Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Περί «δημοτικής εξυγίανσης»...

Ποιός μπορεί να εγγυηθεί, πως το πρόγραμμα «δημοτικής εξυγίανσης», κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση;
Όποιος φυσικά μπορεί και να εγγυηθεί, πως οι ατελείωτες θυσίες που κάνουμε ένα χρόνο τώρα, θα μας γλιτώσουν και από τη χρεοκοπία σαν χώρα!
Αλλά, όταν μόνο το 2010 δεν δόθηκαν στους δήμους θεσμοθετημένοι πόροι 1,5 δις ευρώ, ενώ όλο τους το χρέος προς τρίτους, ανέρχεται σε 1,270 δις, γιατί να σκεφτούμε πως είναι δίκαιο, ο δήμος Ωρωπού να μπει σε «μνημόνιο», από την ίδια πηγή αποφάσεων;
Το θέμα όμως τώρα είναι, πως η «εξυπηρέτηση» μιας πολιτικής, θέλει το δήμο Ωρωπού, μαζί με άλλους... «κοκκινοπορτοκαλί», ως «παράπλευρη απώλεια»! 
Αυτό λένε τουλάχιστον τα μέτρα που προβλέπουν να πάρουν. Δηλαδή, πάγωμα ή περιορισμός των προσλήψεων και των συμβάσεων, πάγωμα ορισμένων κωδικών όπως και πάγωμα υλοποίησης νέων έργων, που ο,τιδήποτε άλλο σημαίνουν, παρά, στο να δοθεί η δυνατότητα, σ’ αυτό το ενωμένο πλέον πανέμορφο κομμάτι της Αττικής, να βρει το δρόμο του και να ανταποκριθεί στις ελπίδες των πολιτών του!
Τί και αν οι συγκεκριμένες «ποινές» -όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός- μπορούν να αφορούν μόνο δημοτικές κοινότητες (πρώην ΟΤΑ), που έχει διαπιστωθεί το οικονομικό πρόβλημα; Δηλαδή τί θα σημαίνει πράγματι για τον νέο Ωρωπό, όταν τα διαμερίσματά του, Αυλώνας, Κάλαμος, Καπανδρίτι και Συκάμινο, που έχουν «χρωματιστεί», μπουν στην... «νηστεία»; Τί θα σημαίνει επίσης, όταν ο π. δήμος Ωρωπίων, οι Αφίδναις, η Μαλακάσα, το Μαρκόπουλο και το Πολυδένδρι, που δεν έχουν, παραμείνουν στο -υποτίθεται- «τραπέζι»;
Δεν δικαιούται, αυτή η παραμελημένη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις Βόρεια Αττική, να αναζητήσει την τύχη της χωρίς φραγμούς και... ψαλιδίσματα στις ελπίδες της; Δεν δικαιούται αυτή η νέα δημοτική αρχή -με τα όποια προβλήματα παρουσιάζει μέχρι σήμερα- να προσπαθήσει το ίδιο για όλο το χώρο ευθύνης της και για όλους τους πολίτες της;
Εκτός, αν όλα αυτά περί «δημοτικής εξυγίανσης», είναι απλώς... προφάσεις εν αμαρτίαις! Η... «στρόφιγγα» για την τοπική αυτοδιοίκηση, φαίνεται πως έχει κλείσει πια... για αρκετά χρόνια! 
Άλλωστε, προφάσεις πάντα βρίσκονται πολλές... για να μένουν επί χρόνια τα καταστροφικά σκάνδαλα και οι άνθρωποί τους... στο απυρόβλητο.
 ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.