Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Παραλειπόμενα και ερωτηματικά μιας ορκωμοσίας...

Αν είχαν περιθώριο να μη βγάλουν ακόμη τα αποτελέσματα των εκλεγέντων για τον Ωρωπό... θα τα είχαν αφήσει παρακάτω! Τέτοιο μπέρδεμα με τα εκλογικά «μαγειρέματα» αυτού του νόμου... και άντε να βρεις άκρη! Από την επιθυμία δε των δημοτών... άστα να πάνε! Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο άνθρωποι μερικών δεκάδων ψήφων και έξω, κάμποσων... εκατοντάδων! Μέσα υποψήφιοι σύμβουλοι που «έκλειναν» ψηφοδέλτια και έξω άνθρωποι που τους ήθελαν για να τα ξεκινήσουν!!!

Καθυστέρησε η άφιξη του νέου δημάρχου και δε «δικαίωσε» την πρόσκληση για την ορκωμοσία που ζητούσε το πέρας των αφίξεων στις 11.25π.μ. και έναρξη της εκδήλωσης στις 11.30. Οι προσκλήσεις, που δεν τους... ξέφυγε και η επιλογή των προσκεκλημένων! Θαρρείς και έπρεπε, όλοι οι παρευρισκόμενοι να ήταν αρεστοί του δημάρχου ή της «κλειστής» ομάδας του.


Αυτό που φάνηκε ήταν, πως ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Χάσκος ήταν επί της... υποδοχής και χαιρόταν τον αγώνα που έκανε... και τα μεγάλα κομματικά στελέχη, δηλαδή οι παρευρισκόμενοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έβλεπαν... πως θα ξανακάνουν το κόμμα, με δυνατότητα να κυβερνήσει!!! Αυτό πάει να πει... κομματική πειθαρχία και... συσπείρωση!
Από τους επτά συμβούλους που βγήκαν στο ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας για το διαμέρισμα του Ωρωπού, οι πέντε ήταν από τους «ενοχλημένους» από τις επιλογές του δημάρχου. Οι τέσσερις μάλιστα είναι από αυτούς που κράτησαν το δήμαρχο μέσα στο παιχνίδι της εκλογής! Όλα αυτά φαίνονταν στο... πρόσωπό τους!

Και μια και μιλάμε για θέσεις, οι τελευταίες πληροφορίες δίνουν αντιδημάρχους από το διαμέρισμα του Ωρωπού τον Βαγγέλη Ηλιάσκο και μάλιστα για όλα τα χρόνια, τον Γιάννη Γιαννά για τα πρώτα δύο στην καθαριότητα και την αντικατάστασή του τον επόμενο ενάμιση χρόνο από τον Βασίλη Φοριάρη. Οι άλλοι απ’ ότι φαίνεται παίρνουν μη θεσμικές θέσεις, όπως αυτές του... «υπεύθυνου νερού» και «φώτων»!!!

Η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κλείνει στον εκπαιδευτικό Νικολάου, ο οποίος παίρνει τη στήριξη από την πλειοψηφία των μελών της... πλειοψηφίας.

«Δεν έχουμε περιθώρια για μικροπολιτικές διαφορές. Δεν έχουμε περιθώρια για αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση... Δεν πρέπει να κάνουμε πάλι τα ίδια λάθη... Δεν αντέχει η χώρα μας... Δεν αντέχει ο τόπος μας... Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα... Είμαστε όλοι απέναντι στη διαφθορά, στην ανομία, στην απάθεια, απέναντι στο γκρίζο. Αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών...», τόνισε ο νέος δήμαρχος και μου θύμισε ευχαριστήριο μήνυμα νικητή αρχηγού κόμματος... που πήρε εθνικές εκλογές! Γιατί κάθισα και αναρωτήθηκα. Ποια «αυτοδιοικητικά» λάθη δεν αντέχει η ΧΩΡΑ μας; Τα λάθη της κεντρικής εξουσίας που έχει αφήσει χρόνια τώρα τους ΟΤΑ με πενιχρά έσοδα και αδυνατούσαν να προσφέρουν στους δημότες; Για ποια «διαφθορά» μιλούσε; Γι’ αυτήν που άνοιξε την πόρτα στο «μνημόνιο»; Γνωρίζει κάποια άλλη που «πάτωσε» τον Ωρωπό που ζει; Και αν τη γνωρίζει, γιατί δεν την αποκάλυψε σαν αντιπολίτευση;

«Υπογράφουμε» είπε ο νέος δήμαρχος ένα «νέο συμβόλαιο», «για να χαίρεται ο κάτοικος του Ωρωπού, το δικαίωμα τουλάχιστον στην... αξιοπρέπεια»! Να του γνωρίσουμε όμως, πως η αξιοπρέπεια είναι προσωπικό θέμα του καθενός, όσες δυσκολίες και αν περνά η ζωή του. Την αξιοπρέπεια ο άνθρωπος την κερδίζει με τις επιλογές του και δεν του τη χαρίζει ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Αυτό μάλλον ή δεν το γνωρίζει... ή το έχει ξεχάσει! Γιατί όταν χρειάστηκε να το υπερασπιστεί... του «γύρισε» την πλάτη! Είναι τώρα η ώρα... να το ξαναβρεί, αν θέλει να έχουν νόημα τα λόγια που είπε.

«Θα κάνουμε» είπε, «τη δυσκολία επιτυχία»... Όπως επίσης πως γνωρίζει πόσο μεγάλη ανάγκη έχει την κοινωνική προστασία ο αδύναμος, τη βοήθεια στο σπίτι ο ηλικιωμένος, τις δημοτικές υπηρεσίες ο φτωχός, το καθαρό νερό μια οικογένεια, τα καθαρά πεζοδρόμια ο επιχειρηματίας και τους καλοσυντηρημένους δρόμους ο οδηγός. Αν γίνει όμως η δυσκολία... επιτυχία, τότε πρέπει να περιμένουμε μια δημοτική αρχή που θα στοχεύει... τα δύσκολα, θα πετυχαίνει να το κάνει και... αυτό ΜΟΝΟ! Τα υπόλοιπα τώρα που ανέφερε, είναι η απλή καθημερινότητα, που η επίλυσή τους δεν μπορεί να θεωρηθεί... «δυσκολία επιτυχία»! Είναι το αυτονόητο... Όπως αυτονόητο είναι, πως την κοινωνική προστασία την έχουν ανάγκη ΟΛΟΙ οι δημότες, όπως και τις δημοτικές υπηρεσίες, το καθαρό νερό το έχει ανάγκη και ο μοναχικός άνθρωπος, τα καθαρά πεζοδρόμια και τα παιδιά και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και γενικά όλοι οι δημότες. Γιατί όμως έκανε αυτούς τους... διαχωρισμούς; 

Όλες οι ερωτήσεις αυτές βέβαια, είναι καλοπροαίρετες και περιμένουμε να δούμε, αν αυτά όλα ήταν «πιστεύω» του νέου δημάρχου, ή αν ήταν αποσπάσματα από τις πάμπολλες ψεύτικες, κάλπικες ομιλίες πολιτικών, που έκαναν τον φτωχό στη χώρα μας φτωχότερο, τον πλούσιο πλουσιότερο και το Δ.Ν.Τ. αφέντη στο κεφάλι μας και τάφο στον αγώνα μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.