Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δεν παρέλαβε «καμένη γη» η νυν δημοτική αρχή!

«Κατά τη γνώμη μας, εκτός από τις επιπτώσεις των θεμάτων που μνημονεύονται στην παράγραφο «Βάση για γνώμη με Επιφύλαξη», η κατάσταση απογραφής έναρξης, παρουσιάζει εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, τη χρηματοοικονομική θέση του δήμου Ωρωπού, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010», γράφει στο πόρισμά του ο έλεγχος και εμείς σημειώνουμε (3) τρεις λέξεις. «Επιπτώσεις» και «εύλογα, από ουσιώδη άποψη».
Το «επιπτώσεις», ταιριάζει ασορτί με την «επιφύλαξη», λέξη που χρησιμοποίησαν όλοι ουσιαστικά που είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή με το θέμα του ελέγχου ή της ψήφισης του ισολογισμού απογραφής έναρξης και το «εύλογα, από ουσιώδη άποψη», έχει σχέση με το τι παρέλαβε η νυν δημοτική αρχή και με την επίσημη πλέον γνώση, ώστε να καταρρεύσει ο μύθος πως παρέλαβε υπερχρεωμένους ΟΤΑ, γεμάτους ατασθαλίες! 
Παρέλαβε ένα Ταμείο 7.357.346,58 ευρώ, έχει βεβαιωμένες απαιτήσεις ύψους 5.812.915,82 ευρώ, χρέη σε προμηθευτές 6.122.271,25 ευρώ (δεν αναγνωρίζεται η οφειλή στην Μαυροσουβάλα 2.298.109 ευρώ), βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικά Ταμεία, φόροι-τέλη και επιταγές πληρωτέες) 1.033.981,47 ευρώ και χρέη από δάνεια 2.083.541,30 ευρώ. Δηλαδή, αυτό που παρέλαβε η διοίκηση του δήμου στα οικονομικά, έχει θετικό πρόσημο.

2 σχόλια:

  1. Αρχικα η βεβαιωμενες οφειλες δεν σημαίνει οτι θα εισπραχθούν. Μετα δεν μας λένε τι υποχρεώσεις υπάρχουν σε μισθοδοσιες-καυσιμα ενοικια κτιριων κλπ ανελαστικές δαπάνες.Ρε παιδιά μέσα είναι ο Δήμος και μας δουλεύουν. Ποιός άσχετος είναι αυτός που συνεταξε αυτούς τους πίνακες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι θα εκτιμουσατε ιδιαιτερα κυριε, αφου δεν κανεις αναρτηση τα σχολια γελοιε καραγκιόζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.