αλήθεια ΔΕΝ πιστεύει και δεν θέλει!
Γιατί λοιπόν η αντιπολίτευση καταδικάζει τον νεοσύστατο δήμο Ωρωπού, σε τρία σημαντικά χρόνια χαμένα, παραδομένα στις προσωπικές επιδιώξεις κάποιων από τους διοικούντες; Έχει νόημα το οποιοδήποτε πολιτικό κέρδος στοχεύουν, όταν παραλάβει μια άλλη δημοτική ομάδα... ένα χάος; Όταν θα το έχει πληρώσει ο τόπος και ο δημότης; Ή μήπως κάποιοι, έχουν να κρύψουν τίποτα, γι’ αυτό και δεν ελέγχουν επί της ουσίας;
 

1 σχόλιο:

  1. ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΕ ΞΥΛΟ.ΟΤΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΛΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΔΕ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ...ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ?ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ?ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΕΣΤΩ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ?ΦΟΡΕΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΛΗ?Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ.ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.