Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μερικές αλήθειες από μια συνέντευξη...

Κάθε σκεπτόμενος πολίτης-δημοτης του Ωρωπού, διαβάζοντας μια «αποκλειστική» συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος σε τοπική εφημερίδα, ασφαλώς πρέπει να αναρωτήθηκε, τί το καινούργιο έμαθε, από τις απαντήσεις που έδωσε, στις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Απ’ αυτά δηλαδή που ακούει και βλέπει τέσσερις μήνες τώρα. Και όταν διαπίστωσε το «τίποτα», πρέπει φυσικά να προβληματίστηκε, για το... σε ποιούς ακριβώς απευθυνόταν ο δήμαρχος. Σε πολίτες-δημότες ή σε... οπαδούς του; 

Την απάντηση ας τη δώσει βέβαια ο καθένας για τον εαυτό του, αλλά, θα έπρεπε φυσικά να απευθυνόταν σε πολίτες-δημότες του Ωρωπού!
Εγώ, έχω να τονίσω τη φράση του, «αυτός ο γοητευτικός τόπος μας δίνει δύναμη για να προσφέρουμε σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, οικονομία, ανάπτυξη, παιδεία, πολιτισμός» και να ευχηθούμε όλοι, όσοι αγαπάμε αυτόν τον τόπο, να δούμε αυτή την προσφορά και να παραβλέψουμε, πως τη δύναμή του την αντλεί από την «γοητεία του τόπου» και όχι από το προβληματικό σήμερα των ανθρώπων του τόπου, που ζητά άμεσες λύσεις και ελπιδοφόρα μηνύματα.
Οι άμεσες λύσεις όμως και τα ελπιδοφόρα μηνύματα, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μοιάζουν με αυτές και αυτά που μας θυμίζουν «μνημόνια» και τον «Γολγοθά» που ανεβαίνουμε σήμερα σαν λαός. Το να λέμε δηλαδή «πως δείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά», επειδή αντιμετωπίσαμε μια αστεία, για το σύνολο του δήμου, χιονόπτωση, να μη μας θυμίζει το... «λεφτά έχουμε», ούτε από εκεί να καταλαβαίνουμε πως ο Ωρωπός έχει δήμαρχο! Το θέμα είναι, τί δήμαρχο;
Το «να βαδίσουμε αργά και σταθερά» ή «ένα βήμα κάθε φορά» και σύμφωνα με τον κύκλο των «υποχρεωτικών ενεργειών» του «Καλλικράτη», όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς κύριε δήμαρχε, δεν είναι το ζητούμενο του τόπου. Είναι η υποχρέωσή σας για να μην παραβείτε το καθήκον σας και επωμιστείτε τις ευθύνες σας, όταν θέσατε τον εαυτό σας υποψήφιο πρώτο πολίτη του συνενωμένου Ωρωπού. Ούτε ασφαλώς είναι έργο, το «ξεπούλημα» των αγώνων σε διόδια και αγωγό φυσικού αερίου και δεν είναι λίγοι οι δημότες σας που το βλέπουν έτσι. Κάτι ανάλογο δηλαδή με τις «εφαρμογές» του «μνημονίου», που ξεπούλησαν μακρόχρονους αγώνες και κατακτήσεις του Ελληνικού λαού. 
Ένας αγώνας για να μην ειπωθεί πως ξεπουλήθηκε, κύριε δήμαρχε, οφείλει να παραμείνει μέχρι τέλους στο στόχο του. Κανένας δημότης του Καλάμου ή και του υπόλοιπου Ωρωπού που συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις, δεν κατάλαβε ποτέ, πως ο στόχος ήταν το μέγεθος των «δώρων» της κάθε εταιρείας, που θησαυρίζει στα όρια του δήμου μας! 
Αν φυσικά μεταφράζαμε σωστά τη νωχέλεια που δείξατε σαν δημοτική αρχή, σε όλη τη διάρκεια των αγώνων των συνδημοτών σας, θα είχαμε καταλάβει τη διαφοροποίηση στους στόχους σας! Αυτό είναι ευδιάκριτο σήμερα, ακόμη και από όσα λέτε πως πετύχατε. Ούτε φυσικά τις αναμονές για φυσικό αέριο, ούτε μεταβολές στις διαδρομές του αγωγού, που ήδη ήταν τελειωμένη υπόθεση, ούτε ασφαλώς αυτό το ακαταλαβίστικο «την μη ένσταση της τιμής»!
Αν τώρα σαν δήμαρχος, θεωρείτε τα «δωράκια», κορυφαία επιτυχία, είναι σαν να δέχεστε, είτε σαν γιατρός είτε σαν ασθενής, το «φακελάκι» για να γίνει κάποιος καλά! Το αναφαίρετο δικαίωμά του δηλαδή για να ζήσει! Με «φακελάκια» δεν ευλογείται το ιατρικό λειτούργημα, παρά γίνεται στυγνό επάγγελμα και με «φακελάκια» δεν γίνονται έργα και μάλιστα κορυφαία! Αν γίνουν, υπάρχει βέβαια ένα έργο όπως υπάρχει, αλλά υπάρχει όμως και η... κατακριτέα συνδιαλλαγή! Αυτή που έχει φέρει σήμερα σε απόγνωση εκατομμύρια πολίτες, ενώ κάποιοι επιτήδειοι, γελούν πίσω από τις πλάτες τους.
Τελειώνοντας το σημείωμά μου αυτό κύριε δήμαρχε, θα ήθελα να σας διορθώσω λέγοντάς σας, πως δεν δικαιωθήκατε από τη δικαιοσύνη στο θέμα του εκλογικού σας λάθους, όπως θέλετε να λέτε! Απλά υπήρξε η «αδυναμία» να διεκδικήσουν το δίκιο τους αυτοί που είχαν τις ενστάσεις τους, για τη δική σας νίκη στις εκλογές.
ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.