Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Καταδικαστική απόφαση για την εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» - Δικαίωση του Θωμά Ρούσση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Οι δικαστές του Β΄ Τριμελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών απέδωσαν δικαιοσύνη στις 15/02/2011 και με ομόφωνη απόφαση τους, ταυτόσημη με την πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας, έκριναν ΕΝΟΧΟ και καταδικάσαν σε ποινή φυλάκισης ΟΚΤΩ (8) ΜΗΝΩΝ, τον εκδότη της εφημερίδας «ΑΣΩΠΟΣ» ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΣΑΚΑΛΗ, για όσα ψευδή και δυσφημιστικά είχε δημοσιεύσει κατά του Κου ΡΟΥΣΣΗ ΘΩΜΑ τέως δωδεκαετή Κοινοτάρχη της Κοινότητας Συκαμίνου και νυν Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ωρωπού στο φύλλο Νοεμβρίου 2009 της εφημερίδας του.
Ο Κος ΡΟΥΣΣΗΣ ΘΩΜΑΣ αντίκρουσε έναν προς έναν τους υβριστικούς ισχυρισμούς του κου ΤΣΑΚΑΛΗ, με αποτέλεσμα να προκύψει, πέραν πάσης αμφισβητήσεως η ενοχή του δημοσιογράφου και η πρόθεση του να βλάψει τον μηνυτή ως άνθρωπο, ως οικογενειάρχη, ως επαγγελματία, αλλά κυρίως ως πολιτικό πρόσωπο. Η αλήθεια έλαμψε και η δικαιοσύνη ξεκαθάρισε πως η κριτική επιτρέπεται, αλλά όχι η λασπολογία και η σπίλωση συνειδήσεων ανθρώπων που έχουν προσφέρει στο τόπο επί σειρά ετών.

Σ.«Μ.Π.»
Δεν επιτρέπεται η λασπολογία και η σπίλωση συνειδήσεων ΚΑΘΕ ανθρώπου και όχι μόνο όσων έχουν προσφέρει σε κάθε τόπο. Αλήθεια βέβαια είναι, πως ο κ. Θωμάς Ρούσσης έχει προσφέρει πολλά στο Συκάμινο, αλλά, αν θέλει κάποιος να αντιπαρατεθεί στην προσφορά του αυτή, θα πρέπει να το κάνει με υπαρκτά στοιχεία και όχι με υποθέσεις. Με αστήριχτες υποθέσεις, πλήττεται κατ’ αρχήν η ίδια η ενημέρωση των πολιτών. Και αυτή επίσης θέλει να προστατέψει η δικαιοσύνη με τέτοιες αποφάσεις. Η ποινή είναι με αναστολή και δικηγόρος του Θωμά Ρούσση ήταν ο Γιώργος Ζαφείρης. Ένας υπεύθυνος άνθρωπος και λειτουργός και αν αληθεύουν οι πληροφορίες πως δέχθηκε φραστική επίθεση από τον κ. Τσακάλη μετά την απόφαση, είναι άδικο και για τον άνθρωπο Γιώργο Ζαφείρη, αλλά και για τον λειτουργό της αλήθειας και του δικαίου.

3 σχόλια:

  1. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ..... ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΚΑΛΗ.ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΣΕ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΕΧΕΤΕ...!ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΛΑΣΠΗ...ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΥΚΛΙΚΗ...ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΗΡΘΕ ΜΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ... ΔΙΑΦΟΡΑ ...ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ.ΘΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.....ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΟΥ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχικά το θέμα δεν έχει τελεσιδικήσει, ως εκ τούτου τα σχόλια είναι και βιαστικά και επιπόλαια. Τα δε των αγαπητών "συναδέλφων" της Μ.Π. τουλάχιστον κακεντρεχή, πέρα από αστεία. Το ποιός είναι ποιός η μικρή μας κοινωνία, το γνωρίζει πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε δικαστή. Στη μικρή μας κοινωνία λοιπόν ο Ασωπός είναι γεμάτος περηφάνεια γιατί όσοι τον διαβάζουν δεν του καταλογίζουν ούτε σκοπιμότητα ούτε ιδιοτέλεια, αλλά κίνητρα αγνά που έχουν στόχο την προάσπιση και των τοπικών συμφερόντων από τρωκτικά παντός είδους, αλλά και γενικότερων αξιών και ιδανικών όπως ας πούμε η ελευθερία του λόγου. Από κει και πέρα τι θα γράφουν οι κομήτες δεκαρολόγοι μου είναι παντελώς αδιάφορα. Νοιώθω περήφανος για τους ουσιαστικούς λόγους που μου επιβλήθηκε η ποινή και οχι αυτούς που απο άγνοια των πραγματικών περιστατικών και συνθηκών μου επέβαλαν οι δικαστές. Σε λίγο θα μάθετε πολλά περισσότερα .Υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.