Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πρόθεση για προσφορά έργου από το τοπικό συμβούλιο Σκάλας-Χαλκουτσίου

Χθες 1 Ιουνίου συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο Σκάλας-Χαλκουτσίου Ωρωπού και συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς του. Εκτός ημερησίας, ο Γιώργος Ζαχαράτος έφερε το θέμα των νερών που τρέχουν στους δρόμους, ένα φαινόμενο είναι χρόνιο και οφείλεται προφανώς σε οικιακά απόβλητα και το δεύτερο ήταν το θέμα της λαϊκής αγοράς κάθε Σάββατο και το παρεμπόριο που ζει και βασιλεύει γύρω της.


Και τα δυο θέματα συζητήθηκαν και φάνηκε πως το τοπικό συμβούλιο και ο πρόεδρός του Μελέτης Βρούβας, έχουν πρόθεση να τα προωθήσουν για λύσεις. Ιδιαίτερα το μείζον πρόβλημα που έχουμε και εμείς αναφέρει πολλές φορές και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, που είναι στο Χαλκούτσι δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο με την κατάληξη βοθρολυμάτων που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα όλη την περιοχή.
Μέχρι σήμερα, κανείς από τους κυβερνώντες δεν ασχολήθηκε για να πάρει η «βρόμικη» αυτή ιστορία ένα τέλος! Ας ελπίσουμε πως άρχισε να διαφαίνεται μια ελπίδα.

Συζήτηση έγινε και για τα νερά(;) που τρέχουν καθημερινά, μπροστά από επιχείρηση εστίασης στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου και εκεί ο πρόεδρος υποσχέθηκε άμεση λύση.
Αναφορά έγινε και με το πρόβλημα χώρου που αντιμετωπίζει το νεκροταφείο Χαλκουτσίου και φαίνεται ξεκάθαρα η ανάγκη Κανονισμού που να διευθετεί ορισμένα σοβαρά θέματα, όπως και η ανάγκη επέκτασής του.
Σωστές και οι αποφάσεις στις αιτούμενες αδειοδοτήσεις, χωρίς όμως να αποφύγουν μια αδειοδότηση με... αίρεση. Αυτό δεν το αναφέρει πουθενά ο νόμος και στην προκειμένη περίπτωση, έδειξαν... μεροληψία.


Σοβαρό θέμα έβαλε ο παρευρισκόμενος στη συνεδρίαση Ανδρέας Μπαλόκας, με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρησή του με τις βροχές, όταν από έλλειψη υδραυλικής μελέτης και κακής κατασκευής της λεωφόρου Παρούση Σκάλας-Ωρωπού, που μετά τα τελευταία έργα που έγιναν, πλημμυρίζει όλη η περιοχή στα όρια της Σκάλας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει και το θερμοκήπιο που διαθέτει καταστρέφοντας την παραγωγή του.
Στο χθεσινό συμβούλιο που απουσίαζε δικαιολογημένα η Γεωργία Βάθη, ήταν παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιασημάκης και Γιώργος Αρμυριώτης, οι οποίοι παρενέβησαν αρκετές φορές, ακούγοντας τα προβλήματα που αναφέρθηκαν και ορισμένα προέτρεψαν το συμβούλιο να τα φέρει στο δημοτικό.


Όλη η συνεδρίαση στα βίντεο που επισυνάπτονται.


1 σχόλιο:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΗΣΕ ΝΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ.ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ [ΜΕΛΕΤΗΣ] ΝΑ ΤΑ ΠΗΣΤΕΒΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΩΝ [ΑΦΗΣΟΥΝ] ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΗ.ΕΛΠΗΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΗ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ [ΤΣΑΚΟΜΕΝΟΣ].ΑΝ ΤΟ ΤΕΛΙΟΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΙΡΗΞΟ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ [ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ ]ΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΗΝΑΘΡΟΠΩΝΜΑΣ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΦΤΑΙΩ ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΠΟΚΛΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΓΙΑΤΗ ΕΤΣΗ ΒΟΛΕΒΗ ΙΣΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.