Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: "Συντακτική εξουσία από τον λαό, για τον λαό"

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
"Συντακτική εξουσία από τον λαό, για τον λαό"
Του Βασίλη Οικονόμου, ανεξάρτητου βουλευτή Αττικής, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Πανελληνίου Άρματος Πολιτών και δημοτικού συμβούλου δήμου Ωρωπού
Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στο χαμηλότερο σημείο καμπής της λειτουργίας της Ελληνικής Πολιτείας. Κλείνει με ολέθρια αποτελέσματα ένας ιστορικός – πολιτικός κύκλος και οι κατακτήσεις που ο λαός επέτυχε μετά την Χούντα έχουν ακυρωθεί μέσα σε μια νύχτα.
Ο μεταπολιτευτικός κύκλος κλείνει ως μια διαδρομή πολλά υποσχόμενη που προδόθηκε όμως, κατακρημνίζοντας τα όνειρα του λαού που πίστεψε και πάλεψε σκληρά για την αλλαγή στον τόπο μας. Σε λίγο καιρό μαζί με την Αναδιάρθρωση του Χρέους θα χρεοκοπήσει και επίσημα το πολιτικό σύστημα και η κυβερνώσα τάξη που οδήγησε την χώρα σ ‘αυτήν την καταστροφή...
Σήμερα παρακολουθούμε τις τελευταίες κινήσεις ενός νεκρού συστήματος που προσπαθεί εναγωνίως να διατηρήσει τα κεκτημένα μαζί με τα «χρυσά κουτάλια» από το λουκούλειο γεύμα που για σχεδόν 40 χρόνια απολάμβανε. Με θράσος αλλά και μεγάλη δόση αλαζονείας οι πυλώνες του σαθρού αυτού συστήματος θεωρούν ότι μπορούν να ρημάξουν την μεσαία τάξη και να εκμηδενίσουν τα λαϊκά εισοδήματα,  συνεχίζοντας την μακάρια οδό της ζωή τους.
Ο  λαός δημιουργεί επαναστατική συνείδηση που το πολιτικό κατεστημένο δεν μπορεί να φανταστεί. Τον λογαριασμό όμως αυτή την φορά δεν θα τον πληρώσει ο λαός που εξαπατήθηκε. Σήμερα δεν μπορούν να ξεγελαστούν με καθρεφτάκια «γνωστοί ιθαγενείς» του παρελθόντος.
Ο λαός είναι καζάνι που βράζει. Η λαϊκή οργή σε λίγο θα είναι ασυγκράτητη και αλίμονο σε εκείνους που δεν το αντιλαμβάνονται και ζουν την πολιτική πεπατημένη του συστήματος που τους εξέθρεψε οδηγώντας τον τόπο στην καταστροφή…
Το ένα και μοναδικό αίτημα που τίθεται από τους πολίτες είναι: «Όλα από την αρχή!». Ο λαός ζητάει ένα καινούριο ξεκίνημα. Ο λαός ζητάει ένα νέο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτισμικό ξεκίνημα.
Ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει. Αυτή η κυβέρνηση φρόντισε πράγματι να μείνει στην ιστορία αλλά στην πίσω σελίδα της. Στην σελίδα που θα αναφέρονται πολλές γενιές, για την ηθελημένη ή την πολύ αφελή υποταγή σε εκείνους που για χρόνια επιβουλεύονταν την πτώση της χώρας και την ικανοποίηση των συμφερόντων τους. Φτιασίδια, ημίμετρα, και κουκουλώματα δεν θα σώσουν την χώρα εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα. Με τα ψέματα η κυβερνώσα τάξη απλά  κλέβει χρόνο από το μέλλον, φορτώνοντας τον τόπο με νέα αδιέξοδα. Η παραμονή στις γλυκές καρέκλες της εξουσίας κοστίζει πλέον πανάκριβα.
Ένας νέος ιστορικός κύκλος ανοίγεται και σε αυτόν πρέπει να έχουμε το νου μας. Μόνο με ένα τρόπο μπορεί να γίνει αυτό βελούδινα.
Εκλογές εδώ και τώρα! Κατάρτιση νέου Συνταγματικού Χάρτη που θα εγκριθεί από τον λαό με δημοψήφισμα. Αυτός είναι ο τρόπος που θα βάλλει σε τροχιά την νέα πορεία της χώρας.
Η Συντακτική Εξουσία θα προέλθει από τον λαό μέσω του δημοψηφίσματος και θα διαμορφώσει την Χάρτα της Νέας Ελλάδας.
Ποια στοιχεία θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυτή η Νέα Χάρτα;
1)    Tον οργανωτικό Διαχωρισμό της Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας. Ασυμβίβαστο στις ιδιότητες Υπουργού- Βουλευτού.
2)    Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό με διορισμό Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης από τον ίδιο για τετραετή θητεία
3)    Δυο Κοινοβουλευτικά Σώματα. α) Βουλή των Αντιπροσώπων (νομοθετικό σώμα) αποτελούμενο από 200 Βουλευτές. β) Άνω Βουλή (ελεγκτική – κυρωτική) αποτελούμενη από 60 Βουλευτές. ( οι 10 προερχόμενοι από την Αυτοδιοίκηση, οι 10 από τους παραγωγικούς φορείς, οι 10 προσωπικότητες κύρους, οι 30 εκλεγμένοι από τον λαό απευθείας.)
4)    Νέα λειτουργία του πολιτικού συστήματος. α) Αναδιάταξη των Εκλογικών Περιφερειών. β) Απαγόρευση της κομματικής πειθαρχίας ώστε να είναι ελεύθερη η τοποθέτηση των Βουλευτών. γ) Υποχρεωτική ανάδειξη των υποψήφιων Βουλευτών μέσα από προκριματικές ψηφοφορίες. δ) καμία επιχορήγηση των κομμάτων από το κράτος.  ε) Σύστημα απλής αναλογικής   στ) θέσπιση 2 θητειών για βουλευτές – υπουργούς – πρόεδρο δημοκρατίας.  ζ) Υποχρεωτική ολοκλήρωση 4ετούς θητείας.
5)    Κατάργηση των ειδικών διατάξεων του Συντάγματος για την ευθύνη των Υπουργών. Καμία ειδική ρύθμιση.
6)    Απαγόρευση πώλησης δημόσιας γης
7)    Περιφρούρηση του κοινωνικού κράτους

Ένα Νέο Σύνταγμα θα ορίσει τους νέους Κανόνες της Πατρίδας μας και θα σημάνει την αφετηρία μιας Νέας Αρχής. Το μόνο που μένει να δούμε, είναι πως αυτό θα γίνει.
Όπως και να έχει όμως η Ιστορία θα χαράξει τον δρόμο της, ασχέτως των δικών μας επιθυμιών.  Η βροντερή σιωπή του λαού σήμερα χρήζει ερμηνείας και σχετικού αγώνα, αφού τούτο απαιτεί η ιστορική νομοτέλεια την οποία ζούμε και στην οποία θα γράψουμε ο καθείς και την προσωπική του ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.