Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δείγματα αλαζονικής διοίκησης;


12 θέματα και με τα περισσότερα να είναι απαραίτητη η λεπτομερής ενημέρωση των 41 δημοτικών συμβούλων και ειδικότερα αυτών της αντιπολίτευσης, έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Η πρόσκληση μοιράζονταν χθες και σήμερα είναι η μοναδική εργάσιμη με τις υπηρεσίες του δήμου ανοιχτές. Οι άλλες τρεις μέρες είναι αργίες! Πως το σκέφτηκε ο πρόεδρος; Δεν είναι οπαδός της ενημέρωσης και της έγκυρης ψήφου; Και τι πάει να πει για ένα δημοτικό συμβούλιο «έγκριση δαπανών» που... πραγματοποιήθηκαν; Αστεία πράγματα!
Όπως αστεία πράγματα έγιναν και χθες στη χερσαία λιμενική ζώνη Χαλκουτσίου, που ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου (και ΟΧΙ πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας) προσπάθησε να σταματήσει το φύτεμα λουλουδιών σε παρτέρια της παραλίας από το λιμενικό ταμείο σε χώρο ευθύνης του! (φωτογραφία) Προφανώς γιατί δεν πήραν... την άδειά του(!!!), η οποία βέβαια και ΔΕΝ χρειαζόταν!
Όλα αυτά να τα θεωρήσουμε δείγμα μιας αλαζονικής διοίκησης, η οποία «χτίζεται» με την ανοχή και τα λάθη αυτών που μπορούν να την ελέγξουν και να την φρενάρουν, πριν είναι πολύ αργά;

5 σχόλια:

  1. 1. Χρειάζονται άνθρωποι με συναίσθηση της Ευθύνης και της Τιμής.
    2. Χρειάζονται άφθαρτοι, έμπειροι και ικανοί που μπορούν τουλάχιστον να κατανοήσουν την έννοια του Δήμου γιατί οι περισσότεροι από τους φωστήρες μας λέγοντας Δήμος εννοούν το χωράφι ή την επιχείρηση του πατέρα τους.
    3. Χρειάζονται άνθρωποι δουλεμένοι και μαθημένοι να κολυμπάνε στα βαθιά νερά της οικονομίας και της αγοράς και όχι καθηγητάδες του μαυροπίνακα ή κάτοχοι αγορασμένων μεταπτυχιακών και διδακτορικών ή ανεπάγγελτοι.
    4. Χρειάζεται οι άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να συσπειρώσουν τον λαό και να οργανώσουν τον Δήμο, να είναι τίμιοι και ηθικοί με τεράστιες αντιστάσεις.
    5. Χρειάζεται γενικώς μια άφθαρτη και με φαντασία ηγεσία.
    Υπάρχει άραγε τέτοια δυνατότητα. Πιστεύω πως υπάρχει αρκεί να βρεθούν οι άνθρωποι σε όλους τους συνδυασμούς που θα τραβήξουν μπροστά.

    Πάνω από όλα όμως χρειάζεται σχέδιο, πρόγραμμα και κυρίως σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλαζονική φαίνεται η δική σας θέση αφού όπως προκύπτει από το "προφανώς" προβήκατε σε χαρακτηρισμούς χωρίς ουσιαστική ενημέρωση για το θέμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν μελέτες που καθορίζουν σαφώς την τέλεση του έργου που ούτε εγώ ως Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας, ούτε κανένας άλλος δικαιούται να παρακάμψει. Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν ενημερωνόσασταν πληρέστερα και εγκυρότερα για τα θέματα που καλύπτετε. Πεποίθησή μου είναι ότι η εποικοδομητική κριτική βοηθάει πραγματικά τον τόπο μας.
    Με εκτίμηση,
    Βρούβας Μελέτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαρίστως θα αποδεχόμουν πως κάναμε λάθος κ. Βρούβα, αν πρώτα ο χώρος αυτός ήταν στη δική σας ευθύνη και όχι στου Λιμενικού Ταμείου και αν μας παρουσιάζατε τις μελέτες και τις αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου, για όσες παρεμβάσεις έχετε κάνει εσείς.
    Πράγματι, η εποικοδομητική κριτική βοηθά και πιστεύω πως θέλετε να προσφέρετε στον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kalimera sas malon pareksigi8ike o kirios broybas giati oi meleti elege ta kiklamina na einai stoys 10 pontoys apo ta zoympoylia kai ayta eitan pio konta ??????RE den ntrepeste poy 8elete kai sinenesi me tin antipoliteysi kai molis bgainoyn mprosta sas ponaei .....oraio kimeno k.broyba ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΧΙΜΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛΕΤΗΣ ! ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.