Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Ωρωπού

Ο Δήμος Ωρωπού ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Εθελοντισμού
Το Γραφείο Εθελοντισμού είναι μια υπηρεσία που έχει σκοπό να αξιοποιήσει τους ενεργούς πολίτες του Ωρωπού με διάθεση προσφοράς και κοινωφελούς έργου για να συνεισφέρουν με ευελιξία εκεί όπου δεν μπορεί να φτάσει η κρατική μηχανή. Ο εθελοντισμός αποτελεί ένα κίνημα συλλογικό που ευαισθητοποιεί ολοένα και περισσότερους δημότες.Ο Δήμος μέσω του εθελοντισμού σκοπεύει να ενισχύσει τις σχέσεις αλληλεγγύης και την κοινωνική συνοχή δημιουργώντας ομάδες σε διάφορους τομείς όπως ο τουρισμός, το περιβάλλον και η υγεία που θα υποστηρίζουν τις ενέργειες του Δήμου για την πολιτική προστασία. 
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος δήλωσε σχετικά ότι η υλοποίηση του προγράμματος αποτελεί μια βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και προσκάλεσε τους δημότες να πλαισιώσουν το δίκτυο των εθελοντών. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση της καλοκαιρινής περιόδου που ο κίνδυνος πυργαγιάς γίνεται μεγάλος, οι ενδιαφερόμενοι προσκαλούνται να ενταχθούν στην ομάδα για την προστασία των δασικών εκτάσεων και την διαφύλαξη της περιβαλλοντικής κληρονομιάς λόγω των αυξημένων αναγκών.
Το γραφείο εθελοντισμού βρίσκεται στο κτήριο της πρώην Κοινότητας Μαλακάσας, είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά 9.00-14.00.
Οι εθελοντές θα απασχολούνται σε διάφορες ομάδες αναλόγως με την ειδικότητα και τις δεξιότητες που κατέχουν, όπως ομάδα πυροπροστασίας, ομάδα ιατρικής αγωγής, ομάδα προστασίας για τα αδέσποτα κ.α. Εξ' άλλου, δεδομένης της μεγάλης έκτασης του Δήμου μας και για την διευκόλυνση των εθελοντών, η ενασχόληση τους θα περιορίζεται στον τόπο διαμονής τους ή στην περιοχή που επιθυμούν.
Επικοινωνία:
Τ:22950 98285, 22950 98296, Φ:22950 98596
Ε: oropos.dimos [at] gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.