Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Κάποιες αλήθειες για τα πρόστιμα στη χερσαία λιμενική ζώνη

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει το λιμεναρχείο Χαλκίδας, στα μαγαζιά της χερσαίας λιμενικής ζώνης στον Ωρωπό. Αιτία, οι παράνομες -όπως κατέγραψε το συνεργείο που έστειλαν- κατασκευές.
Το εξώφυλλο της «ΜΑΧΙΜΗΣ» 5/2009
Η «ΜΑΧΙΜΗ ΠΟΛΗ» Τον Μάϊο του 2009 έγραφε:
 «Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν, πως ο Ωρωπός δεν είναι σάκος του μποξ ή αντιψυχονευρωτικό μπαλάκι στο χέρι του καθένα. Ο Ωρωπός απαιτεί σεβασμό απ’ όλους όσους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν και την εικόνα του και την τύχη του. Σ’ αυτήν την εικόνα και την τύχη, παίζονται τα πάντα που αφορούν μια αξιοπρεπή διαβίωση για τους πολίτες του, η οποία διαμορφώνει φυσικά και το μέλλον του.
Δυστυχώς όμως, παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα φαινόμενα που δικαίως προβληματίζουν, όταν έρχονται μάλιστα να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα.....
«ΣΗΜΑ»: «παρακαλούμε όπως διενεργήσετε αυτοψία...».
Όπως νέο φαινόμενο είναι, σε μια ταλαιπωρημένη οικονομία και πόσο δε μάλλον του Ωρωπού, να στέλνονται αιτήματα από το Λιμεναρχείο προς την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για να έλθει σε μέρες που επιζητείται η κάποια ανάκαμψη, να κάνει αυτοψία στις κατασκευές των καταστημάτων της παραλίας και να επιβάλει χοντρά πρόστιμα! (Πού πάνε αυτά;).
Αν βέβαια θρύβουν παρανομιών και δεν συμμορφώνονται προς κάποιο κανονισμό, τότε δίκαιο το αίτημά του. Κανονισμός όμως, όπως μας διαβεβαίωσε το Λιμενικό Ταμείο, δεν υπάρχει! Ο κ. Λιμενάρχης μας είπε πως ενεργεί βάση του νόμου 2971/2001, έτσι αόριστα... 
Ένα ερώτημα όμως που ζητά απάντηση είναι: Πόσο σοβαρή είναι μια Αρχή, όταν δέχεται και πρωτοκολλεί αίτηση επιχείρησης με τοπογραφικό σχέδιο, στο οποίο αναφέρονται και τα είδη των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για μια επισκευή-αναβάθμιση ενός χώρου, της δίνει συγχαρητήρια για οικολογική ευαισθησία και στη συνέχεια τη διώκει; Και τι κάνει η ίδια Αρχή για όλα τα παραπάνω «φαινόμενα» που αναφέραμε, που και αυτά είναι της αρμοδιότητά της;».

Θα μπορούσαν και οι δυο να βοηθήσουν, αν τους το ζητούσαν.






Σήμερα όμως φαίνεται, πως όλα αυτά που είχαμε καταγράψει τότε, δεν ίδρωσαν το αυτί κανενός απ’ αυτούς που, μπερδεύοντας τις αρμοδιότητες, φωνάζουν και καταλογίζουν ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν! Και τότε ο εφησυχασμός τους είχε να κάνει με την πολιτική του τόπου, που κάποιοι για να την «υπηρετήσουν» σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, «κουκουλώνουν» και παραπληροφορούν και τώρα πάλι, δυστυχώς, το ίδιο κάνουν. Και το κακό είναι, που παίρνουν στο λαιμό τους και ανθρώπους επαγγελματίες, που κοιτάζουν μόνο τη δουλειά τους και δεν ασχολούνται με τα διάφορα πολιτικά παιχνίδια.
Το Μάϊο του 2009 λοιπόν ήταν που είχαμε δημοσιεύσει και το «σήμα» που είχε σταλεί προς την Κτηματική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα πλημ/κών Αθηνών και το οποίο υπέγραφε ο τότε διοικητής του λιμενικού σταθμού Ωρωπού κ. Κόνσουλας Σωτήριος και από μέχρι σήμερα, αυτοί που φωνάζουν, δεν έκαναν τίποτα το ουσιαστικό, για να μη βρεθούν οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους στη σημερινή δύσκολη θέση. Και όταν ήρθαν τα πρόστιμα, αντί να ζητήσουν τη συνδρομή του λιμενικού ταμείου που είναι αναρμόδιο μεν γι’ αυτά, αλλά θα μπορούσε να γίνει ένας καλός «σύμμαχος» στο δίκαιο αίτημά τους, προτίμησαν να πάνε στο γραφείο του, για να... δείρουν την υπάλληλο!!! Από τότε δε που εκλέχθηκε ο νέος δήμαρχος, ασχολούνται ακατάπαυστα με το αν έχει παραιτηθεί ο πρόεδρός του και καθόλου με το πρόβλημα. Και αν ασχολήθηκαν μ’ αυτό, ήταν για να παραπληροφορήσουν και να περάσουν τη γραμμή που επιδιώκουν. Υπάρχουν όμως τα στοιχεία, που αποδεικνύουν ποιος έχει το δίκιο, ποιος άδικο, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και ποια είναι όλη η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.