Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»: Σκληρή αντιλαϊκή πολιτική από το δήμο Ωρωπού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09/03/2011 
Ο νέος «καλλικρατικός» δήμος Ωρωπού απο το 1ο  δημοτικό συμβούλιο και σε όλα τα υπόλοιπα μέχρι σήμερα ακολουθεί απαρέγγλητα την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική του μνημόνιου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, προκαλώντας με τη στάση του πρόσθετα βάρη στις πλάτες των φτωχών λαικών στρωμάτων της περιοχής μας.
Αρχικά, η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Ωρωπού εκφράζει την ριζική αντίθεσή της στην πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8μηνα, 3μηνα κλπ), και με σύμβαση έργου (μπλοκάκια) για την κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών που ψήφισαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις που στηρίζονται απο ΝΔ, απο ΠΑΣΟΚ & οι δήθεν «ανεξάρτητοι». Ο νέος δήμος Ωρωπού αντί για μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, προχωρά στην πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνο και μειωμένα δικαιώματα.
Χρόνια, τώρα, η Τοπική Διοίκηση αποτέλεσε τον Δούρειο Ίππο στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, όπου η πλειοψηφία των εκλεγμένων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι «συν αυτώ» συνδυασμοί εφάρμοσαν πρώτοι τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, τα 4μηνα, 8μηνα, τις συμβάσεις έργου (μπλοκάκια) κλπ.  Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» προβλέπει δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών και περιορισμό του δημόσιου τομέα. Το αποτέλεσμα αυτής της «εξοικονόμησης» δαπανών είναι η απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων πανελλαδικά.
Η παράταξη μας ζητά επί 3 συνεχή Δημοτικά Συμβούλια να γίνει συζήτηση για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα των συμβασιούχων του Δήμου μας. Η πλειοψηφία του δήμου - αγνοώντας το αίτημα για συζήτηση που καταθέσαμε - έφερε θέμα για προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με «μπλοκάκι» στο Δημοτικό Συμβούλιο της 08.03.2011. Τόσο η δημοτική πλειοψηφία , όσο και οι δήθεν ανεξάρτητες παρατάξεις πετούν με αυτή την πολιτική ένα «κομμάτι ψωμί» για λίγο χρόνο στους εργαζόμενους και μετά ανεργία-ανασφάλεια, φτώχια!!!!!!.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Ωρωπού  αρνήθηκε  στο παραπάνω Δημοτικό Συμβούλιο να γίνουν προσλήψεις προσωπικού «υπο ομηρεία» και προτείνει:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
  • Καμία απόλυση συμβασιούχου απο το Δήμο & τις Δημοτικές επιχειρήσεις.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προυποθέσεις.

Τέλος, σε συνέχεια της ριζικής συμφωνίας με τον «Καλλικράτη» η πλειοψηφία μαζί με την πλειονότητα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποφάσισαν την δημιουργία κοινωφελούς επιχείρησης (Κ.Ε.Δ.Ω.) και Ν.Π.Δ.Δ., τα οποία θα έχουν στην αρμοδιότητα τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, γηροκομεία, ιατρεία και κέντρα υγείας, θα συσταίνουν και θα λειτουργούν Κ.Ε.Κ. Θα προβαίνουν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στον ερασιτεχνικό σχολικό αθλητισμό, τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος .
Στις επιχειρήσεις αυτές θα εμπλέκονται εταιρίες-χορηγοί και Μ.Κ.Ο., θα λειτουργούν με τη λογική της ανταποδοτικότητας και της είσπραξης αντιτίμου για τις υπηρεσίες. Ουσιαστικά, αποτελεί την δημιουργία των δομών για την πλήρη εμπορευματοποίηση της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Η παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Ωρωπού καταδικάζει την παραπάνω πολιτική και προειδοποιεί ότι οι εξελίξεις αυτές θα έχουν ολέθριες συνέπειες για τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, των εργαζόμενων και των μικρών Ε.Β.Ε. της περιοχής. Θα έχουν ολέθριες συνέπειες και για τη νεολαία. Μέσα από τη δημιουργία των δομών της νέας τοπικής διοίκησης θα μετατρέπονται κοινωνικά αγαθά σε εμπόρευμα, βορρά στις διαθέσεις επιχειρηματιών - χορηγών.
Απέναντι στη λογική της εμπορευματοποίησης προτείνουμε ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, κοινωνικές υπηρεσίες λαϊκό αγαθό σε όλα τα επίπεδα. Η υγεία, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, ο πολιτισμός, η πρόνοια και η παιδεία είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ και όχι ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Ο εκλεγμένος με την «Λαική Συσπείρωση» Ωρωπού
 Μιχάλης Χασιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.