Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Στον Δημήτρη Βλάχο η ευθύνη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού

Με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βλάχος, αναλαμβάνει την αρμοδιότητα της διάθεσης πίστωσης (Διατάκτης), που σημαίνει ότι αναλαμβάνει την εκτέλεση των εσόδων και των δαπανών σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και τη διασφάλιση της νομιμότητας και της κανονικότητάς τους. 
Ο Διατάκτης θεσπίζει την οργανωτική δομή καθώς και τα συστήματα και τις διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου που είναι κατάλληλα προσαρμοσμένες για την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Η διάθεση των εγγεγραμμένων, στον προϋπολογισμό, πιστώσεων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του Διατάκτη, ο οποίος, αφού εκτιμήσει την αναγκαιότητα κάθε δαπάνης, προβαίνει στην ανάληψη υποχρεώσεων για την πληρωμή της, σε κεντρικό ή περιφερειακό επίπεδο, με τα αρμόδια όργανα ή με τη μεταβίβαση αντίστοιχων πιστώσεων σε δευτερεύοντες Διατάκτες, όταν απαιτείται, για την πληρωμή συγκεκριμένων δαπανών. Ο Διατάκτης έχει την ευθύνη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τη διάθεση του συνόλου των πιστώσεων.

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΑΤΑΚΤΗΣ Ο ΒΛΑΧΟΣ;
    ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ 2011 ΣΠΥΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.