Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ για Γερμανία και συμβασιούχους... συνέχεια


Με τα δύο θέματα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, με ό,τι έγινε και ειπώθηκε εν απουσία του δημάρχου, γίνεται για άλλη μια φορά κατανοητό, με ποιόν τρόπο επιχειρείται να διοικηθεί ο δήμος και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στους δημότες. Ας αφήσουμε που η έννοια, «έκτακτο δημοτικό συμβούλιο», έχει χάσει το περιεχόμενο της!
Και το θέμα των συμβασιούχων... «ξεχάστηκε» και ήρθε στο στο παραπέντε, ενώ θα έπρεπε να είχε απασχολήσει καιρό τώρα τη διοίκηση και ίσως το... «έσυρε» στο συμβούλιο το δεύτερο... «έκτακτο» θέμα... για να μην είναι μόνο του! 
Υπήρχε όμως περίπτωση να φύγουν οι βιολογικοί από τη Γερμανία; Ή μήπως ήταν έκτακτο, γιατί κάποιος ή κάποιοι είχαν αποφασίσει την ημερομηνία της επίσκεψης (4-6 Μαΐου), χωρίς πρώτα αυτή να έχει εγκριθεί από την ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου;
Η επίσκεψη τελικά θα πραγματοποιηθεί με έξοδα των συμμετεχόντων, με πρώτο δηλώσαντα τον Γιώργο Γιασημάκη, αλλά φάνηκε πως ήταν πρόθεση και των υπολοίπων συνδυασμών της αντιπολίτευσης. Απέφυγαν όλοι μια προκλητική -σε τέτοιους καιρούς- απόφαση.
Όσον αφορά το ψήφισμα για τους συμβασιούχους του δήμου και μόνο που από αύριο οι άνθρωποι αυτοί, οικογενειάρχες, νέοι που ψάχνουν κάποιον δρόμο.., θα είναι άνεργοι, φτάνει για να δούμε πόσο... μεγάλο, είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν οι έχοντες την ευθύνη του δήμου. Ο Μιχάλης Χασιώτης, έδωσε το πραγματικό μέγεθος του «ενδιαφέροντος», λέγοντας, πως πέντε φορές έχει φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο -από το δεύτερο κιόλας της περιόδου μέχρι σήμερα- και δεν υπήρξε η πρέπουσα αντιμετώπιση. Δικαίως και ο Δημήτρης Κιούσης, ζήτησε να σέβονται πιο πολύ τους εργαζόμενους. Απάντηση βέβαια δεν πήρε και ο Ευάγγελος Καλύβας στο καίριο ερώτημά του, τι θα γίνει από τη Δευτέρα, που δεν θα υπάρχουν οι συμβασιούχοι αυτοί.
Πάντως, με μια μη συνηθισμένη συγκαταβατικότητα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δέχθηκε κάθε παρέμβαση στο ψήφισμα που είχε ετοιμάσει η δημοτική αρχή και πέρασε ό,τι του ζητήθηκε από τα μέλη της αντιπολίτευσης! Αυτό μήπως δείχνει, πως ήδη θεωρεί η δημοτική αρχή το θέμα χαμένο; Σε άλλα προηγούμενα ψηφίσματα, πολύ δύσκολα δεχόταν θέσεις της αντιπολίτευσης, έστω και αν «κραύγαζαν» για το δίκιο τους.

1 σχόλιο:

  1. ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΙΣ
    Το 1976 στο τριτο προγραμμα ραδιοφωνου υπο την δ/νση του Μανου Χατζιδακη ξεκινησε μια ραδιοφωνικη σειρα η οποια διηρκησε μεχρι το 1980 και θεωρειται σημερα θρυλικη τοσο για την πρωτοτυπια και την ποιοτητα της οσο και για την επιδραση της μεχρι σημερα
    Στην αρχη ξεκινησε σαν παιδικη σειρα αλλα γρηγορα η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΙ πηρε πολιτικη διασταση με αποτελεσμα να ξεσηκωσει θυελα αντιδρασεων στον πολιτικο δημοτικο δημοσιογραφικο και παραδημοσιογραφικο κοσμ
    Σημερα 32 χρονια μετα η Λιλιπουπολι και οι κατοικοι της εξακολουθουν να ζουν και να δραστηριοποιουνται σε Καλλικρατικο χωρο
    Ο Δημαρχος Χαρχουδας επικεφαλης του συνδυασμου ΧΑΡΧΟΥΔΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ανηλθε στον δημαρχιακο θωκο δημοκρατικα Ο Χαρχουδας σημερα εμπαιζοντας τους δημοτες κατεθεσε επιτελο.υς ετησιο προυπολογισμο χρησιμοποιοντας ηχηρες επικεφαλιδες πχ ταμειο φτωχειας ηεργα στο πορτο λιλι και αλλα ηχηρα που φαινομενικα εξυπηρετουν τους δημοτες ομως οπως και ο ισιος δηλωσε δεν ειναι δυνατον να υλοποιηθουν αφηνοντας ανεκπληρωτο το Χαρχουδικο του οραμα Παρολα αυτα ο Χαρχουδας στελνει αντιπροσωπους του εκτος συνορων για να διερευνησουν και να διαπιστωσουν ιδιοις ομασι εαν οι αποπατοι στο εξωτερικο ειναι μυρωδατοι για να το εφαρμωσει και στη Λιλιπουπολι?
    Ο Δυστροποπιγκας ομως αποφασισε να διεκδικησει τη δημαρχεια και ποτε τον υπονομευει και ποτε επιτιθεται
    Με αυτα και αλλα πολλα οι δημοτες της Λιλιπουπολις εφτιαξαν απο χαρα ενα τραγουδακιπου αρχιζει ως εξης
    ΛΑΕ ΤΗΣ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΙΣ ΣΗΚΩΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΤΙΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΧΟΥΔΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ
    Καθε ομοιοτητα με προσωπα ηκαταστασεις ειναι συμπτωματικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.