Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη συνεδρίαση και... τραπέζι 3.500 ευρώ! - Δεν το ψήφισαν οι «3» της αντιπολίτευσης!


Από την 1η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου.
Με παρόντα όλα τα μέλη της και με πρόεδρο το δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο, άρχισε σήμερα τις εργασίες της η οικονομική επιτροπή του δήμου. Ανυφαντής Κώστας, Γιαννάς Γιάννης Λάμπρου Δημήτρης, Λεμπούσης Βαγγέλης, Μπόρσης Βασίλης, Καλύβας Βαγγέλης, Κιούσης Δημήτρης και Βαρνάβα-Καραγιάννη Ελένη, εξέλεξαν αντιπρόεδρο τον Βαγγέλη Καλύβα και συζήτησαν για τις παρακάτω εγκρίσεις:
1) Προμήθειας ανταλλακτικού για το εκχιονιστικό μηχάνημα Μαλακάσας.
2) Δαπάνης και διάθεσης πίστωσης προμήθειας καυσίμων κίνησης οχημάτων δήμου από 1-1-2011 έως 31-3-2011.
3) Δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση εορταστικής εκδήλωσης στη δημοτική κοινότητα Μαρκοπούλου.
4) Ανάθεσης μηχανογραφικής κάλυψης μισθοδοσίας προσωπικού έτους 2011.
5) Ανάθεσης μαγνητοφώνησες των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και μετασυνεδριακές υπηρεσίες έτους 2011.
6) Προμήθειας μικροφωνικού εξοπλισμού για την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
7) Τεχνικών προδιαγραφών και ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια γραφικής ύλης.
8) Προμήθειας βιβλίων δήμου.
9) Δαπάνης και ψήφιση πίστωσης προμήθειας ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού. και
10) Προμήθειας και τοποθέτησης κλειδαριών δημοτικού καταστήματος.

Στο τρίτο θέμα που αναφέρεται στην εορταστική εκδήλωση, σοβαρές αντιρρήσεις εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής Δημήτρης Κιούσης, ο οποίος θεώρησε περιττή δαπάνη την πρόσκληση σε δείπνο περίπου εκατό ατόμων στο πνευματικό κέντρο Μαρκοπούλου, μετά το πέρας της σημερινής περιφοράς της εικόνας του Αγίου Αθανασίου. Μίλησε για πρόκληση μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, που χαλά την εικόνας μιας συνετής διοίκησης, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντιγράφει εθιμοτυπικές εκδηλώσεις προκαλώντας το κοινό αίσθημα. 
Επίσης ο Δημήτρης Κιούσης διαφώνησε και με πράξεις προμηθειών που έρχονται εκ των υστέρων προς έγκριση και προειδοποίησε πως στο μέλλον θα υπάρξει άρνηση από μέρους του και ανάληψη ευθυνών από όσους τις αποδέχονται. Τελικά το θέμα του δείπνου πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού καταψηφίστηκε και από τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης, Κιούση Δημήτρη, Βαρνάβα-Καραγιάννη Ελένη και Βαγγέλη Καλύβα. Ο δήμαρχος ζήτησε να ψηφιστεί, αφού ήδη είχε ανατεθεί και είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες του.

3 σχόλια:

  1. γιατι κε οικονομακο δεν διαθεσατε αυτα τα χρηματα για θερμανση στο δημοτικο σχολειο ν παλατιων στισ αιθουσες τις προκατ?τα παιδια μας τρεμουν καθε χειμωνα.σας ενδιαφερει μονο να επιδειξετε την μεγαλομανια σας για επιδειξη?ποιουσ αραγε νομιζετε οτι κοροιδευτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Ανυφαντη εχω μια απορια που εσεις ειμαι σιγουρος οτι θα μπορεσετε να μου λυσετε.Το τραπεζι στο οποιο καθισατε με τοση χαρα στο πνευματικο κεντρο του Μαρκοπουλου και που υπερψηφισατε στην οικονομικη επιτροπη στην οποια τοποθετηθηκατε αν το δινατε σε πελατη σας στο κεντρο το οποιο εισασταν Μετρ του ειδους για πολλα χρονια απ' οτι ξερουμε ποσο θα κοστιζε μπορειτε να απαντησετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΡΙΒΟ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 35 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.