Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Χωρίς έμπνευση ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ωρωπού για το 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 2 Μαϊου 2011
Η Δυναμική Πολιτεία εκφράζει τον προβληματισμό της για τον Προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος μοιάζει περισσότερο με μία διαχειριστική-τακτοποιητική πράξη, παρά με μία σαφή απάντηση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Το ζητούμενο είναι ένας προϋπολογισμός καινοτόμος και αναπτυξιακός, που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ευημερίας για τους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου μας και που θα απαντά στο πώς θα διαχειριστούμε ορθολογικά τα χρήματα των φορολογουμένων για να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομικής ανάπτυξης.
Αντί αυτού, είδαμε έναν προϋπολογισμό χωρίς  ξεκάθαρες θέσεις για το τι θα δαπανήσουμε στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική μέριμνα, αλλά και για τους ελεύθερους χώρους, για το περιβάλλον, για την ανάπτυξη του πράσινου, για την καθαριότητα, για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, για την νεολαία, για τους άνεργους, τους κοινωνικά αδύνατους.
Η Δυναμική Πολιτεία γνωρίζει  τις δυσκολίες που υπάρχουν. Η μεγάλη έκταση του Δήμου δημιουργεί και μεγάλες δυσκολίες σχεδιασμού, προγραμματισμού και συντονισμού. Επίσης, η στέρηση πολλών πόρων και εσόδων από το Κράτος αυξάνει τις δυσκολίες σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Όμως, οι σχετικές προκλήσεις αποτελούν συγχρόνως και προσκλήσεις προς όλους μας, να αγωνιστούμε, αφενός μεν για ομαλή προσαρμογή και αφετέρου για σωστή υπέρβαση των δυσκολιών, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης όλων των περιοχών του Δήμου μας.
Ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας,
Γιώργος Γιασημάκης
http://dunamikipoliteia.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ ΕΣΥ ΕΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ANΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 8,34 Ο ΚΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΛΕΕΙ.ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.