Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Τι λέει ο "Καλλικράτης" για την ποσόστωση - Για να λυθούν οι απορίες και να σταματήσει η προσπάθεια αποπροσανατολισμού

Πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται για το θέμα της ποσόστωσης στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Όραμα Δημιουργίας» του Γιάννη Οικονομάκου. Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού που επιδιώκουν οι άνθρωποι που συνέβαλαν στο να κινδυνεύει σήμερα μια δημοτική αρχή που μόλις ξεκίνησε τη διαδρομή της να την σταματήσει, πριν αποδείξει αν ήταν άξια ή όχι, είναι εμφανής. Στο «παιχνίδι» τους αυτό έβαλαν και θέμα με την ποσόστωση της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» στον Αυλώνα. Εντελώς ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ! Το πρόβλημα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μόνο στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου.

Σύμφωνα λοιπόν με τον «Καλλικράτη»:
Κάθε συνδυασμός πρέπει να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους δημοτικής ή τοπικής κοινότητας από κάθε φύλο (άνδρες - γυναίκες) σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου ή του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας. Η ποσόστωση αυτή υπολογίζεται ξεχωριστά για το δημοτικό συμβούλιο και για κάθε  συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της.
Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων από τα δύο φύλα κάθε συνδυασμού που αντιστοιχεί στο 1/3 υπολογίζεται ως εξής:
Υπολογίζουμε πρώτα το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου και όχι του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού (όπως θέλουν να λένε αυτοί που αναφέρονται στον Αυλώνα) και έχουμε:
Αριθμός μελών Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού: 41
1/3 για τον υπολογισμό της ποσόστωσης: 14
Με τον ίδιο τρόπο υπολογίζουμε στη συνέχεια, το ένα τρίτο (1/3) που αντιστοιχεί στον αριθμό των συμβούλων κάθε δημοτικής ή τοπικής κοινότητας σύμφωνα με τον αριθμό των συμβούλων που εκλέγεται σε αυτά.
Συμβούλιο δημοτικής κοινότητας (5μελές)
Υπολογισμός ποσόστωσης: 2
Συμβούλιο τοπικής κοινότητας (3μελές)
Υπολογισμός ποσόστωσης: 1
Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων, που αντιστοιχεί στην ποσόστωση, θα πρέπει να δηλωθεί στο αντίστοιχο δημοτικό συμβούλιο και συμβούλιο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας. Επισημαίνεται ότι σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες ο συνδυασμός μπορεί να κατανείμει σε όποια εκλογική του περιφέρεια επιθυμεί, τον αριθμό των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που αντιστοιχούν στην ποσόστωση του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλίου.
Καταρίπτεται λοιπόν το επιχείρημα που χρησιμοποιείται για τον Αυλώνα, με την μια γυναίκα της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας», αφού έχει την ποσόστωση που απαιτείται στο δημοτικό συμβούλιο. Έχει πάνω από 14 γυναίκες.
Σε περίπτωση κατά την οποία, συνδυασμός δεν δηλώσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο σύνολο των εκλογικών περιφερειών, τότε η ποσόστωση των δύο φύλων υπολογίζεται επί του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, όπως αυτοί περιλαμβάνονται στη γραπτή δήλωση του συνδυασμού.
Το ίδιο ισχύει και  σε περίπτωση κατά την οποία, συνδυασμός δηλώσει υποψήφιους συμβούλους ίσο με τα 3/5 των μελών του αντίστοιχου συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας ή ίσο με το 1/3 των μελών του αντίστοιχου συμβουλίου της τοπικής κοινότητας. Δηλαδή η ποσόστωση των δύο φύλων υπολογίζεται επί του αριθμού των υποψηφίων συμβούλων της αντίστοιχης δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, όπως αυτοί περιλαμβάνονται στη γραπτή δήλωση του συνδυασμού.
Αυτό σημαίνει, πως όταν στις Αφίδναις το «Όραμα Δημιουργίας» που δηλώνει 3 υποψήφιους (ίσο με τα 3/5) δεν είχε δικαίωμα να είναι και οι 3 άνδρες. Θα έπρεπε να είχε έστω 1 γυναίκα. Όταν στη Μαλακάσα δηλώνει 4 υποψήφιους δεν είχε δικαίωμα να είναι και οι 4 γυναίκες. Θα έπρεπε να είχε έστω 1 άνδρα. Όταν στα Νέα Παλάτια δηλώνει 6 υποψήφιους δεν είχε δικαίωμα να είναι οι 5 γυναίκες και 1 άνδρας. Θα έπρεπε να είχε έστω 2 άνδρες.
(Όλα αυτά μέσα από την Εγκύκλιο 18 υπ' αριθμ. πρωτ. 48648/26-8-2010 του ΥΠΕΣΑΗΔ)
 
Αν τώρα φτάσει ο Ωρωπός να ξαναμπεί στη δίνη των εκλογών, σίγουρα ΔΕΝ φταίει η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» που κάνει το αυτονόητο με το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος, ούτε φταίνε οι υποψήφιοι σύμβουλοι του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου που έκαναν τον αγώνα τους, ξόδεψαν τα χρήματά τους, νίκησαν και χάρηκαν. Η ευθύνη όλη βρίσκεται στους ανθρώπους εκείνους που μαζί με τον νυν δήμαρχο, ΔΕΝ μπόρεσαν να συνθέσουν ένα νόμιμο ψηφοδέλτιο!!!
 

8 σχόλια:

  1. Ο ΧΑΣΚΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ?ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΛΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΚΟΣ ΧΑΣΚΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΖΕΥΓΟΣ?ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΝΙΤΕΥΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΛΑΜΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ.ΑΛΗΘΕΥΕΙ?ΛΕΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΗΤΗΡΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΞΕΝΙΤΕΥΘΟΥΝ,ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΟΥΝ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣ ΔΑΦΝΙ ΠΛΕΥΡΑ.ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ Ο ΕΝΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΖΟΖΕΦΙΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ Η ΛΑΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ, Η ΕΝΤΙΜΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣς ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΔΙΑΚΑΩΣ.......ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ....Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΘΑ ΑΥΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ.....ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΜΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ.
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΛΕΠΕΙ - ΑΚΟΥΕΙ - ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
    Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ, ΔΕ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΔΟΠΑΤΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΛΑΔΩΝΕΤΑΙ....

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΗΤΑΝ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ.ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΙΛΑΤΕ?
    ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΛΠ.ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!ΟΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να πιστέψω ότι όλος αυτός ο "αγώνας" για επανάληψη των εκλογών γίνεται για το... καλό του τόπου και του λαού. Μάλλον για το... καλό της τσέπης αρκετων γίνεται. Τόσος πόνος πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυς ντορος γινεται τελευταια με την ενσταση του κ ΛΥΤΣΑ ας περιμενουμε να δουμε το τελικο αποτελεσμα χωρις θριαμβολογιες και επικρισεις απο τη μια η την αλλη πλευρα Να δουμε το σκεπτικο της ενστασης και πως υποστηρηζεται αυτη Αλλωστε οτι εινε να γινει ας γινει για το καλο του τοπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΑΝ Ο ΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΔΙΚΑΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.