Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η χωματερή Καλάμου μια βραδυφλεγής βόμβα για την περιοχή!


«Το θέμα είναι τι σκοπεύει να κάνει ο δήμος», μας είπε ο Δημήτρης Χορμοβίτης, σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Καλάμου, παρουσιάζοντας την εν ενεργεία χωματερή της περιοχής, στα τοπικά ΜΜΕ και συμπλήρωσε: «Έχουν περάσει τρεις μήνες, πλησιάζει το καλοκαίρι και δεν μας έχουν πει τίποτα, δεν μας έχουν προτείνει μια λύση. Οι άλλες περιοχές πηγαίνουν τα σκουπίδια τους στη Φυλή και εμείς τα φέρνουμε εδώ. Είπαμε να δείξουμε ένα στάδιο ανοχής, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να βρούμε τη λύση...».
Ο δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού, Κώστας Δέδες, μας τόνισε, πως δεν διαμαρτύρονται επειδή θέλουν να κάνουν κακό στο δήμο τους, αλλά γιατί θέλουν να βοηθήσουν. «Εμείς θέλουμε αυτό το πράγμα να κλείσει, που ήδη από τώρα καπνίζει... Το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και να μπει η ανάπλασή της στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου...». (βλέπε βίντεο).
Η παράνομη ύπαρξη τελικά στον Κάλαμο είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Είχαμε κάνει και προ μηνός ρεπορτάζ στο ίδιο χώρο και παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής, σήμερα βλέπουμε το πρόβλημα να έχει προχωρήσει και να έχει δημιουργηθεί μια απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη κατάσταση, ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου που είναι πολύ κοντά.
Ήδη η χωματερή αυτή έχει αρχίσει να καπνίζει (βίντεο 2) και η πρόσβαση πυροσβεστικού αυτοκινήτου είναι αποκομμένη από τον κανονικό δρόμο, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε! Ένας άλλος δρόμος από το πλάι της χωματερής φαίνεται κλειστός από δημοτικό μηχάνημα, αλλά αυτό κανείς δεν γνωρίζει αν δουλεύει και μετακινείται κατά το δοκούν.
Τα πρώτα σπίτια είναι σε απόσταση εκατό μέτρων και σε πολύ κοντινή απόσταση είναι ο οικισμός Αγκώνα, με την πανέμορφη παραλία, τους πολλούς κατοίκους και τους ακόμη περισσότερους επισκέπτες. Αποδεικνύεται, πως ήταν άστοχη από την αρχή η δημιουργία της χωματερής στη θέση αυτή και η εμμονή να λειτουργεί ακόμη, είναι... έγκλημα! 
Το φωτογραφικό υλικό είναι αψευδής μάρτυρας μιας τραγικής περιβαλλοντικής καταστροφής, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής μας είχαν πει στο πρώτο μας ρεπορτάζ, πως τα δύο απορριμματοφόρα της δημοτικής κοινότητας δεν είναι ικανά να μεταφέρουν στο ΧΥΤΑ της Φυλής και ότι θα υπήρχε λύση με τρίτο από άλλη κοινότητα. Σήμερα μαθαίνουμε, πως το τρίτο αυτοκίνητο -το ικανό για μεταφορά-, βρίσκεται σταματημένο στο νεκροταφείο Καλάμου!
Απαράδεκτες εικόνες με κουπίδια, υπάρχουν και σε αρκετά σημεία του Καλάμου.
Εδώ και τώρα είναι άμεση ανάγκη να δώσει η σημερινή δημοτική αρχή μια λύση και το κυριότερο, να μην επιτρέψει στο χώρο αυτό να πέσει ούτε ένα φορτίο ακόμη. Αντιθέτως, άμεσα επιβάλλεται να αρχίσει η αποκατάσταση του χώρου.

1 σχόλιο:

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.