Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η Προσφορά των πολυτέκνων

Άρθρο  του μέλους της Ενώσεως Πολυτέκνων Αθηνών Συμεών Σκαρμούτσου

H προσφορά των πολυτέκνων στην πατρίδα μας είναι πολύτιμη και ανεκτίμητη. Kι άλλοι Έλληνες υπηρετούν την πατρίδα, οι υπηρεσίες τους μάλιστα θεωρούνται σημαντικές και αξιοθαύμαστες. Kανένας όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τους πολύτεκνους, οι οποίοι δίνουν στον τόπο αυτό έμψυχο υλικό, ανθρώπινο δυναμικό. Γιατί αυτήν την ώρα η χώρα μας, πάνω και περισσότερο απ’ όλα, χρειάζεται ανθρώπους, για να επιβιώσει, να εκπληρώσει τον προορισμό της και γιατί όχι, να μεγαλουργήσει. Δεν είναι σχήμα λόγου αυτό που συχνά λέγεται, ότι η κυριότερη ρίζα του έθνους μας είναι η οικογένεια.
Το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας ήδη άρχισε να αφήνει τα σημάδια του στην κοινωνία μας. Το διαπιστώνει κανείς στα σχολεία μας, στην εργασία, στο στρατό, στην επαρχία. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις που θα έχει η γήρανση του πληθυσμού και ιδιαίτερα το ασφαλιστικό σύστημα κάθε χώρας και τα οικονομικά αδιέξοδα που θα δημιουργηθούν. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις έξι πρώτες χώρες υψηλού κινδύνου για δημογραφική κατάρρευση. 
Το ΔΝΤ και οι απαιτήσεις του για απολύσεις, μειώσεις μισθών και μειώσεις συντάξεων, η υπάρχουσα ανεπάρκεια πόρων στα ασφαλιστικά μας ταμεία θα ενταθεί ακόμη περισσότερο καθώς θα λείπουν οι  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και θα αυξάνονται οι  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ... 
Πιστεύω ότι πέρα από το ΔΝΤ, οι  βασικές αιτίες του δημογραφικού μας προβλήματος ήταν μεταξύ άλλων: 
1.Οικονομικοί  λόγοι 2.Επαγγελματικοί λόγοι 3. Το πολύ ψηλό κόστος ανατροφής των παιδιών και η παροχή παιδείας και (παραπαιδείας) 
4. Η ανεργία των νέων που μεταθέτει το γάμο και την απόκτηση παιδιών 
5. Κυρίως όμως ο υπέρμετρος ατομικός ευδαιμονισμός και η αλλαγή των ηθικών και κοινωνικών αξιών με αποτέλεσμα την αλλαγή τρόπου ζωής.  
Έχοντας υπόψη αυτά τα στοιχεία, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, η επιδείνωση των πολλών και σοβαρότατων κοινωνικών προβλημάτων που έχουν εμφανιστεί θα είναι αναπόφευκτη. 
Χρειάζονται λοιπόν γενναία μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και της υπογεννητικότητας όπως η στέγαση, η διασφάλιση εργασίας, φορολογικές ελαφρύνσεις, βοήθεια σπουδών, επαγγελματική αποκατάσταση κλπ. 
Μόνο έτσι θα ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος που ολοένα και ερημώνει.

Μόνο έτσι θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία που διαρκώς κλείνουν και συρρικνώνονται.
Μόνο έτσι θα ανοίξουν οι παιδικές χαρές και οι φωνές των παιδιών θα ακούγονται ξανά στις γειτονιές.
Έχουμε υποχρέωση πρώτη η πολιτεία και ύστερα ο καθένας από εμάς, να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε το έθνος μας, το οποίο κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και να μην επιτρέψουμε να γίνουμε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.


Κάλαμος Αττικής  20.01.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.