Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για τον αγωγό σε Μαλακάσα - Κάλαμο

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: 
Στο αυτόφωρο και ο αρχηγός της μείζονος μειψηφίας Κωνσταντίνος Λίτσας 
Κατά τη τελευταία κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στον Κάλαμο την Τετάρτη 02.02.2011, ο Κωνσταντίνος Λίτσας συνελήφθη κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου, μαζί με τον Κωνσταντίνο Κιούση, πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Καλάμου, τον Δημήτρη Μαργέτα, τοπικό σύμβουλο, τον Δημήτρη Χορμοβίτη, τοπικό σύμβουλο, τον Βασίλη Αλεξανδρή, δικηγόρο και τη Μαρία Δέδε, δικηγόρο, μετά από κατάθεση των υπευθύνων της ΔΕΣΦΑ για παρακώλυση των εργασιών τοποθέτησης του αγωγού φυσικού αερίου. 
Είχε προηγηθεί ειρηνική παρουσία κατοίκων, δημοτικών συμβούλων και της συντονιστικής επιτροπής στο χώρο των εργασιών. Μετά από μήνυση, η οποία υπεβλήθη από θιγόμενο ιδιοκτήτη, τα συνεργεία της ΔΕΣΦΑ οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με τη κατηγορία της διακριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Στη συνέχεια τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Καλάμου, μαζί με τους δύο πληρεξούσιους δικηγόρους μετέβησαν στο Α.Τ. Καλάμου προκειμένου να υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με τις υπογραφές 55 Καλαμιωτών για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Κατά την άφιξή τους στο Α.Τ. τους ανακοινώθηκε ότι συλλαμβάνονται. Ο Κωνσταντίνος Λίτσας μετέβη οικειοθελώς, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες και του ανακοινώθηκε ότι είναι κι εκείνος κρατούμενος, βάσει της κατάθεσης που είχαν δώσει οι υπεύθυνοι της εταιρίας. Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων και αφού σχηματίστηκε δικογραφία, με εντολή εισαγγελέα, όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Προς περαιτέρω ενημέρωση, και για όσους συνεχίζουν να διαδίδουν ψευδώς ότι ο Κωνσταντίνος Λίτσας, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μαλακάσας έχει υπογράψει υπέρ της διέλευσης του αγωγού από τη Μαλακάσα, τονίζεται ότι ουδέποτε έχει δοθεί, οποιαδήποτε άδεια, ούτε έχει τεθεί κάποια υπογραφή για το θέμα αυτό. Ο αγωγός στη διαδρομή που ακολούθησε στη Μαλακάσα δεν έθιξε καμία ιδιοκτησία, αντιθέτως πέρασε από καμμένη γη και γενικότερα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από κανέναν κάτοικο. Επιπλέον και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αντιδράσεις η τότε Κοινότητα Μαλακάσας αρνήθηκε τον καθορισμό τιμής μονάδας για τυχόν αποζημιώσεις, δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή της στο έργο.
Με τα τελευταία δεδομένα και την στάση της εταιρίας να σκληραίνει η «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», πιστή στις δεσμεύσεις της, δηλώνει ότι συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα των Καλαμιωτών ενάντια στο παράνομο έργο της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου, ενώ αναμένονται και προσωπικές πρωτοβουλίες του Κωνσταντίνου Λίτσα και των μελών του συνδυασμού, σε μία προσπάθεια επίλυσης του θέματος, καθώς δεν υπάρχουν νεότερα από τις δράσεις της δημοτικής αρχής για το θέμα, παρά το γεγονός ότι οι προτάσεις της «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» υιοθετήθηκαν πλήρως από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ωρωπός, 08.02.2011

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.