Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 2/3/2011: ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ - «Προβληματίζουν» οι θέσεις του Δημήτρη Κιούση...

Εκφραστής του 5ου (!) στη σειρά εκλογής δημοτικού συνδυασμού, Δημήτρης Κιούσης, μεταφέρει μέσα στην οικονομική επιτροπή του δήμου, την φιλοσοφία διοίκησης ενός «Νέου Δήμου» μιας «Νέας Αρχής», που οραματίστηκαν και τοποθετεί τα πράγματα που αφορούν τις διαδικασίες που διέπουν τη διοίκηση του δήμου, στη σωστή τους βάση. (βλέπε video).

Σήμερα λοιπόν, 2 Μαρτίου, συνήλθε η οικονομική επιτροπή, έχοντας να συζητήσει 14 θέματα και με 3 που προστέθηκαν την τελευταία στιγμή, αυτά έγιναν 17.
Με την απουσία του προέδρου-δημάρχου και προεδρεύοντος του αντιπροέδρου Άγγελου Καλύβα, προ ημερησίας ήρθε η πληρωμή της αλλαγής στην εξωτερική πόρτα της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να ανοίγει προς τα έξω. Εγκρίθηκε ομόφωνα. Η αλλαγή αυτή κρίθηκε απαραίτητη, για να κερδηθεί χώρος για τους πολίτες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις. Το πρόβλημα όμως αυτό, δεν λύνεται έτσι. Απαιτείται η αλλαγή του χώρου.
2ο έκτακτο θέμα, η ενοικίαση 3 απορριμματοφόρων για την αποκομιδή στις κοινότητες Μαλακάσας και Αφιδνών. Η δαπάνη 14.000 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν ψήφισε ο Δημήτρης Κιούσης, ζητώντας καλύτερη διαχείριση των υπαρχόντων απορριμματοφόρων του δήμου. Και νέο αιτιολογημένο «όχι» του κ. Κιούση, για το 3ο έκτακτο θέμα για την αγορά υλικών ύδρευσης στην κοινότητα Καλάμου.
Όπως αναμενόταν, δεν πέρασε το θέμα της έγκρισης εντάλματος προπληρωμής για την πληρωμή των διοδίων της «Νέας Οδού». Με το θέμα αυτό, όπως ειπώθηκε, ήθελαν να πληρώσουν αντίτιμο διοδίων που έχουν καταβάλει οδηγοί απορριμματοφόρων του δήμου, επειδή είχαν λήξει οι άδειες προπληρωμένης διέλευσης και δεν είχαν ανανεωθεί. Υπήρξε πρόταση από τα μέλη της επιτροπής, Κιούση, Ανυφαντή και Καλύβα, να επιβαρυνθούν αυτοί οι τρεις το οφειλόμενο ποσό στους οδηγούς. Πέρασε το θέμα για έγκριση εντάλματος προπληρωμής για την πληρωμή των διοδίων της «Αττικής Οδού», μειοψηφούντος του Δημήτρη Κιούση, για λόγους συμπαράστασης στον αγώνα που κάνουν άλλοι πολίτες και για τα διόδια αυτά.
Ομόφωνα πέρασε και η αγορά γραμματοσήμων από το δήμο, αξίας 4.000 ευρώ, ενώ κατά πλειοψηφία η επισκευή αντλητικών συγκροτημάτων στην Μαυροσουβάλα, αξίας 2.800 ευρώ. Μειοψήφησαν ο προεδρεύων Άγγελος Καλύβας και ο Δημήτρης Κιούσης. Ομόφωνα πέρασε η προμήθεια γάλακτος για το δικαιούχο προσωπικό.
Κατ’ εκτίμηση(!) ζητήθηκε να ψηφίσει η οικονομική επιτροπή, προμήθεια υπολογιστών και περιφερειακών για το δήμο, αξίας περίπου 11.000 ευρώ. Αρνήθηκε ο Δημήτρης Κιούσης.
Ομόφωνα ψηφίστηκε η προμήθεια επίπλων για το δήμο, μεταξύ των οποίων είναι και θυρίδες για τους δημοτικούς συμβούλους, αξίας 5.535 ευρώ. Αναβλήθηκε η ψήφιση πίστωσης για την κατασκευή δικτυακής πύλης για το δήμο, αξίας 10.855!
Εγκρίθηκε η πληρωμή της εξαμηνιαίας δόσης της κοινότητας Καλάμου προς την ΑΤΕ, για την αγορά του ελαιοτριβείου του συνεταιρισμού Καλάμου για να χρησιμοποιηθεί για λαογραφικό μουσείο, αξίας 4.587 ευρώ.
Εγκρίθηκαν από 15.000 ευρώ, για επισκευές αυτοκινήτων ύδρευσης και καθαριότητας, όπως και 4.975, για επισκευές υπολογιστών, περιφερειακών κ.λ.π..
Αρνητικοί ήταν πάλι ο Δημήτρης Κιούσης και ο Άγγελος Καλύβας, για την ανάθεση σε λογιστικό γραφείο της υπηρεσίας λογιστικής υποστήριξης, αξίας 24.600 ευρώ για το 2011, ενώ ομόφωνα πέρασε η εκπαίδευση του προσωπικού της οικονομικής υπηρεσίας, αξίας 7.675.

3 σχόλια:

  1. Κωνσταντίνος Αποστόλου3 Μαρτίου 2011 στις 1:15 π.μ.

    Ένα μεγάλο μέρος της διαφθοράς που επικρατούσε στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης , στα προηγούμενα χρόνια, πήγαζε από τις απευθείας αναθέσεις σε γνωστούς και φίλους, σε τιμές πολλαπλάσιες της αγοράς.
    Το αποτέλεσμα της διεφθαρμένης αυτής πρακτικής δεν το ξέρουμε ακόμα αφού η κεντρική διοίκηση, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τα ελλείμματα των ΟΤΑ και τα χρέη των παλαιών δήμων.
    Ο μοναδικός τρόπος ν΄αποφευχθεί αυτό είναι η δημοσιοποίηση όλων των προμηθειών στο διαδίκτυο και να γίνεται ανοικτή κατάθεση προσφορών από τους ενδιαφερόμενους.
    Δεν νομίζετε ότι η οικονομική επιτροπή πρέπει να το απαιτήσει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν η επιτροπή έχει εικόνα τί ακριβώς θα κάνει;
    Θα τα πάει στον Εισαγγελέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνος Αποστόλου3 Μαρτίου 2011 στις 4:31 μ.μ.

    Αρχικά τα καταγγέλει επώνυμα με τις αντίστοιχες εναλλακτικές λύσεις, που αποδεικνύουν την ύπαρξη φαινομένου διαφθοράς και αν αυτό συνεχιστεί το λόγο έχει ο εισαγγελέας.
    Συνήθως στις μικρές κοινωνίες το πρώτο είναι αρκετό, γιατί είτε ο εν δυνάμει απατεώνας είτε ο αυτοδιοικητικός θα κάνει πίσω μιας και δεν θα θέλει να τον βρίζουν όλοι.
    Όπως και να 'χει όμως εάν τα μέλη της επιτροπής γνωρίζουν τέτοια φαινόμενα και απλώς τα ανέχονται, τότε φυσικά είναι συνυπεύθυνοι και είναι ανάξιοι του ρόλου τους.
    Για παράδειγμα το ποσό των 10.855 ευρώ για το site του δήμου είναι εξωφρενικό, ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.