Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΦΙΔΝΑΙΣ: Με θέματα σχολικών μονάδων το τοπικό συμβούλιο

Μια τοποθέτηση (βλέπε video) του προέδρου του τοπικού συμβουλίου χθες στις Αφίδναις και γενικά το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση, έδειξε πως στην εκεί δημοτική κοινότητα του δήμου Ωρωπού, πνέει άλλος πολιτικός αέρας, ελπιδοφόρος για κάτι καλό!
Χθες Παρασκευή 15 Απριλίου, το τοπικό συμβούλιο Αφιδνών ήρθε σε συνεδρίαση, με κυρίαρχο θέμα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινότητα με την έλλειψη σχολικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα, με την άμεση ανάγκη για μετεγκατάσταση του υπάρχοντος Νηπιαγωγείου- Δημοτικού. 
Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, ακούστηκαν αρκετές θέσεις, που είτε συμφωνούσαν μεταξύ τους είτε διαφωνούσαν -όχι όμως επί της ουσίας-, από την οποία φάνηκε πως το πρόβλημα και είναι μεγάλο, αλλά και υπάρχει η δυναμική να λυθεί. Το τοπικό συμβούλιο των Αφιδνών, πιστεύει στο διάλογο και τη συνεργασία
Ο πρόεδρός του Κοσμάς Κεπεσίδης, έδειξε έναν άνθρωπο που σέβεται τον συμπολίτη του, τις δημοκρατικές διαδικασίες και έχει την πραγματική διάθεση να προσφέρει στον τόπο του. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, που αξίζει να τα αναφέρουμε: Βαγγέλης Πάντος, Παναγιώτης Μικρώνης, Αναστασία Δέδε και Δημήτρης Ψωμιάδης. 
Συζητήθηκε επί μακρόν το θέμα του υπάρχοντος σχολείου και η αδυναμία του πλέον να εξυπηρετήσει τα παιδιά των Αφιδνών. Κάθε εφικτή σήμερα λύση, με στόχο τον προσεχή Σεμπτέβρη και με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, συμφώνησαν όλοι, ότι πρέπει να είναι εντελώς προσωρινή και οι υπεύθυνοι -από χθες ακόμη- να ξεκινήσουν τις διαδικασίες της εξεύρεσης μόνιμης λύσης.  
Η μόνιμη αυτή λύση είναι η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου, σχολικού συγκροτήματος, σε έναν από  δυο προτεινόμενους χώρους. 
Απόφαση ήταν, οι διερευνητικές ενέργειες στο κατά πόσον οι δυο χώροι αυτοί, διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε, ένας από τους δύο -και όχι μακροχρόνια- να μπει σε διαδικασία για να λύσει το μείζον αυτό πρόβλημα.



Και το αίτημα για ανέγερση Νηπιαγωγείου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, το οποίο εισηγήθηκε ο Δημήτρης Ψωμιάδης, αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα. Ομόφωνα το τοπικό συμβούλιο πέρασε την πρόταση, αφού πρώτα γίνουν οι ενέργειες που αφορούν την μετεγκατάσταση του υπάρχοντος σχολείου με αποδεκτή από όλους λύση, παράλληλα με αυτές της ανέγερσης του σχολικού συγκροτήματος, να συζητηθεί και η ανέγερση του νηπιαγωγείου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Εδώ να σημειώσουμε, πως η ανέγερση αυτή έχει ήδη εγκριθεί από τον ΟΣΚ, σε χώρο που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις.
Άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η προμήθεια 4 δεξαμενών νερού για την πυρασφάλεια και πέρασε και αυτό ομόφωνα.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο αντι-δήμαρχος Βαγγέλης Ηλιάσκος, ο οποίος ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητας του, ο π. κοινοτάρχης Μαρκοπούλου και νυν δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού, Γιώργος Αρμυριώτης, που παρενέβη με την εμπειρία του και ο Ανδρέας Μπαλόκας, π. δημοτικός σύμβουλος δήμου Ωρωπίων, με ιδιαίτερη ευαισθησία για την περιοχή.     

3 σχόλια:

  1. Στην Κοινότητα Αφιδνών ήδη λειτουργεί νηπιαγωγείο σε κτίριο 50ετιας τουλάχιστον, το οποίο δεν επαρκεί για τις υπάρχουσες ανάγκες και βέβαια η ίδρυση δευτέρου ή ακόμη και τρίτου αποτελεί άμεση αναγκαιότητα.
    Η εξυπηρέτηση της αναγκαιότητας όμως συμφωνα με την ισχυουσα νομοθεσία θα πρέπει να έχει εγκριθεί από το Κοινοτικό - Δημοτικό Συμβούλιο και η χωροθέτηση του αυτονόητα θα πρέπεινα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων όλης της Κοινότητας κατά τον βέλτιστο τρόπο και όχι να εξυπηρετεί αλλά ιδιωτικά συμφέροντα και προτεραιότητες.
    Διότι το Οικοδομικό Τετράγωνο 319 το οποίο εξετάζεται από το Τοπικό Συμβούλιο Αφιδνών βρίσκεται δίπλα από το Ο.Τ. 318 το οποίο είναι κοινωφελή χώρος (δηλαδή ιδιοκτησιακά ανήκει στον Δήμο Ωρωπού σύμφωνα με την νομοθεσία-νομολογία) και είναι προορισμένο από το σχέδιο πόλης για ανέγερση εμπορικού κέντρου. Για το Ο.Τ. 318 υπάρχει διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του από τον οικοδομικό συνεταιρισμό "ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ".
    Το θέμα της ιδιοκτησίας των κοινωφελών χώρων έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων της περιοχής έχει αναφερθεί κατ΄ επανάληψη σε Δημοτικά συμβούλια από τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Κιούση . Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί η επιμελημένη αδιαφορία της αντιπολίτευσης να ασχοληθει με αυτό το σοβαρό θέμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ αλλά και η υποβάθμιση του από τον κ. Δήμαρχο στο Δ.Σ. την 28-2-2011.
    Στο ΦΕΚ 1376/10-07-2009 (σελ.17203) δημοσιεύεται η κοινή απόφαση των υφυπουργών οικονομικών και παιδείας για την ίδρυση διθέσιου νηπιαγωγείου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
    Όπως προφανώς γνωρίζεται στη Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχει Δήμος ή Κοινότητα με αυτή την ονομασία. Υπάρχει όμως οικοδομικός συνεταιρισμός με την ονομασία «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στη θέση ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ της Κοινότητας Αφιδνών και προφανώς η ίδρυση του νηπιαγωγείου για την περίπτωση αυτή αναφέρεται.
    Αξιομνημόνευτο δε είναι ότι στην ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α.Α.Α. στην οποία ανήκει η περιοχή δεν υπάρχει η πρόβλεψη για την ίδρυση διθέσιου νηπιαγωγείου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία τα έτη 2009-10.
    Η προηγούμενη Κοινοτική αρχή έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της κοινής απόφασης των υφυπουργών οικονομικών και παιδείας για το διθέσιο νηπιαγωγείο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία επειδή δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες για την ίδρυση του.
    Εξάλλου οι διαθέσιμοι χώροι για σχολεία στην περιοχή Αφιδνών είναι οι παρακάτω :
    ο κοινόχρηστος χώρος που η χρήση του πρόσφατα εκχωρήθηκε σε επιχειρηματία από τον Δήμο για χώρος στάθμευσης οχημάτων παρακείμενης επιχείρησης
    (http://maximipoli.blogspot.com/2011/04/blog-post_7511.html) και
    τα Ο.Τ. 129Α, 156, 218 της Ιπποκρατείου Πολιτείας συγκριτικά με καλλίτερα χαρακτηριστικά από το Ο.Τ.319 .
    Αφού λοιπόν δεν έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία για την ίδρυση νηπιαγωγείου σύμφωνα με την άποψη της προηγούμενης Κοινοτικής αρχής αλλά και τα υπάρχοντα στοιχεία (έλλειψη σχετικής απόφασης της Νομαρχιακής επιτροπής) πως και από ποιον καθορίστηκε ότι το διθέσιο νηπιαγωγείο θα ανεγερθεί στο Ο.Τ.319 ; Τι πιθανόν κρύβεται πίσω από την εξυπηρέτηση της άμεσης ανάγκης για νέα σχολεία στην περιοχή σε σχέση με την Δημόσια Περιουσία; Τέλος η δημοσιογραφική ομάδα της «ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ» θα ενημερώσει τεκμηριωμένα το ευρύ κοινό για το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις φαινομενικά «καλές προθέσεις» ορισμένων αιρετών για την ίδρυση – ανέγερση νηπιαγωγείου αποκλειστικά και μόνο στο Ο.Τ.319 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθαρές τετράγωνες κουβέντες, από τον υποστράτηγο ε.α. κ. Τάσο Δέδε και επιτυχημένο χειριστή ελικοπτέρων, για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Κοινότητας Αφιδνών και ειδικότερα για το σχολείο της περιοχής, μακριά και πέρα από ιδιοτέλειες και ιδιωτικά συμφέροντα.

    ΜΠΡΑΒΟ !!! Τάσο συνέχισε με αυτόν το μεθοδικό τρόπο και σε λίγο θα είναι  δίπλα σου όλοι οι σκεπτόμενοι ενεργοί δημότες των Αφιδνών.

    Παναγιώτης Α. Πάντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΤΕ ΣΧΕΔΙΟ ΟΥΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
    ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ!!!
    ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ.
    ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ Ο Κ. ΨΩΜΙΑΔΗΣ "ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.