Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Οι εκλογές τελείωσαν λοιπόν...

Τους φίλους τους διαλέγουμε
και εγώ θα προσθέσω... τους συγγενείς όχι.
Τι κοινό σημείο -κακό- όμως, μπορεί να συνδέει αυτές οι δυο έννοιες;
Πως και οι μεν και οι δε, μπορούν να βλάψουν στο... όνομά σου!
Οι φίλοι, αφού τελειώσουν ένα άθλιο σχέδιό τους που εκθέτει τον φίλο, προσπαθούν να ενεργοποιήσουν το συναίσθημα για να μην τους απορρίψει και οι συγγενείς -στο όνομα της συγγένειας- απολαμβάνουν της συγχώρησης και θεωρούνται... αναγκαίο κακό!
Εκτός, αν κάποιος αρέσκεται να κρύβεται πίσω απ’ αυτήν και δεν χρειάζεται ούτε να πει πως... «λυπάται»!
Κατά τα άλλα, τέλειωσαν οι δημοτικές εκλογές για τον «Καλλικράτειο» Ωρωπό και μόνο... εκλογές δεν ήταν!
Έλειπε η, ελεύθερη πίεσης, βούληση του πολίτη-δημότη και το αναφαίρετο δημοκρατικό του δικαίωμα. Έγινε βορρά... υποχρεώσεων, δοσοληψιών, λάσπης, μέχρι και εκβιασμών, ενώ τα ψηφοδέλτια άλλαζαν χέρια και σταυρούς... σε χρόνο μηδέν!
Φανερά! Πολλές φορές μάλιστα και προκλητικά!
Αυτό όμως που θα μείνει στη σκέψη του ευαισθητοποιημένου πολίτη και συγχρόνως στην τοπική πολιτική ιστορία, είναι, η ενορχηστρωμένη επίθεση -με όλες τις μορφές της- εναντίον του πρώτου δημοτικού Συνδυασμού της πρώτης Κυριακής, από όλες -θα λέγαμε- τις δημοτικές ομάδες που δεν συμμετείχαν στη δεύτερη Κυριακή!
Και ήταν δικαίωμά τους η τελική επιλογή...
Δικαίωμά τους δεν ήταν όμως να επικαλούνται -για να αιτιολογήσουν την απόφασή τους- «βρόμικες» μεθόδους του αντιπάλου, όταν ο «εκλεκτός» τους ήταν αυτός που τις χρησιμοποιούσε!
Όλοι γνωρίζουν από πιο χέρι, έπεσαν πόρτα-πόρτα σημειώματα λάσπης επί προσωπικού... που έθιξαν ακόμα και οικογένειες, γυρίζοντάς μας πίσω σε χρόνια σκοτεινά!
Λάσπη που ήταν απλά μια συνέχεια με πράξη, χρόνιας... διαδικτυακής λάσπης, από το «άντρο» του «εκλεκτού», που κανέναν από τους όψιμους υποστηριχτές δεν «ενόχλησε», ενώ αντιθέτως, κάποιοι δέχθηκαν από την ίδια πηγή, με ευχαρίστηση ίσως και «εύσημα», χωρίς να καταλάβουν πως αυτά ήταν απλά... προβοκάτσια!

Οι εκλογές τελείωσαν λοιπόν...
Οι «νικητές» ηττήθηκαν και οι νικητές των «92» ψήφων, δεν θα φιμώσουν την αδέσμευτη ενημέρωση!
Αυτό θέλουν...
Αυτό δεν θα το πετύχουν!
Η ΕΚΔΟΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.