Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο Αγιασμός των Υδάτων από το Πάτριο Εορτολόγιο στον Ωρωπό

Σήμερα, η Ιερά Σύνοδος των Ενισταμένων, της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατρίου Ημερολογίου Ελλάδος, γιόρτασε πανηγυρικά τα Αγια Θεοφάνια στον Ωρωπό Αττικής. Την οργάνωση της λαμπρής τελετής είχε η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής.
Ο Μεγάλος Αγιασμός των Υδάτων στην προβλήτα του Ωρωπού τελέσθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Κυπριανό, Αναπληρωτή του ασθενούντος Προέδρου της Ιεράς Συνόδου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού, ο οποίος απηύθυνε και επίκαιρο εόρτιο Μήνυμα.
Λόγω και του πολύ καλού καιρού, συμμετείχε μεγάλο πλήθος πιστών από την Αθήνα, την Αττική και άλλες περιοχές της πατρίδος μας, καθώς και ομάδες Κληρικών και λαϊκών από την Ρουμανία και τις Η.Π.Α.
Στον εντυπωσιακό εορτασμό έλαβαν μέρος  πέντε ακόμη Επίσκοποι: από την Ρουμανία οι Αρχιερείς της Αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Πατρίου Ημερολογίου της χώρας αυτής κ.κ. Σωφρόνιος και  Ιωσήφ και από την χώρα μας οι Βοηθοί Επίσκοποι Χριστιανουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Μεθώνης κ. Αμβρόσιος και Γαρδικίου κ. Κλήμης. Ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Ακάκιος από την ΄Ετνα της Καλιφορνίας ήταν αντιπρόσωπος της Εξαρχίας της Αμερικής.
Επίσης, συμμετείχαν Κληρικοί από τις Ενορίες και Ιερές Μονές της Κοινότητος των Ορθοδόξων Ενισταμένων και πολλοί Μοναχοί και Μοναχές.

Στην καθιερωμένη λιτανευτική πομπή στους δρόμους του Ωρωπού προηγούνταν δεκάδες νέοι και νέες με παραδοσιακές ενδυμασίες, λάβαρα και σημαίες, καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.
Μεταξύ των επισήμων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την Εορτή, ήταν και οι εξής: οι Βουλευτές Αττικής κ.κ. Βασίλειος Οικονόμου και Αθανάσιος Μπούρας, οι Δήμαρχοι Ωρωπού κ. Ιωάννης Οικονομάκος και Φυλής κ. Δημήτριος Μπουραϊμης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Αττικής κ. ΄Αγγελος Λιόσης, οι Αντιδήμαρχοι Ωρωπού κ.κ. Γεώργιος Παπαγιάννης και Χρίστος Τσεκρεζής, ο Αντιδήμαρχος Φυλής κ. Σταμάτιος Αβράμης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ωρωπού κ.κ. Θωμάς Ρούσης, Αθανάσιος Μακρής και Δημήτριος Σαμπάνης, ο πρώην Δήμαρχος ΄Ανω Λιοσίων κ. Ευάγγελος Χριστοφιλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής κ. Αριστείδης Μπρέμπος, η κυρία Κωνσταντίνα Τριλίκη, ο κ. Γεώργιος Σαμπάνης και άλλοι παράγοντες τοπικών φορέων.

Να σημειωθεί ότι τα περιστέρια πέταξαν από τα χέρια του Δημάρχου Ωρωπού και των δύο παρισταμένων Βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει...
Σχόλια όμως ανώνυμα που θίγουν ανθρώπους, ΔΕΝ δημοσιεύονται.