Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Παραδόθηκε ένα μεγάλο έργο

Ένα μεγάλο έργο πνοής για τον Ωρωπό, για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας μεταξύ Ωρωπού και Ερέτριας, τελείωσε και παραδόθηκε προς χρήση.
Είναι η ανακατασκευασμένη προβλήτα στη Σκάλα, που θα συμβάλει και στην οδική αποσυμφόρηση και στην γρήγορη αποβίβαση-επιβίβαση διερχομένων, επισκεπτών και μονίμων κατοίκων.
Η νέα σύγχρονη προβλήτα της Σκάλας Ωρωπού είναι πλέον πραγματικότητα. Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Γαζβινιάν, ο οποίος «οδήγησε» την απόφαση για το έργο και δούλεψε ακούραστα και με συνέπεια για την ολοκλήρωσή του, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση για ένα έργο που με την βοήθεια της Λιμενικής Επιτροπής, σχεδιάστηκε, αποφασίστηκε και ολοκληρώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».
Να σημειώσουμε πως ταυτόχρονα έγινε και ανακατασκευή του χώρου έκδοσης εισιτηρίων και χώρου αναμονής των πολιτών, ενώ σύντομα θα υπάρχει και αυτόματη μπάρα εισόδου με έλεγχο επιβίβασης.

Ο Ανδρέας Γαζβινιάν

Η αξία ενός ανθρώπου και η προσφορά του στα κοινά αν ασχολείται, σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται αντικείμενο επιθυμίας ενός ή δυο ανθρώπων. Αξιολογείται από το σύνολο της κοινωνίας στην οποία απευθύνεται και αυτή κρίνει το αποτέλεσμα και την πορεία του.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Γαζβινιάν, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, προσφέρει στη θέση που κατέχει, αξιολογήθηκε από τους συμπολίτες του οι οποίοι στις εκλογές που έγιναν στις 7 Νοεμβρίου του έδωσαν την ΠΡΩΤΗ θέση σε σταυρούς προτίμησης στον Δήμο Ωρωπίων και αυτό βέβαια σημαίνει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του έργου του.
Η συνεχώς επαναλαμβανόμενη «έκκληση» λίγων και ίδιων πάντοτε ανθρώπων που ζητούν την παραίτησή του από το Λιμενικό Ταμείο, δεν είναι τίποτε άλλο, από το να καλύψουν την αποτυχία ΕΝΟΣ απ’ αυτούς στις εκλογές με τη θέση του, αφού τα προσόντα του δεν φτάνουν ούτε και για τις κάθε λογής επιτροπές του «Καλλικράτη»!
Δικαίωμα στο «διωγμό» αυτόν έδωσε η ΠΡΩΤΗ ενέργεια του Γιάννη Οικονομάκου που την επόμενη μέρα της «ασθενικής» νίκης του, έτρεξε να ζητήσει από το Λιμενικό Ταμείο όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτό να περιέλθει στο Δήμο! Κάτι που φυσικά ΔΕΝ είναι στις αρμοδιότητας του! Ούτε αυτό δεν έμαθε στα 8 χρόνια που ασχολείται με τα κοινά!
Η θητεία του σημερινού προέδρου, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2011 και είναι στη διάθεση του νέου Περιφερειάρχη να του ζητήσει παραίτηση, αν αυτό τον διευκολύνει στο σχεδιασμό του έργου του. Ειδάλλως δεν υπάρχει κανείς άλλος λόγος. Η πορεία του Ανδρέα Γαζβινιάν στη θέση αυτή κρίνεται παραγωγική για τον Ωρωπό και έχει να παρουσιάσει από τον Απρίλιο του 2009 μέχρι σήμερα, ένα πλούσιο έργο, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:
- Αντικατάσταση όλων των οργάνων της παιδικής χαράς Ν. Παλατίων.
- Τοποθέτηση φωτιστικών μαντεμένιων σωμάτων με διπλό φωτιστικό στην παιδική χαρά Ν. Παλατίων.
- Επαναλειτουργία σιντριβανιού Σκάλας Ωρωπού.
- Τοποθέτηση φωτιστικών μαντεμένιων σωμάτων με μονό φανάρι πυροφάνι στο μόλο της Σκάλας Ωρωπού.
- Τοποθέτηση πόρτας με τηλεχειριστήριο στο αλιευτικό καταφύγιο Ν. Παλατίων.
- Νέα παγκάκια στους μόλους Ν. Παλατίων, Σκάλας και Χαλκουτσίου.
- Τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων σε όλη τη Λιμενική Ζώνη.
- Βελτίωση του χώρου από την προβλήτα μέχρι το μόλο Σκάλας με επίστρωση μπετόν- αρμέ.
- Διαμόρφωση – συντήρηση πρασίνου Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης.
- Τοποθέτηση φωτιστικών στο μόλο Χαλκουτσίου.
- Τοποθέτηση συστήματος ασφαλείας- συναγερμού στο γραφείο του Λιμενικού Ταμείου.
- Τοποθέτηση ειδικού κλειστού κυκλώματος ασφαλείας- συναγερμού στο Λιμεναρχείο.
- Δημιουργία νέας παιδικής χαράς στο Χαλκούτσι με νέα όργανα και μεταφορά των παλαιών σε νέα θέση.
- Επαναλειτουργία έκθεσης βιβλίου υπό την αιγίδα του Λιμενικού Ταμείου.
- Δενδροφύτευση στη Λιμενική Ζώνη Χαλκουτσίου.
- Τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών με τεντόπανο για χρήση ομπρέλας στην παραλία Χαλκουτσίου.
-Τοποθέτηση κάγκελων στην παιδική χαρά Χαλκουτσίου
- Έρευνα για τοποθέτηση ξύλινης πλωτής εξέδρας, στο χώρο μπροστά από το Λιμενικό Ταμείο
- Προμήθεια ψηφιακών ρολογιών για την προβλήτα Σκάλας Ωρωπού
- Προμήθεια ηλεκτρονικής μπάρας για το εκδοτήριο εισιτηρίων των FERRY BOAT
- Τοποθέτηση ειδικής γλύστρας (trailer ramp), για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών της Ιστιοπλοϊκής Ομάδας, του Ναυταθλητικού Ομίλου.

Μέσα από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013, η Λιμενική Επιτροπή επιδιώκει χρηματοδότηση μέσα από την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Μέτρο 3.3, για εκσυγχρονισμό των υφισταμένων υποδομών, όπως π.χ. την καθαίρεση του παλαιού κρηπιδότοιχου και τη δημιουργία νέου. Το έργο αυτό αφορά τοπική επέμβαση σε συγκεκριμένο σημείο της παραλίας Ν. Παλατίων Ωρωπού, όπου υπάρχει διακοπή της αμμουδιάς, καθότι ο παλαιός κρηπιδότοιχος έχει κατασκευαστεί σε επαφή με τη θάλασσα. Προβλέπεται να γίνει καθαίρεση του μπαζωμένου τμήματος της παραλίας μετά του κρηπιδότοιχου και κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου κατά 3,50 μ. εσωτερικά του παλαιού, για την επέκταση της αμμουδιάς, προσφέροντας έτσι, περίπου σαράντα μέτρα επιπλέον προς χρήση των πολιτών. Επίσης, για εγκατάσταση συλλογής και διάθεσης υγρών και στερεών αποβλήτων.
Μεγάλος στόχος της Επιτροπής είναι και το «Στρατηγικό και Επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ωρωπού και Χαλκουτσίου (MASTER PLAN)», το οποίο ήδη συζητείται, έχει δημιουργηθεί φάκελος, για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι και ελπίζω ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βόριας Αττικής να έχει ήδη υποβάλει την παραιτησή του!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.