Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλη η πιθανότητα επανάληψης των εκλογών ένεκα ποσόστωσης!

Μεγάλη είναι η πιθανότητα να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές για τον Ωρωπό, αν υποστηριχθεί η ένσταση που έχει κατατεθεί από την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», για λάθη στην ποσόστωση ανδρών-γυναικών στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου. Τα λάθη έχουν γίνει στις υποψηφιότητες των συμβουλίων Αφιδνών, Μαλακάσας και Νέων Παλατίων. 
Σύμφωνα με το άρθρο 47, παρ. 2, λόγο ένστασης θεμελιώνει η παράβαση του νόμου και κατά την ανακήρυξη των υποψήφιων συνδυασμών. Αν αυτό κριθεί από το δικαστήριο πως συνέβη -που πιθανολογείται πως θα γίνει μετά το πρώτο 15νθήμερο Φεβρουαρίου-, τότε, σύμφωνα με το άρθρο 51 του «Καλλικράτη», επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία ανάμεσα στους ίδιους υποψήφιους που είχαν ανακηρυχθεί νόμιμα. Αυτό σημαίνει ότι αποκλείει την υποψηφιότητα στις επαναληπτικές εκλογές του νυν δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου, στις οποίες θα πάρουν μέρος όλοι οι άλλοι δημοτικοί συνδυασμοί. 
Οι εκλογές γίνονται χωρίς καθυστέρηση, με πρόγραμμα που εκδίδεται από το δήμαρχο, ύστερα από 15 ημέρες τουλάχιστον από τη δημοσιοποίησή του.
Σύμφωνα με ό,τι δηλώνει η πλευρά της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» η κατάθεση της ένστασης είναι εμπρόθεσμη.
Εν τω μεταξύ υπάρχει και το αποτέλεσμα από την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων που έγινε και σύμφωνα με πληροφορίες, η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» βρίσκεται 15 ψηφοδέλτια μπροστά από το «Όραμα Δημιουργίας» του Γιάννη Οικονομάκου. Και γι' αυτήν την περίπτωση έχει γίνει ένσταση και αναμένεται να εκδικαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.