Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ: Για τη συγχώνευση ή την κατάργηση σχολικών μονάδων

Ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός, Θανάσης Μπούρας, με αφορμή τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Αττικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Η πράξη της συγχώνευσης ή της κατάργησης των σχολικών μονάδων είναι πέρα από κάθε λογική. Η κυβέρνηση προχώρησε εν μέσω νυκτός σε μία απόφαση που μόνο προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει και αναβαθμίζει την Παιδεία. Αντί να ασχολείται με πιο σημαντικά προβλήματα της εκπαίδευσης και την πραγματική ανάπτυξή της, οδηγείται σε λύσεις υποβάθμισή της.
Η Περιφέρεια Αττικής ειδικότερα παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη πληθυσμιακή. Η κατάργηση συγκεκριμένων σχολείων καθώς και η συγχώνευση άλλων οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της περιφέρειας, πράγμα αντίθετο στα σχέδια περί αποκέντρωσης της κυβέρνησης. Τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα εν λόγω σχολεία λειτουργούν ανέξοδα, καθώς είτε είναι παραχωρημένα από τον ΟΣΚ είτε από τους Δήμους. Η κίνηση αυτή του Υπουργείου θα δημιουργήσει περισσότερα έξοδα για το κράτος, καθώς θα πρέπει να δαπανηθούν χρήματα για τη μεταφορά των μαθητών, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν αστικές συγκοινωνίες.
Η κυβέρνηση πράττει πάλι χωρίς κανένα διάλογο με τους αρμόδιους φορείς. Δυστυχώς, βλέπουμε για άλλη μια φορά να υποβαθμίζονται οι πραγματικές ανάγκες της περιφέρειας Αττικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.