Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο Βιολογικός Καθαρισμός για τον Ωρωπό, βρίσκεται πάλι στο σημείο «μηδέν»! (Δ.Σ. 2ο μέρος)

Ο Βιολογικός Καθαρισμός για τον Ωρωπό, βρίσκεται πάλι στο σημείο «μηδέν»! Και πως να μην είναι, όταν, από τις 9 Απριλίου που πήρε το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνη απόφαση για την  επιτροπή των «7» αρχηγών -που τελικά δεν ήταν οι «7» που σχεδίαζαν την πορεία του μεγάλου θέματος...- φτάσαμε στις 8 Ιουνίου, δηλαδή δυο (2) μήνες μετά και με νέα απόφαση, δίνουν απευθείας αναθέσεις σε μελετητές, για ΝΕΕΣ προτάσεις
Στην εισήγησή του μάλιστα ο αντι-δήμαρχος Βαγγέλης Ηλιάσκος, «έκρυψε»... την εισήγησή της! Την είπε ΜΙΣΗ! Το γιατί έγινε αυτό, είναι απάντηση που ΔΕΝ έδωσε η δημοτική αρχή και αν ευσταθούσαν όσα είπε για δικαιολογία ο κ. Ηλιάσκος, τότε ΓΙΑΤΙ έδωσε το 2ο σκέλος της εισήγησης προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο; Ήταν λάθος; Μα πολλά «λάθη» δεν κάνει μέσα σε πέντε μήνες αυτή η δημοτική αρχή;
Να θυμίσουμε μερικά από αυτά που γράφαμε στις 9 Απριλίου:
«Και ενώ γίνονταν τοποθετήσεις και έντονοι διάλογοι, ο δήμαρχος Ωρωπού κάποια στιγμή «έσπασε» την πολύωρη σιωπή του και τους άφησε όλους άφωνους! Κανείς δεν κατάλαβε, γιατί ο Γιάννης Οικονομάκος, ενώ πήρε μια απόφαση ουσίας -που σημειωτέον τώρα δεν μπορεί να την πάρει πίσω, γιατί λογίζεται σαν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου- την έμπλεξε με την πολιτική και τις σχέσεις που αυτή προκαλεί. «Άδειασε» ουσιαστικά τους συνεργάτες του και ειδικά τον υπεύθυνο αντι-δήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Ηλιάσκο, λέγοντας: «Μου αρέσει να ακούω και να αλλάζω γνώμη. Αυτός ο τόπος δεν θέλει πορεία από έναν. Το δημοτικό συμβούλιο σήμερα με έχει ανεβάσει στα ουράνια! Σήμερα αισθάνθηκα ότι ωρίμασε η κοινωνία, το δημοτικό συμβούλιο... Ο Κώστας Λίτσας σήμερα με κάλυψε πλήρως. Σήμερα κατάλαβα ότι δικαιολογημένα ήρθε δεύτερος! (Όταν του ζητήσαμε να το διευκρινίσει, όπως μας είπε, εννοούσε γιατί πέρασε τους υπόλοιπους συνδυασμούς). Αν συνεχίσει έτσι... Χρειάζεται μεγάλη συναίνεση για να γίνει το έργο. Αυτό το σημερινό κλίμα να συνεχίσει, για να κάνουμε το έργο. Θεωρώ τιμή μου τις προτάσεις που μου κάνατε! Προτείνω να κάνουμε μια επιτροπή, που θα αναλάβει το έργο, όλοι μαζί συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Ζητάμε εμείς η δημοτική αρχή, να αποδείξουμε ότι αλλάζουμε το μέλλον μας...». Τελείωσε όμως τονίζοντας, πως η πιθανότητα να γίνει βιολογικός, είναι πολύ μικρή!».
Σήμερα θα πούμε... είναι ελάχιστη ή ανύπαρκτη!
Από τα μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα που δημοσιεύουμε σήμερα και τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων και ιδιαίτερα αυτών της ομάδας των «7», φαίνεται  πως κάπου... σκαλώνει η... «αλλαγή του μέλλοντος», καθ' ότι είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, το τι πρόκειται να ακολουθήσει και ποια θα είναι η κατάληξη.
Απορίας άξιο είναι βέβαια, που ενώ υποτίθεται πως -σε επίπεδο αρχηγών- θα έπρεπε να προεδρεύει ο δήμαρχος και αυτός να κάνει την όποια εισήγηση, βρέθηκε άτυπα (και τυπικά μάλλον) στη θέση του προέδρου, ο κ. Ηλιάσκος. Το θέμα είναι, πως όσοι δημότες παρακολουθούσαν το θέμα, έφυγαν, χωρίς ουσιαστικά να έχουν καμιά ενημέρωση! ΜΗΔΕΝ! Το θέμα... ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ!

Για το Κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου που πέρασε και αυτός κατά πλειοψηφία, τα είπε όλα η Ιωάννα Στεργίου! Η δημοτική αρχή αντέγραψε και ψήφισε το σχέδιο του υπουργείου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.