Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΩΠΟΥ: Ανακοίνωση για τα διόδια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/03/2011 
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΩΠΟΥ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις νέες,  τις γυναίκες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, να επαγρυπνούν και να οργανώσουν την πάλη τους για την κατάργηση όλων των ΔΙΟΔΙΩΝ. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο που συνήλθε την Τετάρτη 16/03/2011 με θέμα τα ΔΙΟΔΙΑ έληξε χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση για αγώνα ενάντια στην πολιτική παραχώρησης των εθνικών δρόμων στους πλουτοκράτες, στους λεγόμενους «παραχωρησιούχους», χωρίς καμία δέσμευση ότι η Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο θα μπεί μπροστά για κατάργηση των ΔΙΟΔΙΩΝ. Ακούγοντας πολλά περί «καλών προθέσεων» έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι και τρισευτυχισμένοι από το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα φρόντισαν αμέσως, και ενώ είχε ανακοινωθεί στο σώμα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι θα τεθεί ψηφοφορία για τα 2 ψηφίσματα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αυτή η απαράδεκτη διάλυση του δημοτικού συμβουλίου έχει βέβαια σαφή στόχο να εμφανίσει την Λαϊκή Συσπείρωση και τον εκπρόσωπό της κο Μιχάλη Χασιώτη σαν μειοψηφία στις δήθεν αγωνιστικές αποφάσεις. Εμείς δε τα θέλουμε τα διόδια ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω. Δε τα θέλουμε ούτε για τους κατοίκους , ούτε για τους ταξιδιώτες. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση λοιπόν δεν έχει καμία αυταπάτη ότι η δημοτική αρχή μπορεί και θέλει να συμβάλει, ότι μπορεί να ηγηθεί σε καταμέτωπο αγώνα που πρέπει να δώσει ο λαός μας  για την κατάργηση όλων των διοδίων. Ο στόχος τους είναι να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση σήμερα, άλλη προοπτική εκτός από συναντήσεις, συσκέψεις και προβολή του προβλήματος στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε κάθε αρμόδιο φορέα. Στους φορείς δηλαδή που δημιούργησαν το πρόβλημα. Δεν αρκεί να περιοριστεί κανείς στο αίτημα για καλούς παράδρομους, σε αγώνα για καλύτερες συμβάσεις. 
Να μην παρασυρθούμε από συμβιβαστικές λογικές, που τη μία μέρα υποστηρίζουν να φύγουν τα διόδια από το δήμο Ωρωπού και την άλλη να φύγουν από την Αττική. Αυτή άλλωστε είναι η θέση της κυβέρνησης σήμερα που εκφράζεται δια στόματος Πάγκαλου και Ρέππα που από τη μία στήνει διόδια σε όλη την Ελλάδα και από την άλλη μας λέει ότι θα εξετάσει κάθε γεωγραφική περιοχή κατά περίπτωση. Είναι ΑΠΑΤΗ. Άλλωστε, εάν δεν πληρώνουν διόδια οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής & και κάθε εργαζόμενος εκεί που ζει και κινείτε, τότε ποίοι θα πληρώνουν;;;;
Έχουμε δικαίωμα σε δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους, γιατί τους έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε με τα υπέρογκα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & με τους μεγάλους φόρους στα ΚΑΥΣΙΜΑ. 
Τα έργα και τις υποδομές πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΙ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ !!!!!

1 σχόλιο:

  1. "Τα έργα πρέπει να τα αναλαμβάνει το Κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός".

    Δηλ. το χρήμα του Κράτους πέφτει από τον ουρανό.

    Κατά τα άλλα, χαρακτηρίζουν και "υπέρογκα" τα τέλη κυκλοφορίας...

    Ψάξε βρες άκρη μαζί τους... Αλλά, στην αναπουμπούλα ο λύκος χαίρεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.