Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μια επιτροπή κακής πολιτικής και όχι... διαβούλευσης!


Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, ίσως συνεδριάσει μια άλλη φορά! Χθες, συνεδρίασε η... «διπρόσωπη» επιτροπή! Από τη μια άνθρωποι δημότες που καλέστηκαν να ακούσουν, να ενημερωθούν και να προτείνουν και από την άλλη, πρόεδρος, δήμαρχος και υπηρεσιακοί υπάλληλοι, που ήθελαν να κάνουν κακή πολιτική!
Ευκαιρίας δοθείσης όμως, ειπώθηκαν -λίγο πριν την ώρα τους- και κάποιες αλήθειες. 
Για παράδειγμα, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος έλεγε το περασμένο Σάββατο στο συνέδριο της ΔΗ.Σ.Ω. πως το ταμείο που παρέλαβε στις 31-12-2010 ήταν 6.5 εκατομμύρια και τα χρέη 15. Χθες, επίσημα ακούστηκε, πως το σύνολο του ταμείου που παρέλαβε η δημοτική αρχή ήταν 7.235.468,03, συν το συνολικό βεβαιωμένο ποσό που έχει να εισπράξει 5.895.840,49 ευρώ και το σύνολο των χρεών 7.742.843,46! 
Τί να πιστέψει λοιπόν κάποιος και τί όχι, για ό,τι προσπάθησαν να πουν στη συνεδρίαση αυτή στους δημότες;;
Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν ένας μονόλογος του προέδρου Βαγγέλη Ηλιάσκου, μια τιτάνια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των δημοτών για τα δυο θέματα προς διαβούλευση, από όλους τους παράγοντες της έδρας και δικαίως ο Ανδρέας Γαζβινιάν, πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, είπε: «Δεν ήμουν «γλάστρα» ποτέ και δεν σκοπεύω να γίνω τώρα»!

Ο Ανδρέας Γαζβινιάν

Ατυχία ήταν για την έδρα, που στη χθεσινή συνεδρίαση παρόντες ήταν άνθρωποι που γνωρίζουν. Ο π. δήμαρχος Γιώργος Γαβριήλ, που ανέτρεψε την αριθμολογία και ανάγκασε το προεδρείο σε αναδίπλωση (η παρέμβασή του σε επόμενη ανάρτηση), ο Ανδρέας Γαζβινιάν που τοποθέτησε στη σωστή βάση το θέμα «επιτροπή διαβούλευσης», ο Κώστας Λίτσας και η Ιωάννα Στεργίου που έδειξαν την προχειρότητα της προσπάθειας και ο Ανδρέας Μπαλόκας που «μπέρδεψε» τη... σκηνοθεσία!
Η πολιτική τελικά που προσπάθησε να κάνει η δημοτική αρχή, συγκρούστηκε μετωπικά με την αλήθεια, γι’ αυτό και ο κ. Γαζβινιάν προέτρεψε τους διοικούντες, «να αναγνωρίσουν επιτέλους κάποιες αλήθειες»! «Αρνούμαι να κάνω προτάσεις σε τετελεσμένα πράγματα» τόνισε, σημειώνοντας πως ήρθαν να συζητήσουν δυο πολύ σοβαρά θέματα μεταχρονολογημένα και ενώ κάποια τοπικά συμβούλια δεν έχουν συνεδριάσει και δεν έχουν αποφασίσει προτάσεις, όπως ορίζει ο νόμος.

2 σχόλια:

  1. Βάρβαροι μέν Ανθρωποι δέ.
    evrinomi.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το μέλος της επιτροπής διαβούλευσης κ. Κάτια Δημητροπούλου- Κραββαρίτη τέθηκε το θέμα « Έργα Υποδομής, είσπραξη Τέλους Ακίνητης Περιούσιας και Δημοτική- Κοινοτική Περιουσία στην εντός σχεδίου περιοχή «ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ» της Κοινότητας Αφιδνών.

    Η είσπραξη του Τέλους Ακίνητης Περιούσιας με βεβαιωτικούς καταλόγους των ιδιοκτητών μη ηλεκτροδοτημένων οικοπέδων (χωρίς κτίσματα) για την τελευταία 5ετια με εκτιμώμενο πόσο είσπραξης 1.300.000€ και ετήσιο έσοδο 100.000€ για τα επόμενα έτη είναι υποχρεωτική για το Δήμο σύμφωνα με το έγγραφο με αρ. πρ. 40767/22-09-2009/ΥΠΕΣ/Δνση Οικονομικών ΟΤΑ το οποίο κατατέθηκε στα πρακτικά από την κ. Κάτια Δημητροπούλου- Κραββαρίτη .
    ( http://www.ippokrateiospoliteia.gr/tap2.pdf)

    Επίσης κατέθεσε το έγγραφο με αρ. πρ. 197/15-03-2011 του Συλλόγου Οικιστών Ιπποκράτειου Πολιτείας προς τον Δήμαρχο κ. Οικονομάκο Ι. με περιεχόμενο το εξής : «Σας κάνουμε γνωστό ότι η Κοινότητα Αφιδνών αδυνατούσε όλα τα χρόνια να εισπράξει το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα της περιοχής Ιπποκρατείου Πολιτείας (Οικισμός Αγίας Τριάδας) Αφιδνών, εκτιμώμενου ύψους 150,000€ ετησίως, λόγω έλλειψης στοιχείων ιδιοκτητών, όπως κατ’ επανάληψη δήλωναν όλοι οι Πρόεδροι της Κοινότητας Αφιδνών.
    Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται όλη η χώρα, και ειδικότερα οι Δήμοι, θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερη πολυτέλεια εκ μέρους του Δήμου Ωρωπίων να συνεχίσει να μην εισπράττει αυτό το νομοθετημένο έσοδο.
    Όπως ήδη γνωρίζετε σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη ο έλεγχος της είσπραξης των εσόδων των Δήμων γίνεται πλέον από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και σίγουρα δε θα θέλαμε να βρεθεί ο δήμος μας στη δυσάρεστη θέση να ελεγχθεί για τυχόν παράλειψη είσπραξης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.
    Δεδομένου ότι το Τέλος Ακίνητης Περιούσιας αποτελεί ανταποδοτικό τέλος, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε: α) σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να εισπράξετε το Τέλος Ακίνητης Περιούσιας και β) πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε αυτό το ανταποδοτικό έσοδο.
    Παρακαλούνται ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το ΥΠΕΣΑΗΔ, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα επιστολή, να ασκήσουν τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους προκειμένου ο Δήμος Ωρωπίων να εισπράξει το Τέλος Ακίνητης Περιούσιας.»

    Τέλος κατέθεσε την γνωμοδότηση του δικηγόρου της Κοινότητας Αφιδνών κ. Χρόνη Θωμόπουλου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των 34 κοινωφελή χαρακτήρα ακινήτων εκτάσεως περίπου 277 στρεμμάτων της Ιπποκρατείου Πολιτείας εμπορικής αξίας περίπου 150.000.000 € και τη δεσμία υποχρέωση του Δήμου για την συνέχιση των αναγκαίων νομικών ενεργειών, που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Κοινοτική Αρχή, για μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο Μαραθώνα και συγκεκριμένα στην μερίδα του νέου Δήμου των 34 ακινήτων. Για το θέμα είχε αναφερθεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 28-02-2011 ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Κιούσης.

    Ο κ. Δήμαρχος για τα παραπάνω δεν έκανε κανένα σχόλιο ο δε αντιδήμαρχος έκλεισε αμέσως το θέμα δεσμευόμενος ότι το θέμα θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε ξεχωριστή συνεδρίαση επειδή η σημασία του είναι ιδιαίτερα σοβαρή και μεγάλη !!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.