Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Είναι νόμιμο το δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής;

Την ερχόμενη Παρασκευή, 8  Απριλίου 2011, υπάρχει πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα:
1. Ενημέρωση σχετικά με το Βιολογικό Καθαρισμό του πρώην Δήμου Ωρωπίων.
(Το ανωτέρω θέμα συζητείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010)
2. Έγκριση Απογραφής Περιουσίας του Δήμου  και Ισολογισμού Έναρξης 01-01-2011 κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.  3852/2010 ΦΕΚ 87Α΄.
3. Κατάρτιση και ψήφιση  τεχνικού προγράμματος  του Δήμου έτους 2011.

Στο πρώτο θέμα, που αφορά την ενημέρωση σχετικά με το βιολογικό καθαρισμό του πρώην δήμου Ωρωπού, αναφέρεται πως το θέμα συζητείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Το άρθρο 67 λοιπόν για την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, στην παράγραφο 2, λέει:
«Ο πρόεδρος καλεί́ επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος, ή η οικονομική ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν».
Να σημειώσουμε, πως το πρώτο θέμα του συμβουλίου, έχει ζητηθεί από την αντιπολίτευση με αίτηση προς τον πρόεδρο μόνο του και ανήκει στις δυο τελευταίες περιπτώσεις που ορίζεται πως θα συζητηθούν τα θέματα που αναφέρονται στην αίτηση! Αφού λοιπόν από τον πρόεδρο γίνεται επίκληση του άρθρου 67, παρ. 2 του νόμου 3852/2010, είναι νόμιμο να συζητηθούν με την ίδια πρόσκληση και τα άλλα δύο θέματα που δεν αναφέρονται στην αίτηση; Πέρα του ότι, για μια ακόμη φορά, δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι χρονικοί περιορισμοί!

Υπάρχουν πληροφορίες επίσης, πως η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει την Παρασκευή να αναβάλλει το θέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.