Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Για 5 ώρες ανοιχτές οι μπάρες των διοδίων


"Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσια περιουσία - Σπρώξτε τη μπάρα. Μη πληρώνεις κι εσύ!". Αυτό ήταν το σύνθημα από χιλιάδες πολίτες και μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια, ανοίγοντας σήμερα τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων της χώρας, όπως και στα διόδια των Αφιδνών του δήμου Ωρωπού, στην οποία κίνηση συμμετείχαν πολλοί κάτοικοί του.
Οι μπάρες άνοιξαν στις 12 το μεσημέρι και έμειναν ανοιχτές μέχρι τις 5 το απόγευμα. Στις Αφίδναις άνοιξαν στις 3 το μεσημέρι και η γενική απαίτηση ήταν, πως πρέπει να ανοίξουν τα διόδια που βρίσκονται μέσα στα όρια του δήμου, αναγκάζοντας τους δημότες του να χάνουν ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων τους, προσθέτοντας στα έξοδά τους σε παράλογα διόδια!
Ήδη φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η ενεργοποίηση των πολιτών για να τεθεί ένα τέλος σ' αυτό το πραγματικό χαράτσι. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση κατοίκου της περιοχής που είπε: "Μένω στο Καπανδρίτι και για μας τα διόδια αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Αυτόν τον δρόμο τον έχουμε πληρώσει και εμείς, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, βαρεθήκαμε πια να πληρώνουμε αυτά που έχουν φάει άλλοι". 
Μεθαύριο Τρίτη οι επιτροπές της Ελλάδας ενάντια στα διόδια θα συνεδριάσουν στις 11 το πρωί στη Λαμία για να καθορίσουν τη περαιτέρω στάση τους. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 19 επιτροπές.

1 σχόλιο:

  1. Aν οι δρόμοι είναι δημόσια περιουσία καήκαμε. Τους ξέρουμε τους δημόσιους δρόμους, γεμάτοι λακούβες και στραβές γραμμές. Για να μας πουν οι ΄κεκράκτες, αν καταργηθούν τα διόδια πώς προτείνουν να συντηρείται η Εθνική Οδός ; Με αύξηση των τελών κυκλοφορίας και των φόρων μήπως ; Ή θα τη συντηρούν αυτοί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.