Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΔΙΟΔΙΑ: Ξαφνικά έγινε για τη δημοτική αρχή... θέμα επείγον!

Η πρόσκληση για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έγραφε: «Παρακαλούμε να προσέλθετε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 16 ΜΑρτίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30...». Ο πρόεδρος του συμβουλίου χθες έλεγε: «Το ζήτημα σύμφωνα με την αίτηση των συναδέλφων κρίνεται... κατεπείγον. Ακόμη πρέπει να συμπληρώσω ότι λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του θέματος και φυσικά και του μεγάλου ενδιαφέροντος και της σημασίας γύρω απ’ αυτό και σύμφωνα με την αίτηση των αιτούντων το θέμα χαρακτηρίζεται ως κατεπείγον, απόψε στο συμβούλιο δεν θα γίνουν ανακοινώσεις, αλλά θα μπούμε στην ουσία του θέματος, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί το θέμα...». Και ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος τόνιζε: «Οι περισσότεροι σύμβουλοι που έχουν υπογράψει από κάτω, είναι δικοί μου...»!
Τελικά, η δημοτική αρχή ήταν που πριν λίγες μέρες είχε σκοπό να πληρώνει τα διόδια και αν δεν εύρισκε αντίδραση από την αντιπολίτευση, θα το είχε κάνει! Η δημοτική αρχή ήταν που ζήτησε να βγει και βγήκε από τη χθεσινή εισήγηση της κας Στεργίου, η ΜΗ πληρωμή τους, για τα αυτοκίνητα του δήμου και στρουθοκαμήλιζε άλλη μια φορά, προσπαθώντας χθες να οικειοποιηθεί το μεγάλο όπλο του αγώνα των δημοτών -που θα ήταν μια δημοτική απόφαση- και μιλούσε για «κατεπείγον», όταν η αίτηση δόθηκε στις 3 Μαρτίου και το συμβούλιο έγινε στις... 16!!! Τόσο επείγον το έβλεπε! 
Και λέμε θα ήταν, αν δεν διαβλέπαμε την πρόθεση της δημοτικής αρχής, να μην «τραβήξει στα άκρα» το θέμα, που μόνο τότε αυτό θα είχε ελπίδες για τη λύση του. Πάντως, ούτε οι περισσότεροι σύμβουλοι που υπέγραψαν την αίτηση ήταν της συμπολίτευσης -όπως είπε ο δήμαρχος-, ούτε και η αντιπολίτευση το είχε αυτό ανάγκη. Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», οι 17 υπογραφές της έφταναν και δεν χρειαζόταν κανενός. τις.. «ευλογίες»! Και αυτό το είπε ο δήμαρχος...
Αλλά και η αντιπολίτευση, δεν φάνηκε να... «καίγεται», από τη μια άκρη στην άλλη ή τουλάχιστον να δεχθούμε, πως το θέμα των διοδίων δεν είναι και από τις πιο άμεσες προτεραιότητες ορισμένων. Δέχθηκε με κάποια ευκολία το... «ναι μεν, αλλά»!
Η συγκέντρωση την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο Φάρο Μαρκοπούλου και η μετάβασή τους ομαδικά στα διόδια Αφιδνών, που αποφασίστηκε με πρόταση του δημάρχου, θα είναι χαρακτηριστικός προπομπός, του τι θα γίνει παρακάτω. Τα υπόλοιπα είναι λόγια και τα λόγια... πετούν! Και χθες... ακούστηκαν, για άλλη μια φορά, πολλά!
Παρεμπιπτόντως, αυτό που πρέπει να κατανοήσει και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι, ότι δεν μπορεί να παίρνει μόνος του αποφάσεις που αφορούν τις διαδικασίες της συνεδρίασης και να τις ανακοινώνει ως «τελειωμένες»! Δεν κάνει πρόταση, αλλά... αποφασίζει και τελικά... χάνει! Και τα συμβούλια τραβάνε για απίστευτο χρόνο,αναλογικά με τη θεματολογία και ταλαιπωρεί έτσι τους δημότες και να δούμε ως πότε ακόμη!
Αυτές τις ανακοινώσεις που δεν ήθελε να ακούσει πρόεδρος και δήμαρχος και τελικά έγιναν, περιέχονται στο παραπάνω βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.