Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

«Συμπαραστάτης του δημότη» συνέχεια...

Στο ΦΕΚ του «Καλλικράτη» αναφέρονται δυο προσπάθειες για την εκλογή του «Συμπαραστάτη του δημότη» -η δεύτερη σε περίπτωση που δεν επιλεγεί από τα 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου κανείς από όσους την ημέρα εκείνη καταθέσουν υποψηφιότητα. Και αν και τη δεύτερη φορά δεν υπάρξει επιλογή, τί πρόκειται να γίνει; Αυτό δεν αναφέρεται, ίσως γιατί τη δεύτερη φορά, που ενδέχεται να είναι και άλλη μέρα, πρέπει να υπάρξουν ψήφοι αξιοκρατικοί για τη θέση, που θέλει άνθρωπο κοινής αποδοχής και όχι ψήφοι καθ’ υπόδειξη των αρχηγών! Μήπως οι αρχηγοί θα έπρεπε να συμφωνήσουν από πριν για την υποψηφιότητα συγκεκριμένου δημότη και να μην περιμένουν να «ξιφουλκήσουν» στη εκλογική διαδικασία; Βέβαια, αφού οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν στο δημοτικό συμβούλιο στην αρχή της διαδικασίας, μπορεί να εμφανιστεί υποψήφιος δημότης, εκτός των φημολογούμενων, που να χαίρει και αυτός της εκτίμησης και μάλιστα της συντριπτικής πλειοψηφίας. 
Από την άλλη, υπάρχει και η πιθανότητα ο δήμος Ωρωπού να μείνει από «Συμπαραστάτη του δημότη», εκτός και με κάποια διευκρινιστική εγκύκλιο δώσει συνέχεια στην εκλογή, κάνοντάς την πιο ελαστική. 
Το θέμα τελικά είναι, πως το πρόβλημα θα το έχει ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, που θα του χρειαστούν 4 ψήφοι για να περάσει την πρότασή του, αφού χρειάζονται 27 και διαθέτει 23 και αν... Ακόμη και συνεργασία να κάνει με έναν από τους άλλους συνδυασμούς των «3» συμβούλων, πάλι θα του λείπει ένας! 
Οι υποψηφιότητες που «παίζουν» αυτή τη στιγμή είναι: Γιώργος Παναγόπουλος (πρόσφατη πρόταση δημάρχου), Γιώργος Ζαφείρης (πιθανόν να στηριχτεί από τους «3» της «Δυναμικής Πολιτείας»), Αθανάσιος Θάνος (και αυτή πρόταση δημάρχου), Στέλιος Κοροβέσης (υποψηφιότητα που θα στηριχτεί από τη ΔΗ.Σ.Ω. και είναι άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης) και Αθανάσιος Βάρσος (που αν θέσει υποψηφιότητα τελικά, θα δυσκολέψει τους ψήφους της συμπολίτευσης και είναι άνθρωπος αποδεκτός και από μέλη άλλων συνδυασμών).

2 σχόλια:

  1. Να δούμε, θα συμπαρασταθεί στους μαθητές Λυκείου, που κάνουν μάθημα στο μεσοχείμωνο, με σβηστά τα καλοριφέρ?
    http://oropiotis.gr/news-leftmenu-106/881-2011-01-17-14-13-46

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σ Δ Ε δεν πρεπει να χαιρει μονο εκτιμησης αλλα να εχει γνωσεις διοικησης να εχει ασχοληθει με τα κοινα σε πολλα επιπεδα και πολλα αλλα που δεν ειναι της παρουσης
    Ξεχνατε ομως οτι στο δημο μας υπαρχουν και νεοι κατοικοι με πολλες γνωσεις αγνωστοι ομως στους δημοτες αυτους γιατι δεν τους υπολογηζουμε και δεν τους αναζητουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.