Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: η Κυβέρνηση δεν έχει αξιολογήσει τη σημασία του ελέγχου των κρατικών προμηθειών...

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με τον ευαίσθητο τομέα των κρατικών προμηθειών. Διαπιστώνουμε όμως ότι, ακόμη και σήμερα, περίπου ενάμισι χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της, η Κυβέρνηση δεν έχει αξιολογήσει τη σημασία του ελέγχου των κρατικών προμηθειών, τόσο για τις ποσότητες, όσο και για τις προδιαγραφές.
Καταγράφει ως βασικό εργαλείο ελέγχου το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Προμηθειών, αλλά δεν παραδέχεται ότι φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη προώθηση, όλους αυτούς τους μήνες, του σχετικού διαγωνισμού. Θυμίζουμε ότι το διαγωνισμό αυτό, τον είχε φέρει στο στάδιο της κατακύρωσης η κυβέρνηση της Ν.Δ., μετά από συνεχείς δικαστικές εμπλοκές που είχαν υπάρξει στο πλαίσιο του έντονου επιχειρηματικού ανταγωνισμού για το έργο.
Η κυβέρνηση δεν αναφέρεται στη δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Προμηθευτών Δημοσίου, που επεξεργαζόταν η κυβέρνηση της Ν.Δ., με ενδεχόμενη αξιοποίηση, για το σκοπό αυτό, και του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.
Επαίρεται για την ανάληψη πρωτοβουλίας επαφών με φορείς για έλεγχο των προμηθειών. Θέλει, ωστόσο, να αποκρύψει ότι είχε ήδη καθιερωθεί μια νέα πολιτική, ώστε κανένα αίτημα να μην εντάσσεται στο πρόγραμμα κρατικών προμηθειών, εάν δεν συνοδευόταν από έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του φορέα που το υποβάλλει. Ακόμη και η περίφημη επιβολή της δέσμευσης πιστώσεων για την προκήρυξη προμηθειών (Π.Δ. 113/2010), ουσιαστικά κινείται στη λογική παλαιών ρυθμίσεων (π.χ. άρθρο 27 του ν. 2081/1992) για τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών».

2 σχόλια:

  1. ΒΛΑΧΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ. ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΣΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ. ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2004 ΣΤΑ 150 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΑΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΣΤΑ 340 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΡΕ ΒΛΑΧΟ ΤΩΡΑ. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΠΑΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.