Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μια «επισκευή» που απαιτεί... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Αναφερθήκαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση με την επισκευή γεώτρησης στις Αφίδναις, αλλά μέσα από το Πρόγραμμα «Διαύγεια»(sites.diavgeia.gov.gr/oropos/ada/4Α3ΟΩ0Π-2), στο οποίο έχει ήδη δημοσιευτεί η απευθείας ανάθεση, γεννώνται οι παρακάτω ερωτήσεις, τις οποίες και τις θέτουμε στο σύνολο των μελών της αντιπολίτευσης, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις του... ελέγχου τους, στους δημότες του Ωρωπού.
Γράφει λοιπόν η απόφαση δημάρχου:
«...Για άμεση και επιτακτική ανάγκη του δήμου Ωρωπού για την άμεση επισκευή και θέση σε λειτουργία του αντλιοστασίου της δημοτικής κοινότητας Αφιδνών, καθώς λόγω συσσώρευσης άμμου στον πυθμένα διεκόπη η άντληση νερού και υπάρχει ο άμεσος προφανής και απρόβλεπτος κίνδυνος να διακοπεί η υδροδότηση των κατοίκων»!
Ο αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου και υπεύθυνος ύδρευσης του δήμου, Δημήτρης Λάμπρου, είπε στην οικονομική επιτροπή: «Αρχές του χρόνου...» διαπίστωσαν το πρόβλημα στη συγκεκριμένη γεώτρηση. Για ποια λοιπόν «άμεση και επιτακτική ανάγκη» μιλάει η δημοτική αρχή, ώστε... να περάσει την απευθείας ανάθεση;
Ο αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου και υπεύθυνος ύδρευσης του δήμου, Δημήτρης Λάμπρου, είπε επίσης στην οικονομική επιτροπή: «... βρήκαμε μια γεώτρηση που είναι μέσα στο χώρο του ιδιώτη...»! Και αυτό άλλωστε αναδείχθηκε από όλη τη συζήτηση που έγινε. Για ποιό λοιπόν «αντλιοστάσιο της δημοτικής κοινότητας Αφιδνών» μιλάνε;

Έτσι όμως, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, αποφάσισε:
α) Την έγκριση της από 27/05/2011 μελέτης της τεχνικής υπηρεσίας για την «Επισκευή αντλητικών συγκροτημάτων από έκτακτες βλάβες».
(Ερώτηση: Η τεχνική υπηρεσία του δήμου, για αντλητικό συγκρότημα ιδιώτη έκανε τη μελέτη; Νομιμοποιείται;)
β) Την απευθείας ανάθεση του καθαρισμού του πυθμένα της γεώτρησης, της βιντεοσκόπησης και οπτικού ελέγχου των εσωτερικών τοιχωμάτων και τη δοκιμαστική άντληση πριν από την τοποθέτηση της υποβρύχιας αντλίας για το ποσό των 4.000 πλέον ΦΠΑ (δηλαδή συνολική δαπάνη 4.920 ευρώ).
(Ερώτηση: Τα 4.000 χιλιάρικα, χρήματα των δημοτών, είναι δυνατόν να πηγαίνουν σε επισκευή ιδιωτικού αντλιοστασίου;)
γ) Τη  διάθεσης της πίστωσης συνολικού ποσού 4.920 ευρώ στον κωδικό 25.7336.0010 «Επισκευή αντλητικών συγκροτημάτων και γεωτρήσεων από έκτακτες βλάβες του προϋπολογισμού του Ωρωπού έτους 2011 και την έγκριση της υπ. αριθ. 234/27.05.2011 Έκθεση Ανάληψης Υποχρέωσης ποσού 5.000 ευρώ.
(Συνέχεια ερώτησης: ...Και μάλιστα από κωδικό του προϋπολογισμού του Ωρωπού έτους 2011;)
Σίγουρα αυτό που είπε ο Δημήτρης Κιούσης, πως... «τα αντλητικά συγκροτήματα θα γράψουν ιστορία», έχει μεγάλη βάση!

2 σχόλια:

  1. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ?? ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΤΥΟΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΣΙΩΠΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΘΥΕΛΑ ΜΕΓΑΛΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μήπως αυτός ο ιδιώτης έχει παραχωρήσει την γεώτρηση για να έχει νερό στις αφίδνες ; έλεος κύριοι . Πόσα χρόνια η πρώην κοινότητα αφιδνών παίρνει νερό από αυτή την γεώτρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.