Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στο «πορτοκαλί» ο δήμος, στο «κόκκινο» οι ελπίδες..!

Στην προηγούμενη ανάρτησή μας για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, γράψαμε πως ο δήμος χρειάζεται -και άμεσα μάλιστα- «γιατρό»! Και είναι έτσι, όταν μετά από τα «συμπτώματα» «ασθένειας» που είχαμε σημειώσει και αναφέραμε, παραθέτουμε άλλο ένα, ίσως το σοβαρότερο.


Σε ερώτηση του Γιώργου Γιασημάκη για θέματα της Μαρμαρά και αν το καλοκαίρι θα πάει έτσι με τα προβλήματα που υπάρχουν, ο αντι-δήμαρχος Βαγγέλης Ηλιάσκος απάντησε: «Όχι δεν θα πάει έτσι και μάλιστα θα στο πω και προσωπικά, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα με τους εργολάβους... θα στο πω κάποια στιγμή»!Η απάντηση αυτή δόθηκε μέσα στη συνεδρίαση, με ανοιχτά μικρόφωνα και με την παρουσία των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων, χωρίς ΚΑΝΕΙΣ τη στιγμή εκείνη να ρωτήσει, ποιό είναι αυτό το πρόβλημα και γιατί θα πρέπει να ειπωθεί... προσωπικά; Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει κάτι επιλήψιμο, είναι η πολιτική λογική που ακολουθείται και που φρενάρει τις ελπίδες των δημοτών. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Εικόνα μοναδικής αξίας, του προς τιμήν αναφερομένου Αγίου, στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Νεομάρτυρα εξ Ιωαννίνων, που είναι δωρεά (αφιέρωση) και διεκδικείται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία δήμου Αχαρνών, ήρθε σαν έκτακτο θέμα από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αυλώνα κ. Πάντο και ζητήθηκε ψήφισμα με το οποίο να δηλώνεται ομόφωνα η κυριότητα και η παραμονή της εικόνας, στη δημοτική κοινότητα Αυλώνα. Διαβάστηκε μάλιστα και το συγκεκριμένο αίτημα, με επιστολή των συλλόγων «Σαρακατσαναίων Αυλώνα» και «Αυλωνιτών το Σάλεσι». Το εκκλησάκι αυτό πάνω στην Πάρνηθα, ήταν χτισμένο από Αυλωνίτες, οι οποίοι και το λειτουργούσαν και από τότε μέχρι σήμερα το διατηρούν. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση.

Το πρώτο θέμα στις ανακοινώσεις του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ήταν, το “πορτοκαλί” χρώμα του Ωρωπού, στους δήμους που ανακοινώθηκαν προς επιτήρηση και που ήταν μια μη αναμενόμενη απόφαση του υπουργείου. Η προσθαφαίρεση όμως των στοιχείων που είχε δώσει η δημοτική αρχή, με την πολιτική γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση, συνηγορούν απολύτως.
Πρώτος τοποθετήθηκε ο Κώστας Λίτσας, ο οποίος επιφυλάχθηκε για την απογραφή που έγινε, ενώ εξέφρασε τους φόβους του, για πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα στην πορεία του δήμου. Ανεξήγητη όμως η θέση του για τις ντουζιέρες που ξηλώθηκαν από την παραλία του Φάρου, η οποία ήταν, πως θα πρέπει να είναι θέμα... αλλαγής!!! 
Αλλαγή όμως ο ίδιος ζήτησε και στην πρόταση του δημάρχου, που τον υπέδειξε ως μάρτυρα υπέρ του δήμου, σε δικαστική διένεξη επαγγελματία με τον π. δήμο Καλάμου και πολύ σωστά ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, του είπε, πως ο ίδιος σε προγενέστερο δημοτικό συμβούλιο το ανέφερε, αφήνοντας μάλιστα την εντύπωση, πως γνωρίζει κάτι παραπάνω που θα βοηθούσε τα συμφέροντα του δήμου.

Στην οικονομική κατάσταση αναφέρθηκε και ο Γιώργος Γιασημάκης και αναρωτήθηκε γιατί η εικόνα που παρουσίασε η δημοτική αρχή με την απογραφή, δεν ταυτίζεται με την απόφαση του υπουργείου για επιτήρηση. Για άλλη μια φορά ζήτησε όλα γενικά τα στοιχεία της παραλαβής των συνενωμένων ΟΤΑ. Αναφέρθηκε επίσης στις φήμες για ερωτηματικά που αφορούν τις προεκλογικές μεταδημοτεύσεις, όπως και επίσης ζήτησε, να «ακούσει» η δημοτική αρχή τα προβλήματα των επαγγελματιών της Μαρμαρά, όπως και τα έργα στη Γεννηματά να ξεκινήσουν -αν είναι δυνατόν-  από Σεπτέμβριο.
Ο Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε και άλλα δυο θέματα, που παρά την... «ελαφρότητά» τους μπροστά σε τόσα άλλα, είναι αρκούντως σοβαρά. Το ένα είναι η πληροφορία, πως ζητήθηκε από τους υπαλλήλους καθαριότητας του Καλάμου, να εργάζονται περισσότερες ώρες απ’ αυτές που προβλέπει ο νόμος (6,5 ώρες λόγω του είδους της εργασίας) και το άλλο, πως το νέο νομικό πρόσωπο του δήμου, ζήτησε να κάνει έλεγχο στα βιβλία των πολιτιστικών συλλόγων! Ο αντιδήμαρχος Καλάμου Βασίλης Βλάχος, απάντησε πως ό,τι έγινε με τους υπαλλήλους καθαριότητας, ήταν με δική τους απόφαση.
Στο «χρωματισμό» του δήμου αναφέρθηκε και η Ιωάννα Στεργίου, όπως και στα διόδια. Κανείς όμως δεν έκανε λόγο, πως οι εξαγγελίες των υπουργών για μείωση της τιμής των διοδίων κατά το Πάσχα και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Απριλίου, μέχρι σήμερα αποδεικνύονται Πασχαλιάτικες υποσχέσεις... Η κα Στεργίου πάντως ζήτησε να αναρτηθούν πανό με το πρόβλημα των διοδίων, σε όλες τις κοινότητες του δήμου. 
Άλλο θέμα που έθιξε ήταν η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Δαβάκη και ζήτησε να μονοδρομηθεί η οδός Σμύρνης στα Νέα Παλάτια. Το πρόβλημα με τα φέρι-μποτ που ανέφερε και τις μηνύσεις (μεταχρονολογημένα) που ζήτησε, για την καταστροφή της προβλήτας, είναι μια καλή ευκαιρία, να δει ο δήμος γενικά το θέμα της θαλάσσιας γραμμής και τί προσφέρει με τον τρόπο που γίνεται στον Ωρωπό.
Ο Θωμάς Ρούσσης, απέδειξε, πως αν η αντιπολίτευση ήθελε... και η δημοτική αρχή θα υποχρεωνόταν να «διαβάζει» περισσότερο και να είναι πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της! Δεν είναι όλα... «άντε κάντω»!!!
Παρουσίασε απάντηση αρμοδίων, πως είναι άκυρη η απόφαση του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου να αναθέσει το δικαίωμα υπογραφής για ταφές και εκταφές σε δημοτικό του σύμβουλο και όχι στο πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, όπως ρητά αναφέρει ο νόμος! Ήταν ακόμη μια φορά, που φάνηκε πως δεν προστατεύεται ο δήμαρχος από τους γύρω «συμβούλους» του και πέφτει σε λάθη. Είναι αστείο να λέει ως απάντηση, πως ανέθεσε σε σύμβουλο γιατί... «άλλος εκδίδει την άδεια ταφής και άλλος... υπογράφει!!!». Η θέση του Θωμά Ρούσση πάντως είναι, πως ο δήμαρχος τιμώρησε τον κ. Τζεβελέκο -με τον να τον απαξιώσει-, γιατί δεν ακολούθησε στις εκλογές τον συνδυασμό του. Και φυσικά δεν έχει άδικο.
Ο Δημήτρης Βελτανιώτης, απορεί γιατί τα δυο λεωφορεία που αγοράστηκαν από το δήμο για δημοτική συγκοινωνία, τα χρησιμοποιεί το ΚΤΕΛ! Ο Κώστας Δέδες αναφέρθηκε -πολύ σωστά- στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι παραλίες εν όψη θερινής περιόδου! Μια κατάσταση που έχει αντίκτυπο στους επαγγελματίες, αφού η δημοτική αρχή δεν φαίνεται να παίρνει κανένα μέτρο, όπως και στο θέμα της πυροπροστασίας.
Ο Δημήτρης Κιούσης, έκανε μια αναφορά σε δημοσίευμα που έχει σχέση με τη συνάντηση του δημάρχου με αντιπροσωπεία δημοτών από την Ιπποκράτειο Πολιτεία και υπενθύμισε στο δήμαρχο, τις δικές του προτάσεις να εξεταστούν τα θέματα του οικισμού. Για τις προτάσεις τις νεολαίας της ΔΗΣΩ και για τον καθαρισμό που έχει προαναγγείλει ο συνδυασμός του, μίλησε ο κ. Σιδέρης.
Ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, προσπάθησε να απαντήσει σε όλα και σε όλους, αλλά, μάλλον δεν τα είπε καλά! Δεν μπορεί να ρωτάει δηλαδή... το «πορτοκαλί» στο δήμο αν σημαίνει κάτι! Δεν μπορεί να λέει, έτσι απλά... δεν δέχεται την επιτήρηση του δήμου, αν δεν έχει στοιχεία να δείξει. «Θα διεκδικήσουμε να φύγουμε απ’ αυτή την ιστορία» τόνισε και μακάρι να μπορέσει να το κάνει. Θα μπορέσει όμως; Και τι θα πεί αν δεν μπορέσει; Δεν δέχεται την επιτήρηση;
Το δημοτικό συμβούλιο τελείωσε μετά από 6,5 ώρες και όπως γίνεται αντιληπτό, τείνει να γίνει ένα συμβούλιο για τους... ξενύχτες! Και τα... καμώματα τις νύχτας, τα βλέπει η μέρα και γελάει... λέει ο σοφός λαός.
Για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, θα μπορούσαν να αναφερθούν και πολλά άλλα που ζητούν άμεση «θεραπεία»... Για όποιους το παρακολούθησαν, κατάλαβαν και φυσικά... οι απογοητευμένοι πληθαίνουν. Πόσο άραγε σημασία έχει, που όλα τα θέματα που έφερε η δημοτική αρχή είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία πέρασαν, όταν δεν υπάρχει όραμα, αλλά μόνο ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τις επόμενες εκλογές;

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΕ ΗΛΙΑΣΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.