Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ο μύθος που λέγεται «ξένοι»

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΑΘΗ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΚΑΛΑΣ-ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ

Ο τόπος μας είναι όμορφος. Λίγες περιοχές στην Αττική, συνδυάζουν τόσο πολλά πλεονεκτήματα (φύση, φιλόξενοι άνθρωποι, εύκολη πρόσβαση κ.ά.), που έκαναν τον Ωρωπό τόσο ελκυστικό, ώστε πολλοί συμπατριώτες μας να τον αγαπήσουν και να δημιουργήσουν εδώ μια βάση, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό και συνήθειες και τρόπο ζωής τους.
Αυτή η αγάπη τους για τον Ωρωπό, έφερε σιγά-σιγά στη ζωή μας καινούργια ενδιαφέροντα και μας άνοιξε διάπλατα τις ευκαιρίες, επαγγελματικές και κοινωνικές, με παράλληλο πάντα στόχο την ανάπτυξη της περιοχής μας και κανείς αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει. Οι συμπατριώτες μας αυτοί, έχουν παίξει και παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο.
Τώρα ας αναρωτηθούμε, πόσο “ξένοι” για μας, μπορεί να είναι οι άνθρωποι που αγάπησαν τον Ωρωπό και τους ανθρώπους του και ήρθαν εδώ να δημιουργήσουν την υπόλοιπη ζωή τους; Πόσο αλήθεια κρύβει το “ξένοι” και πόσο είναι πρόσχημα για να καλύψουμε δικές μας αδυναμίες ή “εργαλείο” για να καρπωθούν κάποιοι το δικό τους έργο στον τόπο αυτό; 

Ούτε φυσικά αλήθεια υπάρχει, όταν οι άνθρωποι αυτοί γίνονται κοινωνοί και συμπάσχοντες στην αγωνία για την λύση των προβλημάτων του Ωρωπού και “Δόξα τω Θεώ” δεν έχουμε ξεμείνει από επιτήδειους που προσπαθούν να εκμεταλλεύονται τα πάντα για το προσωπικό τους συμφέρον. Και αν αυτό τους εξυπηρετεί να μιλούν για “ξένους”, αυτό κάνουν.
Αυτοί όμως είναι οι λίγοι, οι ελάχιστοι στον Ωρωπό, αλλά το δυστύχημα είναι, πως μέσα σ' αυτούς, υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να ασχολούνται με τα κοινά, ανεξάρτητα από τα προσόντα που απαιτεί ο τόπος για να το κάνουν, μόνο και μόνο επειδή έμαθαν να χρησιμοποιούν τις ανάγκες των λεγόμενων “ξένων”, για να κερδίζουν ψήφους.
Δεν υπάρχουν “ξένοι” λοιπόν στον τόπο μας. Υπάρχουμε όλοι εμείς που θέλουμε να δούμε τον Ωρωπό να προοδεύει και να αναπτύσσεται και που πάσχουμε για την καθημερινότητά του που είναι κοινή για όλους μας.

3 σχόλια:

  1. ευτηχως μετα απο 20 χρονια που προσπαθω να δωσο να καταλαβουν μερηκη οτι αγαπω αυτων των τοπο.ηρθε η ωρα να υπαρξη εστω και ενας που το καταλαβε οτι δεν ειμαι ξενως ΕΥΧΑΡΗΣΤΟ θα το θημαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΙΑ ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙ 'ΑΛΛΑ
    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ...
    ΚΡΙΜΑ Ο ΩΡΩΠΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ μαζί σου.

    Όμως όταν γίνεται κάτι καλό όλοι μας λέμε ότι
    και εμείς συμμετείχαμε, ενώ όταν γίνεται κάτι
    κακό λέμε ότι φταίει μόνο αυτός που το χειρί-
    στηκε.
    Μήπως πρέπει να πάμε μαζί όλοι χέρι-χέρι στα
    καλά και τα κακά;
    Μήπως τώρα που το κράτος δεν μπορεί, όλοι εμείς
    να το βοηθήσουμε με την εθελοντική προσφορά μας
    στα κοινά;
    Μήπως τώρα ήρθε η ώρα να τιμωρήσουμε τους επιτή-δειους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.