Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

2η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Με οσμή εκ νέου εκλογών, συνήλθε σήμερα η 2η οικονομική επιτροπή, για να εγκρίνει 14 θέματα που όλα πέρασαν ομόφωνα. Αυτή τη φορά παραβρέθηκαν και κατά κάποιον τρόπο συμμετείχαν άτυπα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιασημάκης και Δημήτρης Βελτανιώτης -και ιδιαίτερα ο δεύτερος.
Πάλι «διαβασμένος» ήταν ο Δημήτρης Κιούσης, που μάλλον δεν χρειάζεται... φροντιστήριο από κανένα από τα άλλα μέλη (συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου), αν και είναι πρωτάρης στα κοινά! Θέση του στην αρχή της συνεδρίασης ήταν, η γρήγορη ανταπόκριση της διοίκησης στην έγκαιρη πληροφόρηση των θεμάτων που θα συζητηθούν, κάτι που έγινε για δεύτερη φορά. Ο Δημήτρης Κιούσης έδωσε ένα μήνα προσαρμογής, ενώ ο δήμαρχος μίλησε ακόμη και για χρόνο! Στο θέμα της διαφάνειας όμως, δήλωσε πως είναι μαζί του.
Σε άλλο θέμα που στάθηκε η επιτροπή με τοποθέτηση του Ευάγγελου Καλύβα ήταν, οι παραγγελίες αδρανών υλικών (χαλίκι κ.λ.π.) να γίνεται σε τόνους και όχι σε κυβικά, τα οποία είναι δυσκολότερο να ελεγχθούν κατά την παραλαβή. Επίσης, η παράδοσή τους να γίνεται απ’ ευθείας στο δημοτικό διαμέρισμα που θα χρειαστούν και όχι στην έδρα του δήμου, γιατί από εκεί θα ξαναχρειασθεί μεταφορά που κοστολογείται. Στο τραπέζι «έπεσε» και η πρόταση, να γίνεται η αγορά κατ’ ευθείαν από λατομείο και να χρησιμοποιείται για τη μεταφορά φορτηγό του δήμου (βλέπε video κάτω).
Εντύπωση μας προκάλεσε υπάλληλος του δήμου, που έδειχνε πως ήθελε να περνά τη δική της θέση σε θέματα προς ψήφιση, αν και απλά παρευρίσκεται εκεί προς ενημέρωση των μελών της επιτροπής. Ο πρόεδρος οφείλει να κρατήσει σε επίπεδο τις αρμοδιότητες του καθενός που συμμετέχει στις συνεδριάσεις αυτές.
Επίσης αξιοσημείωτο είναι, που σε δυο θέματα προς έγκριση, υπήρχαν ονόματα εταιρειών για απευθείας ανάθεση!
Ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής! Γιατί άραγε; Στον Ωρωπό τελείωσαν τα προβλήματα της αρμοδιότητάς της;

1 σχόλιο:

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.