Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Επίσκεψη στους Ορθοδόξους της Γεωργίας

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΗΣ ΦΥΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Πριν από λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε μια εβδομαδιαία επίσκεψη Ελλήνων προσκυνητών στους Ορθοδόξους Αδελφούς της Γεωργίας στον Καύκασο.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Κυπριανός, Αναπληρωτής του ασθενούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού, με μικρή ομάδα Μοναχών και λαϊκών, μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Τιφλίδα και επικοινώνησε εκκλησιαστικά με τους πιστούς της Ορθόδοξης Επαρχίας Γκλντάνι, οι οποίοι ανήκουν πνευματικά στην Ιερά Σύνοδο των Ενισταμένων του Πατρίου Ημερολογίου Ελλάδος, που εδρεύει στην Μονή του Αγίου Κυπριανού Φυλής.
Ο Επίσκοπος κ. Κυπριανός ιερούργησε με τους δύο τοπικούς Ιερείς π. Βασίλειο Μκαλαβισβίλι και π. Βαχτάγκι Μαργκιάνι και ευλόγησε χιλιάδες ευλαβών Γεωργιανών πιστών, οι οποίοι κατέκλυζαν τον μεγάλο Ναό της Παναγίας Πορταϊτισσας σε προάστιο της γεωργιανής πρωτεύουσας. Εκτός από την εόρτια Θεία Λειτουργία της Κυριακής, τελέσθηκαν από κοινού Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, Ευχέλαιο, Παράκληση, Χαιρετισμοί, Συνάξεις, καθώς και επισκέψεις Ναών και Μονών με σεβάσματα και λείψανα Αγίων που αφθονούν στην Γεωργία.
Η έκδηλη ευλάβεια και η βαθειά πίστη των Γεωργιανών εντυπωσίασαν και παραδειγμάτισαν τους ΄Ελληνες προσκυνητές.
Η επικοινωνία αυτή αγάπης στην κοινή Πίστη και Παράδοση Ελλήνων και Γεωργιανών ωφέλησε αμφοτέρους ποικιλότροπα και ενίσχυσε τους δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης των δύο μαρτυρικών Ορθοδόξων λαών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.