Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ: Προτάσεις για τις τιμές των καυσίμων

O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση, με την πολιτική της, επέλεξε να έχουμε ακριβά καύσιμα. Φθάσαμε στο σημείο, να είμαστε η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Ενώ οι τιμές των καυσίμων εκτινάσσονται στα ύψη και γίνονται απαγορευτικές για το μέσο νοικοκυριό, η κυβέρνηση παραμένει θεατής των εξελίξεων.
Οι σημερινοί Υπουργοί, που ως αντιπολίτευση ήταν λαλίστατοι τώρα σιωπούν, ουσιαστικά δεν υπάρχουν.
Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο και κυρίως μπροστά στα χειρότερα – που δυστυχώς φαίνεται να έρχονται- προτείνουμε στην κυβέρνηση:
α) Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ), αφού τα έσοδα από τον ΦΠΑ -λόγω υψηλότερων τιμών- θα αυξηθούν. Στόχος μειωμένες τιμές, που θα κρατήσουν την κατανάλωση στα επίπεδα που έχει προϋπολογίσει η Κυβέρνηση,
β) Πραγματοποίηση κοστολογικών ελέγχων, ούτως ώστε κάθε μείωση του ποσοστού κέρδους και κομίστρων, να φθάνει στον καταναλωτή,
γ) Χρήση δεξαμενών καυσίμων τρίτων, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές,
δ) Εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στην κλοπή και λαθρεμπορία από πρατήρια, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη στήριξη τους υγιούς ανταγωνισμού,
ε) Ολοκλήρωση της λειτουργίας του συστήματος «Ποσειδώνας», για την τηλεματική παρακολούθηση και τον έλεγχο διακίνησης ναυτιλιακών καυσίμων (πετρέλαιο ναυτιλίας)
στ) Επέκταση του συστήματος «Ποσειδώνας» στα καύσιμα των αεροπλάνων,
ζ) Εγκατάσταση συστήματος προσδιορισμού (G.P.S) στα βυτιοφόρα, καθώς και ηλεκτρονική σφράγιση των βυτίων,
η) Κίνητρα τόσο για τη λειτουργία πρατηρίων υγραερίου και φυσικού αερίου όσο και για τη μετατροπή αυτοκινήτων,
θ) Προώθηση της πετρελαιοκίνησης στα επιβατικά αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα, με τις προδιαγραφές που ισχύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
ι) Επανεξέταση της διακίνησης αφορολόγητων καυσίμων (πετρέλαιο), στις εξόδους της χώρας προς Τουρκία, Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ (Σκόπια)
Η κυβέρνηση, αντί να πανηγυρίζει για τη σύλληψη ενός πρατηριούχου με παραποιημένες αντλίες, καλείται να θωρακίσει τη διαδικασία διακίνησης.
Οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν, αλλά δεν φθάνουν. Απαιτείται η θεσμική θωράκιση της διακίνησης και εμπορίας καυσίμων σε όλα τα στάδια, έτσι ώστε να εξασφαλίζονται ο υγιής ανταγωνισμός, καθώς και τα συμφέροντα του καταναλωτή».

1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΑΥΛΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΓΙΩΡΓΟ ΒΛΑΧΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΣΤΕ ΖΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ. ΠΕΝΤΕΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ; ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ; ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ; ΓΙΩΡΓΟ ΒΛΑΧΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΥΚΑΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙΣ.ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΣΑΣ ΒΛΑΧΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΔΕΙΧΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ. ΣΕ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΕΚΕΙ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΑ ΒΛΑΧΟ; ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΤΩΡΑ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΒΛΑΧΟ. ΕΧΕΤΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΕΠΟΣΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΣΑΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ. ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΒΛΑΧΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΥΠΑΚΟΥΜΕ; ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.