Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Αναβλήθηκε η έγκριση από την οικονομική επιτροπή του προϋπολογισμού 2011


Σήμερα το μεσημέρι, συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού. Η δημοτική αρχή έφερε ένα σχέδιο ημιτελές, απλά για να φέρει τον τίτλο του φακέλου και ήταν μοιραίο να αναβληθεί! Θα ξανάρθει για έγκριση συμπληρωμένο την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί! Η αναβολή ήρθε από το δήμαρχο και πρόεδρο της επιτροπής που βρέθηκε σε αδιέξοδο μετά τις διαπιστώσεις των ελλείψεων από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης και τους παρευρισκόμενους αρχηγούς συνδυασμών και μόλις ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κιούσης, είπε... «επιφυλάσσομαι», στην πρόσκληση του δημάρχου να ψηφίσουν για να τελειώνουν, μετά από μιάμιση ώρα άσκοπης συζήτησης! 
Το ερώτημα πάντα παραμένει και είναι: Πώς θέλει να διοικήσει ο κ. Οικονομάκος; Διοικεί ο ίδιος; Ελέγχει πρώτα... ώστε για να μην εκτίθεται; Ποιός ο ρόλος των εμπλεκομένων εκτός επιτροπής και γιατί «οδηγούν» αποφάσεις; Ποιού «δεκανίκια» είναι;

5 σχόλια:

  1. Έγκριση απογραφής της περιουσίας του Δήμου-Ισολογισμού Έναρξης 01-01-2011.
    evrinomi.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
    Αποφ. Μον. Πρωτ. Αθηνών 656/1998
    Αριθ. Πρωτ.: 197
    Iπποκράτειος Πολιτεία 15-3-2011

    Προς:
    1.Δήμαρχο Δήμου Ωρωπίων
    2.Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωρωπίων
    3.Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωρωπίων
    4.Προϊστάμενο Δ/νσης Οικονομικού Δήμου Ωρωπίων

    ΚΟΙΝ:
    1.Γραφείου Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
    2.Δ/νση Οικονομικών ΟΤΑ, ΥΠΕΣΑΗΔ, Σταδίου 27, 101 83 Αθήνα
    3.Πρόεδρο Κοινοτικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Αφιδνών

    Θέμα: Τέλος Ακίνητης Περιούσιας

    Κύριοι,

    Σας κάνουμε γνωστό ότι η Κοινότητα Αφιδνών αδυνατούσε όλα τα χρόνια να εισπράξει το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα της περιοχής Ιπποκρατείου Πολιτείας (Οικισμός Αγίας Τριάδας) Αφιδνών, εκτιμώμενου ύψους 150,000€ ετησίως, λόγω έλλειψης στοιχείων ιδιοκτητών, όπως κατ’ επανάληψη δήλωναν όλοι οι Πρόεδροι της Κοινότητας Αφιδνών.

    Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται όλη η χώρα, και ειδικότερα οι Δήμοι, θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερη πολυτέλεια εκ μέρους του Δήμου Ωρωπίων να συνεχίσει να μην εισπράττει αυτό το νομοθετημένο έσοδο.

    Όπως ήδη γνωρίζετε σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη ο έλεγχος της είσπραξης των εσόδων των Δήμων γίνεται πλέον από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και σίγουρα δε θα θέλαμε να βρεθεί ο δήμος μας στη δυσάρεστη θέση να ελεγχθεί για τυχόν παράλειψη είσπραξης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

    Δεδομένου ότι το Τέλος Ακίνητης Περιούσιας αποτελεί ανταποδοτικό τέλος, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε: α) σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να εισπράξετε το Τέλος Ακίνητης Περιούσιας και β) πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε αυτό το ανταποδοτικό έσοδο.

    Παρακαλούνται ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το ΥΠΕΣΑΗΔ, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα επιστολή, να ασκήσουν τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους προκειμένου ο Δήμος Ωρωπίων να εισπράξει το Τέλος Ακίνητης Περιούσιας.
    Για το Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από το αρ. πρ. 62/11-01-2010 έγγραφο της Κοινότητας Αφιδνών προκύπτει η αδυναμία είσπραξης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας από έλλειψη στοιχείων στο αρχείο της τα οποία θα έπρεπε να έχουν χορηγηθεί, όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Υγειονομικών με την επωνυμία «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία ΣΥΝΠΕ».

    Από το αρ. πρ. 63/11-01-2010 έγγραφο της Κοινότητας Αφιδνών προκύπτει ότι, τα έργα υποδομής στην εντός σχεδίου περιοχή ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ της Κοινότητας Αφιδνών δεν έχουν ολοκληρωθεί από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Υγειονομικών με την επωνυμία «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία ΣΥΝΠΕ».

    Για την υπόψη περιοχή με το Π.Δ. (ΦΕΚ 482/ τεύχος τέταρτον/ 25 Νοεμβρίου 1977) εγκρίθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο επί εκτάσεως του οικοδομικού συνεταιρισμού και καθοριστήκαν οι όροι και περιορισμοί δόμησης των οικοπέδων αυτού. Με απόφαση του Υφυπουργού Δημοσίων Έργων (ΦΕΚ 406/ τεύχος τέταρτον/ 31 Ιουλίου 1979) κυρώθηκαν εβδομήντα εννέα (79) τοπογραφικά φύλλα εφαρμογής του σχεδίου ρυμοτομίας (οριζοντιογραφία) της περιοχής ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ .

    Από το αρ. πρ. 52385/694/22-08-1984 έγγραφο του ΥΠ.Χ.Ο.Π. προκύπτει η χρονική δέσμευση 3 ετών για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής εντός της έκτασης του οικοδομικού συνεταιρισμού .

    Για το θέμα του υπολογισμού και των διαδικασιών είσπραξης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας της Κοινότητας Αφιδνών το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδόσει το αρ. πρ. 40767/22-09-2009 έγγραφο του, με το οποίο αφ΄ ενός μεν διευκρινίζονται οι υποχρεώσεις και καθορίζονται οι απαιτούμενες ενέργειες της Κοινότητας, γίνεται δε ειδική αναφορά για τα ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην εντός σχεδίου περιοχή της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
    Στο ίδιο παραπάνω έγγραφο διευκρινίζονται οι έννοιες των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων και ανατίθεται στη Κοινότητα Αφιδνών στα πλαίσια προστασίας της περιουσίας της η αποστολή, της διερεύνησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των χώρων ειδικής χρήσης που εξυπηρετούν κοινωφελής σκοπούς που βρίσκονται εντός της έκτασης του οικοδομικού συνεταιρισμού απευθυνόμενη προς το ΥΠΕΧΩΔΕ/ ΔΟΠΚ και τις αρμόδιες διευθύνσεις της Ν.Α.Α.Α..

    Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αφιδνών έχει λάβει, στα πλαίσια της εξέτασης των θεμάτων τα οποία αναφέρονται στη με αρ. πρ. 1186/11-05-2009 αίτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, την αρ. 73/22-06-2009 απόφαση του Κ.Σ. για τα θέματα της έκδοσης βεβαιώσεων μη οφειλής ΤΑΠ και έργων υποδομής της περιοχής ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.

    Με την 39/2008 απόφαση του Κοινοτικού Συμβούλιου Αφιδνών ανατέθηκε στον δικηγόρο κ. Πολυχρόνη Θωμόπουλο και εκδόθηκε η από 27-05-2008 γνωμοδότηση του με την οποία προτείνονται, τα μέτρα προστασίας της Κοινοτικής Περιουσίας και διατυπώνονται οι απόψεις του επί του θέματος της έκδοσης ή όχι βεβαιώσεων μη οφειλής ΤΑΠ για ακίνητα που στο εγκεκριμένο σχέδιο της περιοχής της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ χαρακτηρίζονται ως κοινής ωφελείας .

    Κατόπιν των παραπάνω μήπως κάποιος γνωρίζει τα εξής :
    α. Εάν έχει αναγνωριστεί, προσδιοριστεί και διασφαλισθεί το σύνολο της Κοινοτικής - Δημοτικης Περιουσίας που βρίσκεται εντός της έκτασης του οικοδομικού συνεταιρισμού με την επωνυμία «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία ΣΥΝΠΕ».

    β. Εάν υπάρχει σχεδιασμός και χρονοδιάγραμμα έστω και εκπρόθεσμης ολοκλήρωσης εντός της έκτασης του οικοδομικού συνεταιρισμού των έργων υποδομής από ποιους πόρους χρηματοδότησης, με δεδομένα την οικονομική-περιουσιακή κατάσταση του οικοδομικού συνεταιρισμού και την αναφερόμενη αδυναμία της Κοινότητας Αφιδνών είσπραξης του ΤΑΠ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπατητής είναι αυτός που οικειοποιείται ακίνητο που δεν του ανήκει.
    Ο σχολιαστής σας ή είναι απληροφόρητος διότι τα ακίνητα της Ιπποκρατείου Πολιτείας έχουν τίτλους ιδιοκτησίας από το 1824 (αγορά από κληρονόμους Σούτσου) ή φαίνεται ότι είναι οπαδός της κατάργησης κάθε νομίμου θεσμοθετημένου εσόδου από την Πολιτεία και επιθυμεί να καλύπτονται τα διαφεύγοντα έσοδα από δανεισμό ή αύξηση δημοτικών τελών ή είναι μεγαλοϊδιοκτήτης στην περιοχή (60-100 οικόπεδα αξίας 50.000.000)που θέλει να αποφύγει την καταβολή ΤΑΠ(60.000Ευρω) και βολεύεται από την σημερινή κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.