Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: Ψήφισαν για 50... έβγαλαν 51!

Ανάγλυφη η εικόνα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ! Εκτός του ότι δεν ακολούθησαν τη λογική της συμμετοχής τοπικών φορέων, οργανώσεων, συλλόγων, νέων, εργαζόμενων στο δήμο και άλλων, όπως προβλέπει ο νόμος, αποφάσισαν να συνθέσουν μια 50μελή επιτροπή συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου, με προτάσεις ονομάτων από τους συνδυασμούς! 17 ονόματα από τη συμπολίτευση, 15 από την αντιπολίτευση και 17 από κλήρωση μεταξύ των δημοτών από τους εκλογικούς καταλόγους κάθε διαμερίσματος. Για την κλήρωση των δημοτών, πολύ σωστά είπε ο Γιώργος Γιασημάκης, ότι έπρεπε να είναι το 1/3 από τους 50 και επιπλέον αυτών. Δηλαδή, θα μπορούσε η επιτροπή να είχε 67 μέλη. Διότι, ο νόμος αναφέρει: «Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους». Αυτό το «επιπλέον» δεν το κατάλαβε ούτε ο πρόεδρος, ούτε και ο δήμαρχος, αν και ήταν σαφέστατο και παρ’ όλο που τους το τόνισε ιδιαίτερα ο κ. Γιασημάκης, ο οποίος βέβαια, κακώς δεν επέμενε στη θέση του! 
Από την αντιπολίτευση λοιπόν, αποφάσισαν να συμμετέχουν, 5 δημότες που προτείνει ο συνδυασμός του Κώστα Λίτσα, από 3 από Γιασημάκη, Οικονόμου, Τσάκωνα και 1 από την Ιωάννα Στεργίου. Απείχε ο Μιχάλης Χασιώτης. Η ψηφοφορία ήταν ομόφωνη και ήταν για 50 μέλη, μαζί με το δήμαρχο.
Στη συνέχεια ακολούθησε η κλήρωση των 17 δημοτών από τους εκλογικούς καταλόγους και κάναμε την άθροιση: Η πρόσθεση όμως των ονομάτων που ακούστηκαν, βγάζει την επιτροπή με 51 μέλη!!! (17+15+18 και δήμαρχος=51).

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΗΤΑΝ:
ΛΙΤΣΑΣ: Γαζβινιάν Ανδρέας, Κελίδου Ευδοξία, Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Χριστοφόρου Αγγελική και Μπαρδάνης Ευάγγελος. (5)
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ράπτης Σπύρος, Κούρτης Γεώργιος, Μουσελίμη-Μπαρδάκα Δήμητρα. (3)
ΣΤΕΡΓΙΟΥ: Λουπάτατζης Ευστράτιος. (1)
ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: Κούτσουρης Χριστόφορος, Μακροδημήτρης Θωμάς, Πέππα Σούντα Ελένη. (3)
ΤΣΑΚΩΝΑΣ: Μαντά Αικατερίνη, Σιδέρη Κωνσταντίνα, Δημητροπούλου- Γκραβαρίτη Αικατερίνη. (3)
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ: Βλάχος Κωνσταντίνος, Μαχαλιώτης Ιωάννης, Γιαννόπουλος Ιωσήφ, Σιδηροκαστρίτης Αλέξανδρος, Σαμαρά Αμαλία, Παναγωτόπουλος Κωνσταντίνος, Καμπούρης Αναστάσιος, Νικολάου Γεώργιος, Κουτούμπος Άρης, Λ... Θεόδωρος, Βλαχαΐτης Ιωάννης, Μπ.. Γεώργιος, Αφθονιάτης Διαμαντής, Σπανός Χαράλαμπος, Έξαρχος Χρήστος, Σιδέρης Γιώργος, Αναγνωστόπουλος Σταύρος, Λέκκας Αθανάσιος. (18) 
(Τα επίθετα που λείπουν από δυο ονόματα της τελευταίας πρότασης, δεν έγιναν καταληπτά από την ανάγνωση του δημάρχου και δεν υπάρχει ενημέρωση από το δήμο).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.