Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»: ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ …

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερομηνία: 17/06/2011
Αυτές είναι δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, τον Αύγουστο του 2010 και ως προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί κυβερνήσεως Κ.Καραμανλή, τον Φεβρουάριο του 2006 αντίστοιχα, αναφορικά με τα τότε εγχειρήματα των προτεινόμενων ανασχηματισμών.
ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ …
Ι) «Η ανασχηματολογία είναι ένα εύκολο σπορ που ενισχύει μόνιμα την εντύπωση που είναι αποτέλεσμα μιας παλιάς αντίληψης στην ελληνική πολιτική ζωή, ότι κάθε ανασχηματισμός είναι και μια πανάκεια»
ΙΙ) «Η ανασχηματισμένη και ανακυκλωμένη κυβέρνηση δεν δίνει νέα ελπίδα και αποτελεί ηχηρή ομολογία των αδιεξόδων της ίδιας της κυβέρνησης και της πολιτικής».


Δεν πρόκειται για ανακοινώσεις της σημερινής αντιπολίτευσης εν όψει ανασχηματισμού της παρούσας κυβέρνησης, αλλά για δηλώσεις του ιδίου του κ. Γ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργού τον Αύγουστο 2010 και ως προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, τον Φεβρουάριο του 2006, αντίστοιχα.

Ακολουθούν αυτούσιες, οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου:

24 Αυγούστου 2010
Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου σε ερώτηση περί πιθανού ανασχηματισμού της κυβέρνησής του:
«Πρέπει να σταματήσει η ανασχηματολογία. Είναι ένα εύκολο σπορ, ενισχύει μόνιμα την εντύπωση που είναι αποτέλεσμα μιας παλιάς αντίληψης στην ελληνική πολιτική ζωή, ότι κάθε ανασχηματισμός είναι και μια πανάκεια», ανέφερε ο κ. Γ. Παπανδρέου και τόνισε ότι, δεν υπάρχουν ανασχηματισμοί που είναι πανάκεια, αλλά «είναι πολιτική μας βούληση η συλλογική και καθημερινή μας δουλειά, η συλλογική μας λειτουργία που είναι το βασικό στοιχείο της επιτυχίας, θα έλεγα κάθε κυβέρνησης».

Φεβρουάριος 2006 (επί κυβερνήσεως Κ.Καραμανλή & ΝΔ)
Δήλωση του Γ. Παπανδρέου για τον ανασχηματισμό:
«Η κυβέρνηση ανασχηματίστηκε. Παραμένει η αδιέξοδη πολιτική της. Παραμένει η δεξιά αντίληψη για την δημόσια διοίκηση. Παραμένει η μικροκομματική εξυπηρέτηση συμφερόντων και η κομματικοκρατία. Παραμένει η αποτυχημένη οικονομική πολιτική. Παραμένει η επίθεση απέναντι στην παραγωγική Ελλάδα και στους εργαζόμενους. Παραμένει η ανασφάλεια του έλληνα πολίτη.
Παραμένει η ανασφάλεια από την έλλειψη προστασίας των δημοκρατικών του δικαιωμάτων.
Παραμένει η ανασφάλεια από την καταπάτηση κοινωνικών του δικαιωμάτων.
Παραμένει η ευθύνη της κυβέρνησης στο μεγάλο ζήτημα των υποκλοπών.
Παραμένει η ευθύνη για την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών.
Παραμένει η ευθύνη για την μείωση του κύρους της Ελλάδας.
Παραμένει η ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας.
Και μαζί παραμένουν τα αδιέξοδα του έλληνα πολίτη, η ακρίβεια, η ανεργία, η…αδιαφάνεια, η ασυδοσία, η νέα φτώχεια, η έλλειψη προοπτικής.
Η ανασχηματισμένη και ανακυκλωμένη κυβέρνηση δεν δίνει νέα ελπίδα. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα έχουν κουράσει τον ελληνικό λαό. Αποτελεί δε ηχηρή ομολογία των αδιεξόδων της ίδιας της κυβέρνησης και της πολιτικής.
Εμείς λέμε, υπάρχει άλλος δρόμος.
Με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Με αποτελεσματική και αξιόπιστη εξωτερική πολιτική.
Με οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα δίνει προοπτική στην νέα γενιά .
Με έμφαση στην παιδεία, και την γνώση.
Με αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.
Με σεβασμό και σιγουριά για την ασφάλεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε πολίτη.
Με την διασφάλιση των ατομικών ελευθεριών και των δημοκρατικών λειτουργιών.
Με μια άλλη αντίληψη εξουσίας.
Περίμενε σύσσωμος ο ελληνικός λαός να κινηθεί η κυβέρνηση με αίσθημα σοβαρότητας και στοιχειώδους αυτοκριτικής. Σήμερα αποδεικνύει ότι δεν ίσταται στο ύψος των περιστάσεων. Οι ευθύνες μεγάλες, για την σημερινή κατάσταση, για τα αδιέξοδα στην χώρα.
Όμως στις σύγχρονες δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Κάθε φορά υπάρχει η λύση. Υπάρχει ο άλλος δρόμος. Και τη λύση τη δίνουν οι πολίτες με τη συμμετοχή τους, τη δίνει ο λαός με τη λαϊκή ετυμηγορία. Όσο και αν θέλει με τον ανασχηματισμό, απλώς να κρυφτεί και να υποκλέψει λίγο χρόνο, η πραγματικότητα είναι άλλη.
Με αυτόν τον ανασχηματισμό, για την κυβέρνηση έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση…»

ΠΑΣΟΚ, 14 Φεβρουαρίου 2006
Γραφείο Γ. Α. Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.