Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Τί συμβαίνει με τις ενστάσεις;

Σύμφωνα με την νομολογία, οι ενστάσεις εκδικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Διοικητικό Εφετείο, στην περιφέρεια του οποίου έχει την έδρα της η περιφέρεια. Δηλαδή δεν προβλέπεται άσκηση έφεσης κατά των αποφάσεων των Διοικητικών Εφετείων, παρά μόνο αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κατά της τελεσίδικης απόφασης λοιπόν του Διοικητικού Εφετείου μπορεί να γίνει αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, άρα εκεί μόνο μπορεί να προσφύγει ο συνδυασμός «Όραμα Δημιουργίας» του Γιάννη Οικονομάκου, μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από την παρέλευση της 5νθήμερης περιόδου, που διαρκεί η ανάρτηση της απόφασης του δικαστηρίου, έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων. Η άσκηση της ένστασης δεν αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου. Αν λοιπόν ακυρωθεί η εκλογή του Νοεμβρίου, θα προκηρυχθούν νέες εκλογές και θα βγει νέα δημοτική αρχή.
Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας αναιρέσει την τελεσίδικη απόφαση, βάσει της οποίας έγινε η εγκατάσταση των αρχών και ξαναγυρίσει την υπόθεση για νέα κατ’ ουσίαν κρίση στο Διοικητικό Εφετείο που εξέδωσε την αναιρεθείσα απόφαση, η εγκατάσταση των αρχών που έγινε βάσει της απόφασης που αναιρέθηκε δεν θίγεται και οι αρχές που εγκαταστάθηκαν βάσει αυτής εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι να καταστεί αμετάκλητη η νέα απόφαση του δικαστηρίου της ουσίας που θα εκδοθεί.

1 σχόλιο:

  1. Εκτός αν μεν την αίτηση αναίρεσης ασκηθεί και αίτηση αναστολής !! Τότε τι γίνεται έγκριτοι νομικοί μου?? Να τα λέτε όλα στον κόσμο όχι ότι σας βολεύει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.