Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Στις 21 Φεβρουαρίου δικάζεται η ανοχή και οι επιλογές...(2)

Δώδεκα μέρες έμειναν από την πολυθρύλητη εκδίκαση των ενστάσεων, για να μπορέσει η ζωή στον Ωρωπό να πιάσει τους σωστούς της σφυγμούς και να βάλουν όλοι, όσοι ενδιαφέρονται για τα κοινά, τα πραγματικά προβλήματα πάνω στο τραπέζι και να προσπαθήσουν για λύσεις. Γιατί ο Ωρωπός χρειάζεται λύσεις και όχι ανθρώπους που τον έχουν μετατρέψει σε σάκο του μποξ! Και όταν μιλάμε για σωστούς σφυγμούς στη ζωή του Ωρωπού, πάντα μιλάμε για τα δημοτικά-διοικητικά του θέματα και όχι για τον ανηφορικό δρόμο που ακολουθούν καιρό τώρα οι πολίτες-δημότες, με τα επακόλουθα της οικονομικής και τοπικής-επαγγελματικής κρίσης.
Τί θα γίνει λοιπόν σε δώδεκα μέρες;
Θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για μια απόφαση που ή θα τελεσιδικήσει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου και το «Όραμα Δημιουργίας» του Γιάννη Οικονομάκου θα συνεχίσει ή θα περάσει την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Κώστα Λίτσα μπροστά και στη διοίκηση του δήμου ή θα επαναληφθούν οι εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή και το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου. Το τρίτο, είναι ίσως και το πιθανότερο. Είναι γνωστό πως υπάρχουν τα σφάλματα στην ποσόστωση ανδρών-γυναικών στο ψηφοδέλτιο «Όραμα Δημιουργίας», που αν τεθούν ως πρόσθετα υπόψη του δικαστηρίου οδηγούν πιθανότατα σε ακύρωση των εκλογών και γίνεται επανάληψή τους με τους υπόλοιπους έξη συνδυασμούς, που έχουν καταθέσει νόμιμα ψηφοδέλτια.
Τα λάθη από το «Όραμα Δημιουργίας» έγιναν σε δυο δημοτικές κοινότητες (Αφίδναις, Νέα Παλάτια) και στην τοπική κοινότητα Μαλακάσας.
Στις Αφίδναις συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο τρεις(3) άνδρες ενώ θα έπρεπε να υπήρχε έστω μια γυναίκα. Στη Μαλακάσα συμμετείχαν τέσσερις(4) γυναίκες, ενώ θα έπρεπε να υπήρχε έστω ένας άνδρας και στα Νέα Παλάτια, μεταξύ 6 υποψηφίων συμμετείχε ένας(1) άνδρας, ενώ έπρεπε τουλάχιστον δύο(2). (Είναι τυχαίο, που ο μοναδικός άνδρας τυγχάνει να είναι ο Νο1 «επικοινωνιολόγος» του νυν δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου, που «λάσπωσε» χωρίς κανένα ηθικό φραγμό κάθε έναν που πίστεψε για πραγματικό αντίπαλο στις επιδιώξεις του;).
Τα παραπάνω αυτά λάθη, σημειώνονται σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 3 του ΦΕΚ του «Καλλικράτη» (νόμος 3852) και της Εγκυκλίου υπ’ αριθμ. 18 για τη διενέργεια των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών.
Ό,τι όμως και αν συμβεί από τα τρία, η κοινωνία του Ωρωπού έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει την ανηθικότητα των «ανωνύμων», των «άγνωστων»-γνωστών, που η σκέψη και μόνο για το ελαχιστότατο της εξουσίας, τους είναι αρκετή να παραβιάζουν κάθε ηθικό φραγμό, να καταπατούν βάναυσα ατομικές ελευθερίες και προσωπικά δεδομένα όποιου πολίτη στοχεύουν και τους είναι παντελώς αδιάφορο αν γυρίζουν μια ολόκληρη κοινωνία πίσω σε χρόνια σκοτεινά, φασιστικά!
Και όλα αυτά κάτω από μια ανωνυμία που φωνάζει όμως τα ονόματα και το ορμητήριό τους! Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, «κουκουλοφόροι»... ως ανώνυμοι λοιπόν, που οδηγούν έναν συνδυασμό σε μια απρόσμενη, πρωτοφανή και τραγική συνάμα ήττα και αυτό γιατί, ποτέ δεν είχαν στο μυαλό και το στόμα τους την πολιτική σκέψη και λόγο. Πάντα η πρόθεσή τους ήταν καταστροφική, σπέρνοντας χάος στην ηθική και με τέτοια λογική, δεν θα μπορούσαν να μη «δαγκώσουν» ακόμη και απ’ τη «σάρκα» τους! Και αυτό έκαναν!
Αυτοί οι άνθρωποι, στις 21 του μήνα ενδέχεται να πληρώσουν το τίμημα της λάσπης, της απειλής και του διασυρμού της πόλης, αλλά το δυστύχημα είναι, που θα παρασύρουν στο καταστροφικό τους πέρασμα και πολλούς άλλους ανθρώπους, που είχαν και έχουν όραμα για τον τόπο τους και θέληση για προσφορά.
Στις 21 του μήνα, δυστυχώς όμως, δεν δικάζονται αυτοί οι άνθρωποι. 
Δικάζεται μόνο η ανοχή και οι επιλογές ενός άλλου ανθρώπου, του αρχηγού Γιάννη Οικονομάκου, που είχε την ατυχία(;) να κρατηθεί και να στήσει ένα διάτρητο ψηφοδέλτιο γύρω και πάνω τους.
Δικάζεται επίσης και η αφέλεια των σοβαρών, να «δικαιώνουν» με τη δική τους ανοχή αυτές τις επιλογές. Ακόμη και γι’ αυτούς που δεν γνώριζαν, όλα ήταν ξεκάθαρα! Όλα τα έδειχνε η απλή λογική σε συνδυασμό με την βρόμικη, απαξιωτική για τον άνθρωπο, πένα!
Παρ' όλα αυτά, η δικαιοσύνη δεν είναι μακριά από τους «ανώνυμους»... Αν αυτό νομίζουν με την άνανδρη ανωνυμία τους, από οποιαδήποτε «στέγη» και αν λασπώνουν, κάνουν τραγικό -γι' αυτούς- λάθος! Να είναι σίγουροι.
ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.