Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Στο χέρι του δημάρχου είναι να καθαρίσει το τοπίο!


Τα παιδιά, δεν μπορεί να είναι πεδίο αντιπαράθεσης!

Ο Δήμαρχος κ. Οικονομάκος
Νηπιαγωγείο Ιπποκρατείου Πολιτείας Αφιδνών ή σήμερα... δημοτικής κοινότητας Αφιδνών, δήμου Ωρωπού. Στην πολιτική βούληση του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου, βρίσκεται η λύση του.
Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, που η επιχειρούμενη απαξίωσή του, μπορεί να ξεκινά από την απόφαση ενός κοινοτικού συμβουλίου, το 2009 (123/09, θέμα 82)! Ήταν που ο τότε πρόεδρος της κοινότητας, ενώ έχει στα χέρια του το υπ’ αριθ. 1376/10-7-2009 ΦΕΚ, στο οποίο δημοσιεύεται η ίδρυση 2θέσιου νηπιαγωγείου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, αναφέρει ότι έκανε προσφυγή για την ακύρωση(!), με το αιτιολογικό ότι «η κοινότητα δεν είχε λάβει γνώση και ξεπεράστηκε χωρίς καν να ζητηθεί η άποψή της(!!!)». ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! Το τότε κοινοτικό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, νομιμοποίησε την απευθείας ανάθεση σε δικηγόρο, να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Η απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου να στείλει το θέμα στο Σ.τ.Ε, λόγω... «μη ενημέρωσης»!!!
Η ενημέρωση όμως για την ανάγκη του νηπιαγωγείου, αποδεικνύεται πως είχε γίνει!
Υπάρχουν τα έγγραφα πρωτοκολλημένα στην τότε κοινότητα:
1. (27 Ιουνίου 2008). Από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων της Ιπποκρατείου προς την κοινότητα (αριθ. πρωτ. κοινότητας 1748-1749), αίτηση με θέμα «Ίδρυση Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου», που αναφέρει μεταξύ άλλων πως «...σας γνωρίζουμε ότι ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός έχει παραχωρήσει κατά κυριότητα και χρήση στην κοινότητα Αφιδνών, εντός σχεδίου της Ιπποκρατείου, οικόπεδο επί του οποίου είναι δυνατή η ανέγερση διδακτηρίου» και
Ένα από τα ενημερωτικά έγγραφα που πήγαν στην κοινότητα.
2. (2 Δεκεμβρίου 2008). Αίτηση (αριθ. πρωτ. κοινότητας 3170) των γονέων-κηδεμόνων και κατοίκων της Ιπποκρατείου Πολιτείας προς την κοινότητα, όπως και προς τον υπουργό Παιδείας, τον νομάρχη και τον περιφερειάρχη, με θέμα «ίδρυση δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου» στην οποία, αφού τους αναφέρουν τα παραχωρημένα οικόπεδα του Συνεταιρισμού για σχολεία, τους επισυνάπτουν και τα ακόλουθα: AIτηση α.π. 110/03-06-08, Κατάσταση από Νο 1-26, Κατάσταση από Νο 27-58, Κατάσταση από Νο 59-80.3, ΦΕΚ 482/25-11-1977, Χάρτη της Ιπποκρατείου Πολιτείας, Συμβόλαιο 22/11-9-1973, Συμβόλαιο 31205/20-5-1977, Απόσπασμα πρακτ/Δ.Σ. 10-9-1973, Παράρτημα Δ’ ενημερωτικό σημείωμα 17-6-1993 και Έγγραφο αριθ. πρωτ. 94147/Δ4/16-7-2008.

Επίσης, από τον συνεταιρισμό προς την κοινότητα Αφιδνών (αριθ. πρ. συνεταιρισμού 150) έχει σταλεί σημείωμα, στις 15-7-2008, του τότε προέδρου του, με το οποίο υπενθυμίζει το νόμο 1566/85 που προβλέπει τη λειτουργία κοινοτικής επιτροπής παιδείας και υπενθυμίζει ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία υπάρχουν 120 παιδιά ηλικίας 4-6 και 7-12 ετών. και στις 3 Νοεμβρίου 2008, πάλι υπενθύμιση από τον τότε πρόεδρο του Συνεταιρισμού για το θέμα (αριθ. πρωτ. συνεταιρισμού 219).

Ο χώρος στην Ιπποκράτειο για την ανέγερση του νηπιαγωγείου.
Το πρόβλημα αποδεικνύεται πως ήταν γνωστό, όπως γνωστές ήταν και οι παραχωρήσεις του συνεταιρισμού προς την κοινότητα Αφιδνών για την κατασκευή του νηπιαγωγείου. Το γιατί ήθελαν να το αποποιούνται, είναι ένα θέμα που πρέπει να το ψάξει η νέα δημοτική αρχή και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος.  Από εκεί και πέρα, ο συνεταιρισμός και οι κάτοικοι της Ιπποκρατείου Πολιτείας, έκαναν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να εκπληρωθεί το ζητούμενο, που είναι ένα νηπιαγωγείο για τα μικρά παιδιά της Ιπποκρατείου Πολιτείας, ενός οικισμού των Αφιδνών.
Το Πρακτικό Καταλληλότητας του οικοπέδου.
Το έεγραφο αποδοχής του ΟΣΚ προς τον πρόεδρο της κοινότητας.
Σήμερα η δημοτική αρχή Ωρωπού έχει: α) Πρακτικό Καταλληλότητας ΟΜΟΦΩΝΑ για την επιλογή χώρου για το 2θέσιο νηπιαγωγείο, από την επιτροπή του άρθρου 18 παρ. 3 του Ν. 3467/2006, που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθ. πρωτ. Φ.3.1./9687/16-9-2010 απόφαση του περιφερειακού διευθυντή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής και β) την αποδοχή και έγκριση του χώρου από τον ΟΣΚ. Είναι πολιτική της απόφαση λοιπόν, για το τι σκοπεύει να κάνει παρακάτω, χωρίς να παραγνωρίζει φυσικά κανένας, πως τα παιδιά των Αφιδνών, πέρα από την άμεση λύση που αναζητείται σχετικά με το παμπάλαιο και επικίνδυνο δημοτικό σχολείο, έχουν δικαίωμα, για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό συγκρότημα.
Το ΦΕΚ ίδρυσης του νηπιαγωγείου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

 Υπάρχει και το ΦΕΚ 1369/2 Σεπτεμβρίου 2010 που αναφέρει την ίδρυση από το σχολικό έτος 2010-2011, 2ου 4θέσιου δημοτικού σχολείου Αφιδνών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία!!!
Το ΦΕΚ που αναφέρει πως η Ιπποκράτειος Πολιτεία είναι οικισμός των Αφιδνών, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι!.

4 σχόλια:

  1. Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)
    Συλλόγου Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας (ΣΟΙΠ)

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    ΑΦΙΔΝΩΝ ΓΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

    Παρουσιάστηκαν αναλυτικά γεγονότα για τη συζήτηση στο τοπικό συμβούλιο Αφιδνών
    που πραγματοποιήθηκε στις 15-4-2011 για την κατασκευή του συγκροτήματος
    νηπιαγωγείου-δημοτικού σχολείου στη θέση Λιοσάτι, προσωρινή μεταφορά νηπιαγωγείου
    Αφιδνών στο πάρκο και για την ίδρυση το 2ου νηπιαγωγείου στην Ι.Π.. Ενημερωθήκαμε
    ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την κατασκευή στου σχολικού συγκροτήματος στο
    Λιοσάτι. Προτάθηκε η μεταφορά του νηπιαγωγείου Αφιδνών σε προκατασκευασμένες
    αίθουσες στο πάρκο και η χρήση των αιθουσών του νηπιαγωγείου από το δημοτικό
    σχολείο Αφιδνών. Προτάθηκε από τον κ. Ψωμιάδη η συζήτηση για το 2ο νηπιαγωγείο
    στην ΙΠ να αναβληθεί για 2 μήνες. Παραδέχτηκαν ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
    Αφιδνών είναι ένας και ότι δεν υφίσταται σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 2ου
    νηπιαγωγείου ΙΠ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Το ΔΣ υποστηρίζει τις κινήσεις για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος Αφιδνών.
    Επίσης υποστηρίζει την δημιουργία του νηπιαγωγείου στην Ι.Π. με κάθε νόμιμο και μόνο
    τρόπο και εφόσον υπάρχει και ο απαιτούμενος αριθμός νηπίων για την λειτουργία του.

    http://www.ippokrateiospoliteia.gr/210.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΙΔΝΑΙΣ: Ανάγκη να ανοίξει όλα τα χαρτιά η δημοτική αρχή για την υπόθεση «ΣΧΟΛΕΙΑ»

    Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή:
    «Στην Κοινότητα Αφιδνών ήδη λειτουργεί νηπιαγωγείο σε κτίριο 50ετιας τουλάχιστον, το οποίο δεν επαρκεί για τις υπάρχουσες ανάγκες και βέβαια η ίδρυση δευτέρου ή ακόμη και τρίτου αποτελεί άμεση αναγκαιότητα.Η εξυπηρέτηση της αναγκαιότητας όμως συμφωνα με την ισχυουσα νομοθεσία θα πρέπει να έχει εγκριθεί από το Κοινοτικό - Δημοτικό Συμβούλιο και η χωροθέτηση του αυτονόητα θα πρέπεινα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων όλης της Κοινότητας κατά τον βέλτιστο τρόπο και όχι να εξυπηρετεί αλλά ιδιωτικά συμφέροντα και προτεραιότητες.
    Διότι το Οικοδομικό Τετράγωνο 319 το οποίο εξετάζεται από το Τοπικό Συμβούλιο Αφιδνών βρίσκεται δίπλα από το Ο.Τ. 318 το οποίο είναι κοινωφελή χώρος (δηλαδή ιδιοκτησιακά ανήκει στον Δήμο Ωρωπού σύμφωνα με την νομοθεσία-νομολογία) και είναι προορισμένο από το σχέδιο πόλης για ανέγερση εμπορικού κέντρου. Για το Ο.Τ. 318 υπάρχει διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του από τον οικοδομικό συνεταιρισμό "ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ".
    Το θέμα της ιδιοκτησίας των κοινωφελών χώρων έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων της περιοχής έχει αναφερθεί κατ΄ επανάληψη σε Δημοτικά συμβούλια από τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Κιούη. Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί η επιμελημένη αδιαφορία της αντιπολίτευσης να ασχοληθει με αυτό το σοβαρό θέμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ αλλά και η υποβάθμιση του από τον κ. Δήμαρχο στο Δ.Σ. την 28-2-2011.
    Στο ΦΕΚ 1376/10-07-2009 (σελ.17203) δημοσιεύεται η κοινή απόφαση των υφυπουργών οικονομικών και παιδείας για την ίδρυση διθέσιου νηπιαγωγείου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
    Όπως προφανώς γνωρίζεται στη Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχει Δήμος ή Κοινότητα με αυτή την ονομασία. Υπάρχει όμως οικοδομικός συνεταιρισμός με την ονομασία «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στη θέση ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ της Κοινότητας Αφιδνών και προφανώς η ίδρυση του νηπιαγωγείου για την περίπτωση αυτή αναφέρεται.
    Αξιομνημόνευτο δε είναι ότι στην ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α.Α.Α. στην οποία ανήκει η περιοχή δεν υπάρχει η πρόβλεψη για την ίδρυση διθέσιου νηπιαγωγείου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία τα έτη 2009-10.
    Η προηγούμενη Κοινοτική αρχή έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της κοινής απόφασης των υφυπουργών οικονομικών και παιδείας για το διθέσιο νηπιαγωγείο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία επειδή δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες για την ίδρυση του.
    Εξάλλου οι διαθέσιμοι χώροι για σχολεία στην περιοχή Αφιδνών είναι οι παρακάτω:
    ο κοινόχρηστος χώρος που η χρήση του πρόσφατα εκχωρήθηκε σε επιχειρηματία από τον Δήμο για χώρος στάθμευσης οχημάτων παρακείμενης επιχείρησης
    (http://maximipoli.blogspot.com/2011/04/blog-post_7511.html) και τα Ο.Τ. 129Α, 156, 218 της Ιπποκρατείου Πολιτείας συγκριτικά με καλλίτερα χαρακτηριστικά από το Ο.Τ.319 .
    Αφού λοιπόν δεν έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία για την ίδρυση νηπιαγωγείου σύμφωνα με την άποψη της προηγούμενης Κοινοτικής αρχής αλλά και τα υπάρχοντα στοιχεία (έλλειψη σχετικής απόφασης της Νομαρχιακής επιτροπής) πως και από ποιον καθορίστηκε ότι το διθέσιο νηπιαγωγείο θα ανεγερθεί στο Ο.Τ.319; Τι πιθανόν κρύβεται πίσω από την εξυπηρέτηση της άμεσης ανάγκης για νέα σχολεία στην περιοχή σε σχέση με την Δημόσια Περιουσία; Τέλος η δημοσιογραφική ομάδα της «ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ» θα ενημερώσει τεκμηριωμένα το ευρύ κοινό για το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις φαινομενικά «καλές προθέσεις» ορισμένων αιρετών για την ίδρυση – ανέγερση νηπιαγωγείου αποκλειστικά και μόνο στο Ο.Τ.319;».

    Αναρτήθηκε από maximipoli στις 6:35 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΤΟ 2 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε σχέδιο ούτε πρόγραμμα.
    Αοριστολογίες Σκοπιμότητες Συμφέροντα Ιδιοτέλεια!!!
    Προχειρότητα σε βάρος των μικρών μαθητών για την εξυπηρέτηση της προβολής των εμπλεκομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.