Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011: Με τη φιλοσοφία της... «τυφλόμυγας»!

Πέρασε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου για το τρέχον έτος 2011. Τον αρνήθηκε ο σύμβουλος της συμπολίτευσης, Γιώργος Γιαμαρέλος, όπως και όλοι οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης, με πρώτο και καλύτερο της «Δυναμικής Πολιτείας» του Γιώργου Γιασημάκη, που αποχώρησε στις ανακοινώσεις, διαφωνώντας κάθετα, για άλλη μια φορά, με τη λογική της δημοτικής αρχής να φέρνει κρίσιμα δημοτικά συμβούλια μετά από αργίες, δυσκολεύοντας με αυτόν τον τρόπο την σωστή ενημέρωση των συμβούλων. Πέρα βέβαια του ότι, δεν έχει κατορθώσει ακόμη, να φέρει ένα σοβαρό θέμα προς ψήφιση, χωρίς να υπάρχουν αλλαγές κατά την ημέρα και ώρα της ψηφοφορίας! Το ίδιο έγινε με την απογραφή παράδοσης και με το τεχνικό πρόγραμμα, το ίδιο και χθες με τον προϋπολογισμό! Αλλαγές που σαφώς δεν ήταν εις γνώση και έγκριση της οικονομικής επιτροπής, όπως ρητά ορίζει ο νόμος.
Ο προϋπολογισμός του 2011, από την πορεία της συζήτησης, φάνηκε ότι συντάχθηκε πάνω στη φιλοσοφία της... «τυφλόμυγας»! Μπήκαν οι κωδικοί, οι «παίχτες» δηλαδή και το λόγο τώρα θα τον έχουν οι αναμορφώσεις! Τα νούμερα σήμερα σ’ αυτές τις σελίδες του σχεδίου που δόθηκε, δεν έχουν κανένα νόημα να αναφερθούν, γιατί δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα! Μόνο την ανάδειξη της προχειρότητας, της έλλειψης φαντασίας και οράματος και φυσικά τη δημιουργικότητα στο ράφι των αζήτητων! Και το αστείο είναι, πως τη λογική του «χτισίματος» με αναμορφώσεις και ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος και ο αντι-δήμαρχος Βαγγέλης Ηλιάσκος, σε όλη την αντιπολιτευτική τους παρουσία στον π. δήμο Ωρωπίων, πολλές φορές την είχαν καταδικάσει! Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα!
Με τη φιλοσοφία λοιπόν της «τυφλόμυγας», προσπάθησε η δημοτική αρχή να κλείσει τον πρώτο κύκλο των οριζομένων για την λειτουργία του δήμου ενεργειών και το έκανε. Αυτό όμως που κατάφερε μέχρι σήμερα είναι, να έχουν μετανιώσει όσοι της έδωσαν το δικαίωμα, να αντιμετωπίζει σήμερα τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, με υπέρμετρη αλαζονεία και ολοφάνερη απαξίωση των θέσεων ανθρώπων έμπειρων στην τοπική αυτοδιοίκηση! Μια δημοτική αρχή που ορισμένα στελέχη της χάνουν το μέτρο και τη σοβαρότητα της θέσης τους και άλλοι μνημονεύουν περιόδους κατάλυσης της δημοκρατίας και άλλοι ζητούν να εισέλθουν σε... νομοθετικό έργο! Και όλα αυτά, με την ανοχή του δημάρχου, ο οποίος δεν έχει καταλάβει ακόμη πως διοικεί ένα δήμο με έναν αντισυνταγματικό ψηφοδέλτιο! Δεν έχει καταλάβει ακόμη, πως προκαλεί με το να επικαλείται δική του δικαίωση από τη δικαιοσύνη, ευτελίζοντας το δικαίωμα του πολιτικού αντιπάλου του για την απόδοσή της και να το παρουσιάζει αυτό ως «φρένο» στην πορεία της διοίκησης του.
Όλοι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αυτό, γνωρίζουν τις δυσκολίες ενός τόσο μεγάλου και με τόσα προβλήματα «Καλλικράτειου» δήμου και όλοι θα ήθελαν να βοηθήσουν για να πάει όλη η βόρεια Αττική ένα βήμα τουλάχιστον μπροστά, αλλά, με τη λογική των έμμισθων συμβούλων και τα «χειροκροτήματα» του δημάρχου προς αυτούς που δεν τα έχουν ζήσει στο «πετσί» τους, είναι μοιραίο αυτή η δημοτική αρχή να παραμείνει για άλλα τρία χρόνια «άφωνη» σε έργο, όπως άλλωστε χθες και οι ίδιοι. 
Οι απ’ ευθείας αναθέσεις για «ελέγχους», δεν πρόκειται να της σώσουν το παιχνίδι και αν τα βλέπει όλα «βουνό» -όπως πάντα επικαλείται ο δήμαρχος- ας δηλώσει ευθαρσώς την αδυναμία της να κυβερνήσει με αυτή τη σύνθεση και ας παραιτηθούν οι ανήμποροι, όπως χαρακτηριστικά είπε στο δήμαρχο ο Δημήτρης Κιούσης, αλλά και ο Βασίλης Οικονόμου
Σε επόμενη ανάρτηση οι τοποθετήσεις των συμβούλων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.